به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، غرفه های بخش دانشگاهی نمایشگاه شهر آفتاب برای دانشجویانی که بن کتاب خریداری کرده بودند از نظرهزینه باصرفه تر ازمردم عادی بود اما خیلی ها از بازدید کننده ها از قیمت بالای کتاب ناراحت بودند.
در بخش دانشگاهی نمایشگاه دانشجویان بیشتر از انتشارات معروف دانشگاهی بازدید می کردند واز بقیه غرفه ها استقبال چندان خوبی نمی کردند.
تعدادی ازمسئولان این غرفههای شلوغ وضعیت فروش کتاب را در سه روز اولیه خوشحال کننده ابراز کردند و بیشتر دانشجویان کیسه هایی در دست داشتند که ظاهرا فقط حاوی یکی دو جلد کتاب بود.
نارضایتی دانشجویان از قیمت بالای کتاب
دانشجویان بازدید کننده ازغرفه های بخش دانشگاهی ازحمایت کم وزارت ارشاد ازآنها و قیمت بالای کتاب خصوصا کتب مرجع ابراز نارضایتی می کردند.
بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران امسال در حالی برگزار می شود که برای اولین بار شهرآفتاب میزبان این رویداد بزرگ فرهنگی است واینجا محلی برای بالارفتن سرانه مطالعه وخواندن کتاب دربین مردم خصوصا دانشجویان تبدیل شده است.
درابتدای ورود به شهر آفتاب بی نظمی در تردد شاتل های نمایشگاه نظر هر بازدید کننده ای را به خود جلب می کرد .
دوری مسافت بین ایستگاه مترو تا چادرهای نمایشگاه موجب ناراحتی بازدیدکنندگان اعم از دانش آموز و دانشجوشده بود.
در همین راستا پای صحبت دانشجویان بازدیدکننده از بخش دانشگاهی نشستیم تا از مشکلات و مسائل این نمایشگاه جویا شویم.
گرمی هوا در چادرهای بخش دانشگاهی
مهسا. م دانشجوی رشته روانشناسی دررابطه با نمایشگاه کتاب در شهرافتاب میگوید: متأسفانه برگزاری نمایشگاه کتاب درشهر آفتاب به دلیل دوری از شهر و نبودن سرویس حمل و نقل مناسب مشکلات عدیده ای را برای ما دانشجویان تهرانی ایجاد کرده است.
وی ادامه داد: فضای نمایشگاه به دلیل نبود تهویه مناسب بسیار گرم و بسی خسته کننده است وعده ای از دانشجویان به دلیل گرمای هوا از بازدید بسیاری از غرفه ها پشیمان شدند.
این دانشجوی با اشاره به افزایش قیمت کتاب های دانشگاهی اظهار کرد: قیمت کتاب در نمایشگاه امسال نسبت به پارسال افزایش بیشتری داشته است و بن های خریداری شده کفاف خرید نیمی ازکتاب های دانشگاهی ما را نمی دهد.
نبود نظم در تردد سرویس های نمایشگاه
مهسا . م در خصوص وضعیت سرویس نمایشگاه شهر آفتاب گفت: زمان حرکت سرویس ها نامنظم است و وقت زیادی صرف ایستادن برای سوار شدن می شود.
وی یادآور شد: افرادی که به عنوان راهنما در این نمایشگاه مشغول فعالیت هستند،خودشان به طور کامل به این مکان آشنا نبوده و اغلب نشانی های اشتباهی به بازدید کنندگان می دهند.
نبود راهنمای ناشران دردرب اصلی
سهیلا. ج دانشجوی رشته ژئوتکنیک درباره نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب گفت: این نمایشگاه از لحاظ وسعت مناسب است اما به دلیل نبود تابلو های راهنما بازدیدکنندگان اغلب به سختی ناشر مورد نظررا پیدا می کنند.
وی ادامه داد: رفت و آمد درشهرکتاب به دلیل سرویس دهی ضعیف با مشکلات اساسی روبرو است وخیلی ازدانشجویان از این مسئله گله مند بودند.
مدیر یکی از انتشارات کتاب های دانشگاهی گفت: بسیاری از دانشجویان به کتاب خواندن عادت ندارند و دنبال بهانهای هستند تا این کار خود را توجیه کنند. ما تخفیف های ویژ] ای به دانشجویان می دهیم اما آن ها گرانی را بهانه ای برای کتاب خواندن می دانند.
بازدید کنندگان به دنبال سرپناه در نمایشگاه آفتاب
این دانشجوی رشته ژئوتکنیک تأکید کرد: نبود سایبان و استراحتگاه دراین مکان از دیگرمشکلات ملموس است به طوری که بسیاری ازبازدیدکنندگان برای استراحت مجبورند زیر آفتاب برروی زمین یا محوطه چمن کاری نمایشگاه بشینند.
75هزارعنوان کتاب برای بالا رفتن سطح دانش دانشجویان
سیدمجتبی طالقانی مدیر انجمن بخش ناشران دانشگاهی نمایشگاه کتاب شهر آفتاب در خصوص برگزاری نمایشگاه کتاب در این مکان اظهار کرد: نمایشگاه بین المللی کتاب امسال در بخش ناشران دانشگاهی در چهار سالن و با حضور600 ناشر، 6 هزار غرفه و 75 هزار عنوان آغاز شده است و در این نمایشگاه سعی شده از بهترین تجهیزات رفت وآمد جهت رفاه حال بازدید کنندگان استفاده شود.
وی بیان کرد: حرکت جدی برای برگزاری نمایشگاه کتاب در شهر آفتاب از سه ماه پیش آغاز شده است که با وجود برنامه ریزی های دقیق متأسفانه در بعضی از سالن های آن هنوز ضعف هایی چون گرمی هوا و نبود دستگاه های آب خوری وجود دارد.
نزدیکی بخش داخلی و بین الملل دانشگاهی
طالقانی تأکید کرد: در نمایشگاه امسال ناشران بین المللی در بخش دانشگاهی در کنار سالن های حوزه دانشگاهی بوده تا تردد دانشجویان از بخش داخلی آسان تر صورت بگیرد.
وی یادآور شد: در روز گذشته به علت بروز باران و گرد و خاک آب به داخل چادرها نفوذ کرد که این مسئله دردسرهایی را برای بازدید کنندگان به وجود آورد.
گفتنی است در نمایشگاه بین المللی کتاب امسال تاکنون 193 هزار و 65 نفر برای دریافت بن های دانشجویی ثبت نام کردند که حدود 10 هزار و 290 نفر از طریق وب کیوسک و 25 هزار و 586 نفر ازطریق مراجعه به شعب و 75 هزار و 537 نفر به صورت گروهی بن کارت خود را دریافت.
گزارش از حمید جنیدی مقدم
انتهای پیام./