به گزارش خبرنگار
دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سردار احمد ذوالقدر جانشین فرماندهی سپاه تهران در نشست خبری رزمایش امداد و نجات که در بوستان ولایت تهران برگزار شد، گفت: بنا و قانون اساسی نیروهای مسلح کشور باید علاوه بر آمادگی رزمی در مواقع جنگی در زمان صلح در خدمت مردم و دولت باشند و در امداد و نجات و حوادث غیر مترقبه نقش یاریرسان را ایفا کند، از این رو ما همیشه نیازمند تمرین و سناریوهای مختلف هستیم تا این آمادگی را حفظ کنیم.
وی ادامه داد: ویژگی نیروهای مسلح این است که توان نیروی انسانی بالایی دارند و دارای سیستمهای مخابراتی قوی و مهندسی و ماشین آلات هستند. سلسله مراتب نیروهای مسلح یکی از بهترین مدیریتها و فرماندهیها را داراست. سپاه پاسداران پشتوانهای به نام بسیج مردمی دارد.
جانشین فرمانده سپاه تهران با اشاره به برگزاری رزمایش بزرگ امداد و نجات، گفت: این رزمایش شامل بخشهای متنوعی است، هم در بحث دفاع و هم در بحث خدمات و امداد و نجات. بخشهای خدماتی ما مثل ایجاد بیمارستان صحرایی در مناطق دورافتاده و اعزام نیرو به مناطق مختلف برای مقابله با حوادث طبیعی و غیر مترقبه است. همچنین در بیمارستان صحرایی تعبیه شده در بوستان ولایت، عمل جراحی واقعی صورت خواهد گرفت.
سردار ذوالقدر گفت: مناطق انتخاب شده برای قرار گرفتن در سیستم کمکرسانی رزمایش همگی در حوالی بوستان ولایت قرار دارند، پزشکان ما وارد این مناطق شده و بیماران بیبضاعت را شناسایی و ساماندهی میکنند تا در بیمارستان صحرایی مداوا شوند.
وی اظهار داشت: سال گذشته بیمارستان فعال ما در منطقه 18 تهران حدود 5000 نفر را پذیرش کرد که این تعداد امسال به 20 هزار نفر خواهد رسید. اگر بیماری در بیمارستان صحرایی ما مداوا نشد، به بیمارستانهای تخصصی اعزام میشود که هماهنگیهای این کار نیز انجام شده است. این مانور بهداشتی و امدادی یاری رسان ما در مواقع بحرانی خواهد بود. یکی از ویژگیهای مهم این رزمایش این است که بیماران ما واقعا بیمار هستند که ما به آنها یاریرسانی میکنیم.
جانشین فرمانده سپاه تهران تصریح کرد: بخش دیگر کار ما اسکان آوارگان و آسیب دیدگان زلزله خواهد بود. ما باید یک شهر امن بسازیم تا مردم به راحتی در آن حضور یابند. ما با کمک سازمان هلال احمر، شهرک مبنا را برپا میکنیم و با همه سازمانهای مربوط تعامل داریم. ما تجربه زلزلههای رودبار و بم را الگوی کار خود قرار دادهایم.
وی ادامه داد: بخش دیگر مانور زلزله ما حضور سازمانهای مرتبط با این بلای طبیعی میباشد. سازمان ثبت احوال، سازمان بهشت زهرا، اداره آب، برق، گاز و ... همگی در زمان زلزله مسئولیت خطیری برعهده دارند و در این مانور حدود 10 هزار متر مربع فضا در اختیار دارند تا توان سختافزاری خود را به نمایش بگذارند.
سردار ذوالقدر تصریح کرد: بخش بسیار مهم مانور زلزله زمان آوار برداری یا زمان طلایی است که بسیار مهم است که با سرعت و دقت بسیاری انجام شود. ما هدف آموزش غیر مستقیم در زمان بحران را داریم. در حوادث طبیعی اولین کار نیروهای انتظامی قرق منطقه و مقابله با سوء استفاده کنندگانی است که به سرقت منازل و فروشگاهها روی میآورند. در رزمایش امداد و نجات سپاه تمرین مقابله با بیوتروریسم نیز تعریف شده است. همچنین به مشکلات میکروبی که ممکن است از اجساد شایع شود، برای ما تعریف شده و راهحل مقابله با آن را شناسایی کردهایم.
جانشین فرمانده سپاه تهران ادامه داد: وزیر محترم بهداشت ، وزیر کشور و شهردار تهران از مدعوین رزمایش امداد و سپاه هستند. در سپاه تهران سازمان امداد و نجاتی راهآندازی شده است که 24 ساعته در حال آماده باش هستند، هرکجای کشور که نیاز به کمک و امداد باشد، این سازمان دست به کار خواهد شد. سپاه تهران اختیار دارد هرکجای کشور نیاز به کمک بود، وارد میدان شود. ما با تمام توان آمادگی داریم تا به نیازمندان و حادثه دیدگان در هرکجای کشور یاری رسانی کنیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: رزمایش امداد و نجات روز پنجشنبه (23 اردیبهشت ماه) و راس ساعت 8:30 صبح در بوستان بزرگ ولایت آغاز میشود.
انتهای پیام/