به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ پایگاه اینترنتی پاور مَگ در گزارشی نوشت دولت آلمان به تازگی با انتشار گزارشی ۱۳۵ صفحهای با عنوان "توانمندسازی فتو ولتائیک ایران" به بررسی فرصتهای بازار انرژی فتو ولتائیک این کشور پرداخته است. آلمان خواستار همکاریهای بلند مدت با شرکتهای فعال در زمینه انرژی خورشیدی ایران است.
آلمان با استفاده از فرصت بهبود مناسبات سیاسی میان تهران و غرب، که پس از امضای توافق هستهای حاصل شد، شروع به همکاری نزدیک با ایران برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر با استفاده از تجربه موفقیتها و شکستهای سیاستگذاران آلمانی در سالهای گذشته کرده است.
در همین راستا، دولت آلمان اخیرا با انتشار گزارشی با عنوان توانمندسازی فتوولتائیک ایران به بررسی فرصت های بازار انرژی فتو ولتائیک ایران پرداخته است. هدف از تدوین این گزارش 135 صفحهای که با هزینه وزارت امور خارجه آلمان و بوسیله اتحادیه انرژی خورشیدی این کشور با همکاری موسسه مشورتی "اکلارون،" گروه ایران "ویند" و موسسه "پفلوگر اینترنشنال" تهیه شده، ایجاد همکاریهای بلند مدت با شرکتهای فعال در زمینه انرژی خورشیدی و اتحادیههای صنعتی در ایران است. نتایج اولیه این مطالعه ماه دسامبر در ایران ارائه و نسخه کامل آن در ماه مارس منتشر شده است.
آلمان قصد دارد با بهره گیری از جایگاه خود به عنوان بزرگترین شریک تجاری اروپایی ایران، در استفاده از پتانسیل انرژیهای تجدیدپذیر ایران از سایر رقبا پیشی بگیرد و با توجه به کاهش منابع فسیلی، ایران را برای گذار به انرژیهای تجدید پذیر آماده سازد. ایران و آلمان از دهه 1950 میلادی، شرکای تجاری و آموزشی یکدیگر بوده اند. حجم صادرات کالاهای آلمانی به ایران در سال 2014، 30 درصد افزایش یافت و شرکتها و فناوریهای آلمانی از جایگاه ممتازی در صنایع ایران برخوردارند.
در این مطالعه همچنین در زمینه چگونگی ایجاد شبکههای کسب و کار و انجام معاملات در کشوری که در 80 درصد از سرزمینش از 300 روز آفتابی در طول سال برخوردار است، توصیههایی شده است. کمتر از یک درصد برق در ایران از انرژی خورشیدی تولید میشود و این در حالی است که پتانسیل استفاده نشده عظیمی در این بخش وجود دارد. با لغو تحریمهای اقتصادی علیه ایران، شرکتهای آلمانی فعال در زمینه انرژی خورشیدی اکنون فرصت عظیمی برای فعالیت در این کشور دارند.
ایران با ظرفیت تولید برق 70 گیگاواتی، دارای پتانسیل قابل توجهی در زمینه انرژیهای تجدید پذیر است، به نحوی که تنها پتانسیل تولید برق بادی در این کشور 30 گیگاوات برآورد شده است. دولت ایران قصد دارد ظرفیت تولید انرژیِهای تجدیدپذیر را تا سال 2020 به 5 گیگاوات برساند که حدود 5 درصد کل تولید برق سالانه این کشور خواهد بود.
"زیگمار گابریل،" وزیر اقتصاد و انرژی آلمان، در صدر هیاتی از بازرگانان این کشور 2 مه (امروز) به تهران سفر میکند تا علاوه بر تثبیت جایگاه آلمان در بازار داخلی ایران، موضوع سرمایهگذاری در صنعت فتو ولتائیک را نیز مورد بررسی قرار دهد.
انتهای پیام/