ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان، سالانه میلیاردها دلار هزینه برای خانواده‌های سعودی به همراه دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از رِوِلیست، با وجود سالها تلاش بی‌فایده، عربستان سعودی همچنان تنها کشوری است که در آن زنان حق رانندگی ندارند و این مسئله علاوه بر اینکه مصداق بارز تبعیض جنسیتی به شمار می‌رود، سالانه میلیاردها دلار نیز برای مردم این کشور هزینه در بر دارد.

به نوشته روزنامه دولتی «الریاض» چاپ عربستان، در حال حاضر حدود 800 هزار راننده مرد خارجی از سوی خانواده‌های سعودی برای رفت و آمد زنان و دختران به خدمت گرفته شده‌اند و با توجه به اینکه طبق قوانین مهاجرتی این کشور، خانواده‌های سعودی باید هزینه‌های مربوط به ویزا، مسکن، بیمه، حقوق و لباس فرم رانندگانشان را تامین کنند، ممنوعیت رانندگی زنان حدود 3.7 میلیارد دلار در سال برای خانواده‌های سعودی هزینه‌تراشی می‌کند.

ممنوعیت رانندگی زنان در عربستان بیشتر از آن جهت آزارنده است که در هیچ قانونی صریحا به این موضوع اشاره نشده و دولت عربستان صرفا طبق یک قانون نانوشته از صدور گواهینامه برای آنها امتناع می‌کند.

اما با وجود اینکه قانونی در این خصوص وجود ندارد، اگر زنان عربستانی اقدام به رانندگی کنند، در صورت مشاهده به دلیل ارتکاب همین جرم ساده با مجازات حبس روبه‌رو می‌شوند؛ همانگونه که در ماه فوریه دو زن سعودی به جرم رانندگی 72 روز را در زندان گذراندند.

لغو این قانون نانوشته نیز از دورنمای روشنی برخوردار نیست. هفته گذشته، شاهزاده محمد بن سلمان – جانشین ولیعهد عربستان سعودی – با وجود آنکه پیشتر از افزایش آزادی‌های زنان در این کشور خبر داده بود، با عقب‌نشینی از این وعده خود مدعی شد که "ملت عربستان راضی به رانندگی زنان نیست!"

با این حال، روز به روز بر تعداد زنانی که در خیابان‌های عربستان با چهره پوشیده یا نمایان رانندگی می‌کنند و تصاویر خود را برای بیان اعتراض خود نسبت به محدودیت‌های موجود در این کشور در شبکه‌های اجتماعی منتشر می‌کنند، اضافه می‌شود. تنها امید آنها این است که شاید روزی صدای اعتراض آنها از سوی حاکمیت شنیده شود.


انتهای پیام /
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار