دهنوی گفت: جوانان باید قبل از ازدواج پنج ویژگی از جمله رشد عقلانی، رشد شخصیتی و عاطفی، قدرت مدیریت بحران و استقلال را به‌طور نسبی در خود پرورش داده و بعد از آن در مسیر ازدواج قدم گذارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام دهنوی مدرس حوزه علمیه قم گفت: جوانان باید قبل از ازدواج پنج ویژگی از جمله رشد عقلانی، رشد شخصیتی و عاطفی، قدرت مدیریت بحران و استقلال را به‌طور نسبی در خود پرورش داده و بعد از آن در مسیر ازدواج قدم گذارند.

دهنوی در همایش سبک زندگی اسلامی که ویژه اعضای کانون‌های فرهنگی مذهبی مساجد برگزار شد، افزود: اسلام توسط پیامبر اکرم(ص) ایجاد شد و توسط امام حسین(ع) زنده ماند و حضور در محفل امام حسین(ع) باعث بقای دین می‌شود.

وی با بیان اینکه حضور در محفل امام حسین(ع) لازم است اما کافی نیست، اظهار کرد: هدف امام حسین(ع) این نبود که گریه کنیم و 14 قرن بنشینیم بلکه هدف امام حسین(ع) حفظ ارزش‌های اسلامی بوده است.

این مدرس حوزه علمیه قم تصریح کرد: یک ویژگی اخلاقی که امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) به آن عمل می‌کردند صداقت بود، به این معنا که دروغ نگوییم، صداقت به این معنا نیست که هر راستی را به همسرت بگویی زیرا بعضی از راست‌ها، مفسده ایجاد می‌کند.

دهنوی اضافه کرد: جوانان باید قبل از ازدواج پنج ویژگی از جمله رشد عقلانی، رشد شخصیتی و عاطفی، قدرت مدیریت بحران و استقلال را به‌طور نسبی در خود پرورش داده و بعد از آن در مسیر ازدواج قدم گذارند.

وی با بیان اینکه وفاداری یکی دیگر از ویژگی‌های زندگی امام علی(ع) و فاطمه زهرا(س) است، افزود: از مهم‌ترین عوامل طلاق در جامعه کنونی خیانت‌ها و بی‌وفایی‌هاست زیرا هم زن و هم مرد باید با شناخت احساس همدیگر مانع متلاشی شدن بنیان خانواده شوند.

دهنوی با بیان اینکه خداوند در وجود زن یک حس به نام تملک قرار داده است، اظهار کرد: حس تملک یعنی زن، مرد را برای خودش می‌خواهد و هرگاه ببیند شوهرش با خانم نامحرم صحبت می‌کند، از درون تهی می‌شود.

این مدرس حوزه علمیه قم تصریح کرد: خداوند در وجود مرد نیز یک ویژگی به نام غیرت و ناموس‌پرستی قرار داده است این درحالی است که یکی از مصادیق بی‌وفایی از دید مردان، رعایت نکردن حجاب و شوخی کردن زن با مردان نامحرم است.

وی با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی‌های خانواده اسلامی احترام متقابل است، بیان کرد: ما در فرهنگ ایرانیان یک نام داریم و یک فامیل، اما عرب‌ها به‌جای فامیل کنیه و لقب دارند لذا امام علی(ع) و فاطمه(س) همدیگر را برای احترام با لقب و کنیه صدا می‌‎زدند.

دهنوی خاطرنشان کرد: در دنیا قانونی به نام «کارما» داریم به این معنا که بازتاب رفتار ما به خود ما بر می‌گردد، این قانون مورد تایید قرآن و ائمه معصوم(ع) است کمااینکه در احادیث داریم خوب صدا کنید تا خوب بشنوید.

این استاد حوزه کم‌رنگ شدن ماهواره را در زندگی خانواده‌های اسلامی ضروری دانست و افزود: برای نبرد ماهواره در زندگی باید از عنصر عاطفه استفاده کرد به این معنا که به حقوق همدیگر احترام بگذاریم و خواسته‌های همدیگر را جواب دهیم.

وی آرامش در زندگی امروزی را از ضرورت‌های استحکام بنیان خانواده‌ها برشمرد و گفت: زندگی حضرت فاطمه زهرا(س) بسیار آرام بوده کمااینکه حضرت علی(ع) فرمود هر وقت در منزل چشمم به فاطمه(س) می‌خورد تمام غصه و خستگی از بدنم خارج می‌شد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.