مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گفت: سد سیلوه هم اکنون با 91 درصد پیشرفت فیزیکی مراحل پایانی خود را طی می کند و تا خرداد ماه امسال آبگیری آن آغاز خواهد شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ در جریان سفر مهندس مرتضی عبدالغفار شجاع، مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در امور آب و کشاورزی، به استان آذربایجان غربی عملیات اجرایی سد مخزنی سیلوه در شهرستان پیرانشهر، کانال انتقال آب جلدیان و سد چپرآباد در اشنویه و همچنین بخش هایی از شبکه زرینه رود و طرح های لایروبی رودخانه ها و اتصال زرینه رود به سیمینه رود مورد بازدید قرار گرفت.

در ادامه مهندس دانشجو، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی، در نشست مشترک با مشاور سازمان مدیریت و برنامه ریزی، ضمن معرفی پروژه سد سیلوه به عنوان یکی از مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: با تکمیل عملیات اجرایی سد سیلوه و کانال جلدیان، این سامانه قادر خواهد بود سالانه با انتقال بیش از 95 میلیون متر مکعب آب به پیکره دریاچه ارومیه، نقش مفیدی در احیای دریاچه ایفا کند.

وی افزود: سد سیلوه هم اکنون با 91 درصد پیشرفت فیزیکی مراحل پایانی خود را طی می کند و تا خرداد ماه امسال آبگیری آن آغاز خواهد شد.

دانشجو در ادامه با اشاره به مشکلات مالی و اجرایی سد چپرآباد در پروسه انتقال آب به دریاچه ارومیه گفت: سد چپرآباد علیرغم نظرات مساعد ستاد احیا در بسته رودخانه های مرزی قرار نگرفته و با محدودیت های اعتباری مواجه است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی خواستار توجه ویژه به اجرای این پروژه به عنوان مکمل طرح سیلوه و کانال جلدیان شد تا با تکمیل آن انتقال آب به دریاچه ارومیه به نحو مطلوب میسر شود.

در ادامه اقای مهندس عبد الغفارشجاع، مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در امور آب و کشاورزی، ضمن تقدیر از فعالیت های انجام گرفته در خصوص احیای دریاچه ارومیه، این اقدامات را بسیار امید بخش و حاصل تلاش های شبانه روزی مهندسین و کارشناسان ستاد احیای دریاچه اومیه و شرکت آب منطقه ای دانست.

وی با اشاره به بحث تغییر نوع بهره گیری از منابع آبی گفت: خوشبختانه اگر همکاری های بخش کشاورزی و آب استان به همین منوال پیش رود امیدواری ها برای احیای دریاچه بالاتر خواهد رفت.

شجاع به جلسات برگزار شده ستاد احیای دریاچه ارومیه در حضور رییس جمهوری هم گریزی زد و افزود: احیای دریاچه ارومیه از اهمیت خاصی برخوردار است و بحث پیشروی شنهای روان و نمک دریاچه از مهمترین دغدغه های دکتر روحانی به شمار میرود.

مشاور رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در امور آب و کشاورزی ابراز امیدواری کرد با تغییر کاربری و اصلاح الگوی کشت گامهای اساسی در جهت حفظ منابع آبی استان و حفظ پهنه دریاچه ارومیه برداریم و پشتیبانی های لازم را در این خصوص و در جهت تامین مالی پروژه های احیای دریاچه ارومیه داشته باشیم.

انتهای پیام/ب

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.