عربستان سعودی برای حل مشکل بهای پایین نفت، به طرحی با آزادی بیشتر نیاز دارد.

به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان، شبکه سی ان بی سی در گزارشی در وبسایت خود نوشت: عربستان سعودی برای حل مشکل کمبود بودجه و جبران بهای پایین نفت، به طرحی با آزادی بیشتر اقتصادی نیاز دارد. طرح "چشم انداز عربستان 2030" تغییرات منطقی را برای اقتصاد عربستان به همراه خواهد داشت؛ اما تنها بخش کمی از تغییرات مورد نیاز در آن لحاظ شده است.

معیارهای اقتصادی، از پیش برای این طرح آماده شده اند. صندوق فعلی دولتی سرمایه گذاری عمومی به شرکت عظیمی تبدیل خواهد شد تا درآمد نفتی پادشاهی را مدیریت کند. شهروندان عربستان به جای دریافت مستقیم درآمد نفتی، سهم خود را به شکل مزایا دریافت خواهند کرد و دولت تلاش خواهد کرد سطح بیکاری را از 11.6 درصد به 7 درصد کاهش دهد. قرار است در اولین بخش فروش سهام آرامکو، عربستان تنها 5 درصد از این شرکت را به صورت عمومی ارایه کند. این اقدام ارزش آرامکو را در سطح 2 هزار میلیارد دلار قرار می دهد.

از بین بردن یارانه برق و ایجاد یک صندوق برای مدیریت سرمایه گذاری جهانی، ایده خوبی است. این سیاست ها می تواند عربستان را در برابر تغییرات ناگهانی بهای نفت در آینده مقاوم کند. بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، 78 درصد صادرات سال گذشته عربستان به نفت مربوط می شود. محمد بن سلمان برای جایگزینی منبع درآمد اصلی این کشور، باید تغییرات بسیار جدی تری ایجاد کند.

این موضوع چندان ساده نیست؛ اما غیر ممکن هم نیست. در اواسط دهه 80 میلادی، "دبی" نیز با این مشکل مواجه بود؛ اما موفق شد با ایجاد تغییرات کلی و سیاست های جدید، سهم نفت در درآمد کشور را به کمتر از 2 درصد کاهش دهد.

عربستان نیز برای دست یابی به موفقیتی مشابه، باید تغییرات بسیاری در روش های قدیمی خود ایجاد کند. سعودی ها نیاز دارند تا ارتباط میان سرمایه گذاری و آزادی را بیشتر در کنند. آن ها همچنین باید با انتقادات بسیار در خصوص سابقه تاریک حقوق بشر در کشورشان مواجه شوند.

تاکنون، طرح محمد بن سلمان برای ایجاد تعادل در اقتصاد بسیار مبهم بوده است. تا زمانی که او نتواند برنامه های اقتصادی را متمرکز کند، اقتصاد عربستان یک سراب باقی خواهی ماند.

انتهای پیام/
 


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار