یک عضو هیئت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: خون دماغ شدن‌های بی‌دلیل، خونریزی لثه هنگام مسواک زدن و خون ریزی‌های زیر پوستی از علائم ابتلا به ترومبوسیتوپنی یا کاهش پلاکت خون است.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان فریبرز مکاریان با بیان اینکه خون دماغ‌های بی‌دلیل نشانه‌ چیست؟
 کاهش پلاکت خون به علل مختلفی ایجاد می‌شود، اظهار کرد: کاهش پلاکت خون یک بیماری خود ایمنی است و این بیماری تا حدودی شبیه به بیماری آسم است و بدن، پلاکت‌های خود را به صورت غریبه می‌شناسد و در این حالت اقدام به تخریب پلاکت‌ها می‌کند.
 
وی با بیان اینکه علل ابتلا به این بیماری چندان روشن نیست، تصریح کرد: علل ترومبوسیتوپنی می‌تواند ارثی یا اکتسابی باشد یا به علت ابتلا به بیماری‌های ویروسی یا عوامل تغذیه‌ای و مسری باشد. البته در بیماران مبتلا به این بیماری، مغز استخوان پلاکت زیادی تولید می‌کند اما این پلاکت‌ها در بدن بیمار سریعا تخریب می‌شود. این بیماری در کودکان شایع‌تر است و غالبا در عرض یک الی دو ماه خود به خود بهبود می‌یابد.
 
مکاریان افزود: درمان کاهش پلاکت خون در افراد بالغ طولانی‌تر است و در برخی موارد به صورت مزمن بروز می‌کند که در این حالت دارویی‌هایی مانند کورتون برای بیمار تجویز می‌شود و در صورت عدم موفقیت درمان‌های دارویی اقدام به برداشتن طحال می‌شود.
 
این عضو هیئت علمی گروه داخلی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه در بیشتر موارد این بیماری در بیماران با یک خونریزی خود را نشان می‌دهد، خاطر نشان کرد: معمولا خون دماغ شدن‌های بی دلیل یا خونریزی لثه‌ها هنگام مسواک زدن نشان دهنده ابتلا به این بیماری است.
 
مکاریان افزود: از دیگر علائم ابتلا به این بیماری خون ریزی‌های زیر پوستی است و بهتر است افراد با دیدن این علائم به پزشک مراجعه کنند. البته کاهش پلاکت خون ممکن است نشانه ابتلا به بیماری‌های دیگر باشد اما به طور کلی خود این بیماری یک بیماری خوش خیم است و اکثر بیماران دچار عوارض شدید و جدی نمی‌شوند.
 
این فوق تخصص داخلی ادامه داد: کاهش پلاکت خون در حالت مزمن در کودکان هر دو جنس تقریبا یکسان است، اما در بزرگسالان این بیماری بیشتر در زنان دیده می‌شود.
 
وی ادامه داد: در مواقعی که پلاکت خون پایین می‌آید، بیماران نباید با مبتلا شدن به این بیماری ترس یا واهمه‌ای داشته باشند که ممکن است به کم کاری مغز استخوان و سرطان مبتلا شده‌اند. افرادی که این بیماری (کاهش پلاکت) را دارند باید توسط متخصص داخلی یا متخصص خون بررسی شوند تا علت‌های دیگر کنار گذاشته شود.
 

منبع:ایسنا
انتهای پیام /

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار