دانشمندان موفق به ساخت دستگاههای لیزری شدند که به قدری ارزان بوده که می‌توان آنها را پس از یکبار مصرف به دور انداخت.


به گزارش  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ،این لیزرها پرتوهای با انرژی بالای خود را از محیط فعال خود به دست می‌آورند. محیط فعال لیزر منبع بهره نوری در لیزر است. عامل این بهره، گسیل تحریک شده است که از سقوط الکترونها و اتمها از سطح انرژی بالا به سطح انرژی پایین ایجاد می‌شود.

لیزرهای آلی بسیار کم هزینه بوده و می توانند نور را در طیف گسترده ای از طول موج منتشر کنند، اما دارای محدودیت هستند زیرا رنگ آنها به سرعت کاهش می‌یابد.

در حال حاضر، محققان فرانسوی و مجارستانی از چاپگرهای جوهر افشان برای تولید تراشه‌های لیزر آلی در قلب این دستگاه استفاده می‌کنند که این امر آنها را برای جایگزینی قطعات آسیب دیده مقرون به صرفه کرده است.

به گفته محققان این پژوهش، این لیزرها در آینده می‌توانند به ایجاد برنامه‌هایی با منابع نور یک بار مصرف منجر شوند که نقش مهمی در تجزیه و تحلیل شیمیایی مانند غربالگری، پزشکی یا کنترل آلودگی دارند.

محققان این پژوهش بر این باورند که کلید کم هزینه بودن این روش بهره وری آن است. محبوب ترین روش برای ایجاد تراشه های لیزر آلی در گذشته پوشش دورانی بوده است. این روش، روشی رایج در علوم و مهندسی، برای نشاندن لایه‌های نازک و یکنواخت مواد بر روی یک زیرساخت مسطح است. در این روش معمولاً از یک ماده محلول مانند لاک نوری برای لایه زنی استفاده می‌شود.

اما به گفته محققان در تکنیک پوشش دورانی معمولی، اکثریت قریب به اتفاق محلول رنگ سطح را گرفته و در نتیجه به هدر رفته و کمتر از 2 درصد آن مفید واقع خواهد شد.. در مقابل، چاپگرهای جوهر افشان از دقت و بهره وری بسیار بالاتری برخوردار هستند.

این پژوهش در مجله Journal of Applied Physics منتشر شده است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام /

برچسب ها: لیزر ، یکبارمصرف ، پزشکی ، تولید
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار