تصویری از پوشش گیاهی و یخ های دریای خزر توسط ماهواره لندست 8 ناسا گرفته شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه فن‌آوری‌های نوین  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در اطراف سیاره زمین قمر های مصنوعی (ماهواره) بی شماری در حال چرخش هستند که هر کدام تصاویر زیبایی از کره خاکی و از فاصله های دور تهیه کرده و به ایستگاه های زمینی ارسال می کنند.

ناسا تصویربرداری از زمین (OLI) را با ماهواره لندست 8 اجرا می کند، این ماهواره تصویر طبیعی از دریای خزر را در 16 آوریل 2016 به ثبت رسانده است. 

نورمن کرینگ محقق اقیانوس شناسی از مرکز پرواز فضایی گودارد ناسا گفت: خطوط متقاطع دریای خزر، این عکس بسیار زیبا را به پازلی متشکل از بخش های مختلف و جالب تبدیل کرده است که این موضوع ما را به تحقیق و تفکر بیشتر درباره این دریا سوق داد. 

وی اظهارداشت: کم عمقی آب های اطراف مجمع الجزایر تیولنی باعث شده است پوشش گیاهی سبز کف دریا در عکس به راحتی قابل مشاهده باشد، مناطق سبز تیره در عکس گیاهان دریایی یا جلبک های سطح کف دریا هستند.

دریای خزر در دام ماهواره ناسا+ عکس

کرینگ افزود: برخی از خطوط عکس ناشی از فعالیت های انسانی مانند وجود تورهای ماهیگیری در دریا است، با مقایسه تصویر ماهواره ای گرفته شده در ماه ژانویه می توان گفت که بیشتر خطوط در تصویر نشان دهنده جدا شدن یخ ها از یکدیگر است، در ماه ژانویه بلوک های ایستاده یخ خطوط زیادی را در شمال شرقی آن ایجاد کرده بودند که در ماه آوریل این یخ ها ذوب شده اند و تنها علائم ذوب شدگی آنها باقی مانده است. 

استانیسلاو اوگوردو، دانشمند دانشگاه دولتی لومونوسوف مسکو که پژوهش هایی را درباره این پدیده منتشر کرده است، اظهار داشت: بدون شک، بسیاری از این نشانه ها در نتیجه ذوب شدن یخ ها است و بخش شمالی دریای خزر عمق کمی حدود 3 متر دارد. 

وی ادامه داد: یخ های این ناحیه در فصل زمستان حدود 0.5 متر ضخامت دارند اما به دلیل گرم شدن زمین لایه های یخ نازک شده و به راحتی با جریان های باد حرکت می کنند، بسیاری از این قطعه های یخ در اثر حرکت به هم برخورد کرده و تپه های یخی کوچکی به وجود می آورند که با سطح کف دریا برخورد می کنند. 

منبع: NASA

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.