به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ؛ سعید 29 ساله خوردن را یکی از لذتهای خوب زندگی می داند .
نسیم
25 ساله هم می گوید : غذا خوردن را دوست دارد ولی موقع خوردن همیشه نگران
این است که چاق نشود و همین باعث می شود که لذت کافی را از خوردن نبرد .
مرجان 15 ساله هم بار ها تصمیم گرفته کمتر غذا بخورد ولی در برابر غذاهای فست فود تسلیم است .
اینکه چه غذایی بخوریم تا هم نیازهای بدن تامین شود و هم خوشمزه باشد و هم چاق نشیم ، شاید سوال شما هم باشد .
برای پاسخ به این سوال به کمک یک متخصص نیاز دارم .
دکتر
نوروزی متخصص تغذیه می گوید : رژیم غذایی سالم نیازهای اساسی بدن را بدون
اینکه شما را دچار اضافه وزن و بیماری کند، باید فراهم کند .
دکتر نوروزی اضافه کرد : بعنوان اولین قدم در کنترل وزن ، باید میزان کالری مورد نیاز روزانه تان را بدانید .
وی
افزود : انتخاب بشقاب غذا برای دریافت کالری متعادل خیلی مهم است البته
داشتن فعالیت بدنی هم به شما در متعادل ساختن کالری کمک می کند .
دکتر نوروزی می گوید : از غذایتان لذت ببرید ولی کمتر بخورید بنابر این برای لذت بردن از غذایتان در زمان صرف ان وقت بگذارید .
به
گفته این پزشک متخصص ، خوردن سریع غذا یا خوردن در زمانی که حواستان جای
دیگری است می تواند منجر به دریافت کالری بسیار زیادی شود .
وی افزود : به علائم و نشانه های گرسنگی و سیری توجه و از این نشانه برای تشخیص زمان شروع و پایان خوردن استفاده کنید .
وی همچنین توصیه کرد : از وعده های غذایی بزرگ اجتناب و زمانی که بیرون از منزل غذا می خورید غذاهایی با اندازه کوچکتر انتخاب کنید .
دکتر نوروزی گفت : مقدار غذا را قبل از خوردن اندازه بگیرید و موقع صرف غذا از بشقاب ، کاسه و لیوان کوچکتر استفاده کنید .
این متخصص تغذیه همچنین توصیه کرد : شیر مصرفی تان را به انواع بدون چربی یا کم چرب تغییر دهید .
میزان کلسیم و مواد مغذی دیگر در این شیر ها با شیر کامل پر چرب برابر است و تنها کالری و اسیدهای چرب اشباع کمتری دارد .
دکتر
نوروزی می گوید : نیمی از غلات مصرفی تان را سبو س دار مصرف کنید. برای
دریافت بیشتر غلات کامل ( سبوس دار ) محصولات تهیه شده از غلات کامل را
جایگزین محصولات تهیه شده از غلات تصفیه شده کنید . مثلا به جای نان سفید ،
نان تهیه شده از گندم سبوس دار و به جای برنچ سفید ، برنج قهواه ای مصرف
کنید .
وی افزود : به جای نوشید نیهای شیرین اب بنوشید با نوشیدن اب یا
نوشیدنیهای شیرین نشده کالری دریافتی را کاهش دهید . نوشابه های گاز دار ،
نوشیدنیهای انرژی زا و نو شابه های ورزشی منبع عمده شکر اضافه شده و کالری
هستند .
رقیه شهبازی کارشناس ارشد تغذیه هم گفت : سبزیجات میوه ها ،
غلات کامل ، شیر و محصولات لبنی بدون چربی یا یک درصد چربی را بیشتر بخورید
.
شهبازی اضافه کرد : این غذا ها مواد مغذی از جمله پتاسیم ، کلسیم ، ویتامین دی ، و فیبر دارند که شما برای سلامتی به ان نیاز دارند .
وی افزود : این مواد غذایی را بعنوان پایه وعده های غذایی و میان وعده هایتان قرار دهید .
به گفته ی این کارشناس ارشد تغذیه ، نیمی از بشقاب خود را میوه ها و سبزیجات قرار دهید .
شهبازی توصیه کرد : میوه ها را بعنوان قسمتی از غذای اصلی یا در کنار ان یا بعنوان دسر به وعده های غذایی اضافه کند .
وی
اضافه کرد : سبزیجات قرمز ، نارنجی و سبز تیره مانند گوجه فرنگی ، سیب
زمینی شیرین و کلم بروکلی به همراه سبزیجات دیگر برای وعده های غذاییتان
انتخاب کنید .
این کارشناس تغذیه گفت : مصرف غذاهایی که چربی جامد ، شکر اضافه شده و نمک زیادی دارند را کاهش دهید .
شهبازی
اضافه کرد : این غذا ها شامل کیک ها ، کلوچه ها ، بستنی ، شکلات ، نوشیدنی
های شیرین شده ، پیتزا و گوشتهای چرب مثل دنده ، سوسیس و هات داگ است .
وی افزود : مقدار سدیم را در غذا ها مقایسه کنید و غذهای دارای سدیم پایین تر را انتخاب کنید .
تعادل
کلید اصلی رژیم غذایی سالم است .تعادل به معنی خوردن طیف گستردهای از
مواد غذایی در اندازه مناسب و مصرف مقدار صحیح از خوردنیها و نوشیدنی ها
که به شما در رسیدن به بدنی سالم و حفظ سلامت آن، کمک میکند.
انتهای پيام/