به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ نصرتالله صفائیان کارشناس اکولوژیست و نویسنده کتاب اکولوژی و محیط زیست درباره انتقال آب دریای خزر به سمنان، اظهار کرد: گاهی آسیب دستکاری در اکوسیستمها جبرانناپذیر است. نباید کاری کرد که برای استفاده از منافع شخصی به محیط زیست آسیب وارد شود.
این اکولوژیست با بیان اینکه سرنوشت دریاچه خزر همانند دریاچه آرال میشود، افزود: اگر این اقدام صورت گیرد دریاچه خزر خشک شده و باید منتظر چرای شترها در خزر باشیم.
صفائیان تصریح کرد: اگر آب، هوا و خاک منطقهای نامناسب باشد حتی این موضوع به تنهایی نمیتواند مشکلی را برطرف کند. وقتی آب در مناطق خشک اضافه میشود به دلیل افزایش تبخیر و تعرق نمکها از افقهای پایین به سطح خاک انتقال مییابد که این عوامل میتواند پوشش گیاهی اندک را نیز از بین ببرد.
این محقق، شیرین کردن آب شور را غیرممکن دانست و اظهار کرد: پس از تبدیل آب شور به شیرین مقدار زیادی نمک و آلایندههای شیمیایی تولید میشود که نیاز به دفع صحیح و علمی دارد.
وی، هزینه تبدیل و انتقال آب دریای خزر به سمنان را زیاد، اعلام کرد و معتقد است: از تبدیل آب شور به شیرین میتوان برای تأمین آب شرب منطقهای کوچک استفاده کرد اما ایجاد رودخانهای از آب شیرین برای کشاورزی و صنعت در مناطق کویری از افکار انسانهایی است که به فقط به فکر به دست آوردن بودجههای کلان هستند.
صفائیان بیان کرد: تبدیل آب شور دریاچه خزر به شیرین میتواند موجب حرکت ریزگردها و غبارهایی از نمک در هوا شود که در این صورت زیستن در شمال کشور را سخت خواهد کرد.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/