حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سینمای کشورمان همچنان که در برخی امور رو به پیشرفت است اما در برخی زمینهها هم مشکلاتی دارد که برای حل و فصل آن نیاز به همیاری و همکاری نهادهای دولتی و خصوصی احساس میشود.
در این میان بحث پرداخت عوارض شهرداری از سوی سینمادارها هم مسئلهای است که بر سر آن نظرات متفاوتی وجود دارد. در همین رابطه با برخی صاحبنظران عرصه سینما به گفتگو نشستیم:
غلامرضا فرجی سخنگوی شورای صنفی نمایش در خصوص وضعیت سینما و پرداخت عوارض شهرداری به خبرنگار ما گفت: دولت باید حامی سینما باشد نه اینکه باری بر روی مشکلات آن شود. در حال حاضر از فروش هر بلیط، 15 درصد آن به دولت پرداخت میشود که در نهایت مبلغ قابل توجهی با تورمهای موجود به تهیهکننده و سینمادار تعلق نمیگیرد. سینما به عنوان یک محصول تجاری نیست؛ بلکه محصول فرهنگی است که باید مورد حمایت همگان بخصوص دولت قرار گیرد.
محمد متوسلانی تهیهکننده هم در این رابطه تصریح کرد: سینما در حال حاضر از نظر اقتصادی در وضعیت بدی قرار گرفته است و با توجه به پرداخت ده درصد مالیات بر ارزش افزوده و پنج درصد عوارض شهرداری، دیگر چیزی از سینما باقی نخواهد ماند.
سینما یک محصول فرهنگی است و باید بیش از اینها مورد حمایت دولت قرار گیرد و بیتوجهیهایی که در این راستا در حال انجام است، تنها تیشه به ریشه آن خواهد زد.
وی افزود: برخی از سینماداران به دلیل وضعیت پیش آمده اقدام به بستن سینما کردند؛ اما با وعده و وعیدهایی که به آنها داده شد، مجدد درب سینماهایشان را باز کردند اما تا به امروز هیچ کس به قولهایی که داده بود عمل نکرده است.
وی در ادامه در خصوص فروش گیشه در ابتدای سال جدید اظهار داشت: فروش خوب ابتدای سال را نمیشود به کل سال تعمیم داد و ما همچنان با وجود تورمهای پیش رو با مشکلات بسیاری روبرو هستیم که فقط حمایت دولت و معافیت از این مالیاتها را میطلبد.
عبدالله علیخانی تهیهکننده هم در ادامه گفت: یک تهیهکننده و پخشکننده اگر شرایط مناسبی نداشته باشد، به راحتی میتواند شغل دیگری را شروع کند اما سینمادار با توجه به مشکلات پیش رو نمیتواند درب سینما را ببندد.
وی افزود: دو عوارضی که سینماداران ملزم به پرداخت آن هستند، قانونی نبوده و همه صنوف طبق قانون باید یک عوارض پرداخت کنند. در حالی که ما به شهرداری دو عوارض پرداخت میکنیم.
محمدرضا صابری پخشکننده در ادامه گفت: تا به امروز از شهرداری گرفته تا شورای شهر پیگیریهای بسیاری کردیم که متاسفانه به هیچ پاسخی نرسیدیم و تنها ملزم به پرداخت بودیم، هزینه ناچیزی که از فروش فیلمها به دست میآید، تنها صرف هزینههای سینما در جهت رفاه مخاطبان و مالیاتهای پیش رو میشود و دیگر هیچ سودی برای تهیهکنندگان و سینماداران ندارد.
وی در جهت مشخص شدن این مبحث تصریح کرد: دولت باید تکلیف این پرداختها را برای ما روشن کند که اگر قرار به پرداخت عوارض شهرداری است، مالیات بر ارزش افزوده را حذف کنند و بالعکس.
محمد قاصد اشرفی رئیس انجمن سینماداران در خصوص پیگیریهای انجام شده، در خصوص غیرقانونی بودن این پرداخت بیان کرد: بنا بر استعلامی که از اداره مالیات گرفتیم، بنا بر این شده که 5 درصد پرداختی غیرقانونی است؛ چون مالیات بر ارزش افزوده آن 5 درصد را شامل میشود و شهرداری در این راستا سلیقهای برخورد میکند.
وی خاطرنشان کرد: شهرداری همدان به خاطر حمایت از سینما، سینماداران را از پرداخت مالیات معاف کردند که این خود حرکتی بسیار پسندیده در جهت ترویج سینماسازی در شرایط امروز کشورمان است.
انتهای پیام/