به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ تروریست های تکفیری جبهه النصره و همپیمانانش (که بعضا در لیست آتش بس قدرت های بین المللی هستند) با یک هجوم گسترده اخیرا "خان طومان" در "ریف حلب" را به اشغال خود درآوردند.
تروریست ها با پشتیبانی تسلیحاتی برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و قطر ، یک حمله گسترده را به "ریف حلب" داشتند و شهرک "خان طومان" را به اشغال خود درآوردند.
**اهمیت "خان طومان" برای پادشاهی سعودی چیست؟ در شش ماه اخیر این شهرک دو بار دست به دست شده و اهمیت آن برای رژیم سعودی بسیار زیاد است ؛ چرا که از این طریق به "دمشق" فشار خواهد آورد تا قدرت را به تروریست های تکفیری تحویل دهد. نکته قابل تامل اینکه ، اگر این شهرک و اطراف آن به طور کامل به اشغال تروریست ها دربیاید ؛ جبهه النصره و همپیمانانش قدرت خود را تقویت خواهند کرد و این موضوع بسیار خطرناک خواهد بود ؛ چرا که آن ها به دنبال ایجاد یک خلافت اسلامی در سوریه هستند.
روزنامه "ایندیپندنت" عنوان داشت: جبهه النصره بعد از آنکه توانست در سایه حمایت بینالمللی از خود در مقابل داعش، نیروهای خود را تقویت کند؛ در روزهای آینده از تشکیل خلاف اسلامی در سوریه خبر خواهد داد.
مشخص نیست که خبر تشکیل امارت اسلامی که قرار است در استان «ادلب» واقع در شمال سوریه تشکیل شود، چه زمانی اعلام شود؛ به ویژه آنکه جبهه النصره با توجه به این که مطابق توافق بینالمللی گروه تروریستی به شمار میرود، جزء گروهها مشمول توافق آتشبس نیست.در این ارتباط "چارلز لیستر" تحلیلگر سرشناس در امور غرب آسیا گفت: پس از 5 سال که جبهه النصره در بحبوحه جنگ داخلی پایههای خود را تقویت کرد؛ سرکردههای این گروه تروریستی تلاش میکنند تشکیل "امارت اسلامی جدید" را در سوریه اعلام کنند. این تحلیلگر هشدار داد که این اقدام جبهه النصره بخشی از استراتژیک بلند مدت این گروه همانند آنچه گروههای تروریستی در یمن و مالی انجام میدهند، بوده که برای اعلان امارت اسلامی، سرکردههای گروههای جهادی، در مناطق سوریه منتشر شدهاند و قصد از بین بردن معارضان داخلی سوریه را دارند.
لیستر ادامه میدهد با پایان آتش بس در سوریه و شکست روند سیاسی در ژنو، نفوذ جبهه النصره در میدان روز به روز بیشتر میشود و خواه ناخواه، ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان آن، اکنون بر سر نفوذ مؤثرترین و موفقترین شاخه وابسته به القاعده در سوریه، با یکدیگر درگیر هستند و پیامدهای بیتوجهی به این درگیری یا شکست آن اهمیت بسیاری دارد.
**پشتیبانی تاکتیکی آمریکا از تروریست های تکفیری در عرصه دیپلماسی در حقیقت ایالات متحده آمریکا به دنبال آن است تا از تروریست های تکفیری در عرصه دیپلماسی به جای حوزه نظامی پشتیبانی کند و این تاکتیک "باراک اوباما" رئیس جمهور و "جان کری" وزیر خارجه آمریکاست؛ البته جبهه النصره در حال یارگیری در شمال سوریه است.
تروریست های تکفیری برای پیوستن به جبهه النصره در حال اقدام هستند و بر اساس آمار منابع غربی آن دسته از مخالفان که به نام "معارضان میانه رو" معرفی شده اند در حال پیوستن به تروریست های مذکور هستند.
روزنامه آمریکایی "وال استریت ژورنال» اذعان کرد که عناصر موسوم به "معارضان میانهرو" آماده پیوستن به گروههای تروریستی حاضر در سوریه هستند. این روزنامه در جریان مصاحبه با نمایندگانی از معارضان سوری گزارش داد که بخش قابل توجهی از عناصر معارضان به خاطر شکستهای پیاپی در برهه اخیر به این اقدام روی آوردهاند.
این روزنامه ادامه داد: "عقبنشینی افراد شورشی از مقابله [با دولت سوریه] یا یکسانسازی تلاشهای آنها با گروههای افراطی اسلامگرا که با نظام [سوریه] میجنگند فرصت تأثیرگذاری بر نتیجه جنگ را از آمریکا خواهد گرفت. بیشتر عناصر معارض با جبهه النصره مقابله نمیکنند؛ زیرا شمار زیادی از افرادی در این گروه حضور دارند که از شهرها و روستاهای معارضان هستند.
**آیا شهرک "خان طومان" از جبهه النصره باز پس گرفته می شود؟/ نیروهای ویژه "اسپتسناز" در "ریف حلب" ؟ از دست رفتن منطقه راهبردی "خان طومان" یک موضوع ناراحت کننده در جبهه مقاومت خواهد بود و البته قطعا ارتش سوریه و فدراسیون روسیه برای باز پس گیری آن اقدام خواهند کرد. اهمیت شهرک " خانطومان" این بوده که این شهرک از یک موقعیت استراتژیک برخوردار است و چون اطراف آن را کوهها و دشتها فراگرفتهاند و ایجاد مراکز تسلیحاتی در زمره مراکز سوریه است و به همین دلیل که تروریستها میتوانستند از این تسلیحات برای دفاع از خود در برابر حملات هوایی استفاده کنند.
دومین دلیل اهمیت خان طومان ؛ نزدیکی این شهرک به بزرگراه مواصلاتی " حلب – دمشق " است که تروریستها میتوانستند با احاطه بر آن به سمت شهر " دمشق " حرکت کنند و قادر خواهند بود از این شهرک امدادرسانی و پشتیبانی را از شهرهای شمالی به مناطق مرکزی سوریه متصل کنند.
سوال اینجاست؛ که آیا کرملین نیروهای ویژه "اسپتسناز" را به قلب درگیری ها در ریف حلب می فرستد؟ سوالی که پاسخ آن را "ولادیمیر پوتین" بهتر می داند ؛ اما نکته قابل طرح اینکه اراده ای جدی در اتاق جنگ "مسکو-دمشق" برای بازپس گیری "خان طومان" وجود دارد.
نیروهای "اسپتسناز" که از واحدهای نظامی نخبه ارتش فدراسیون روسیه هستند ، هر کدام به دوزبان مسلط هستند و بهترین تاکتیک های نظامی جهان را در عالی ترین سطوح آموزش دیده اند و پیاده سازی می کنند . لذا انتقال این نیروها به قلب درگیری ها در ریف حلب می تواند شرایط پیروزی را برای ارتش و نیروهای دفاع وطنی سوریه فراهم کند.
به اعتقاد کارشناسان نظامی نیروهای ویژه "اسپتسناز" می توانند هر عملیاتی را به خوبی انجام دهند و در جنگ فدراسیون روسیه و گرجستان ؛ توانستند موفقیت های انبوهی را به دست آورند و بهترین نیروهای ویژه در جهان محسوب می شوند.
البته شرایط میدانی در سوریه بسیار پیچیده است و مشخص نیست در "ریف حلب" چه کسی پیروز خواهد شد؛ اما نکته مشخص اینکه درگیری ها در این منطقه بالقوه خطر فروپاشی آتش بس را گوشزد می کند. گزارش از محمد زرچینی
انتهای پیام/