به گزارش خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛آب و هوا و تاثیر آن بر محیط زندگی همیشه از مهمترین مسائل تاثیرگذار برسلامتی بشر بوده است همه ساله بسیاری از افراد در روی کره زمین بخاطر آب و هوای بسیار سرد یا گرم و حتی گرسنگی که با تغییر آب و هوایی باعث کاهش محصولات کشاورزی شده سلامتیشان به خطر می افتد و بسیاری جان خود را از دست می دهند.
22 آوریل، روز جهانی زمین است و شعار امسال روز زمین اقدام در جهت تغییرات اقلیم آب و هوایی کره زمین است.
بر اساس آخرین گزارش ناسا نقشه آب و هوایی مارس 2016 نشان می دهد که امسال گرم ترین تابستان را تاکنون تجربه خواهیم کرد؛ امسال از ماه فوریه گرمترین دما در سه ماه اخیر نسبت به سال های گذشته در مرکز ناسا ثبت شده است و از سال گذشته تاکنون 9 ماه پیاپی دمای کره زمین فراتر از حد انتظار و بالاترین رکورد ثبت شده تاکنون بوده است. و ماه فوریه نسبت به میزان آن در سال های گذشته بیشترین افزایش را داشته است.
با توجه به تغییر آب و هوا و اوج پدیده آب و هوایی ال نینو به نظر می رسد میانگین دمای جهان امسال بالاتر از رکورد گرمترین دما در سال 2015 ببرد .در اجلاس سازمان ملل متحد در پاریس 195 کشور موافقت کردند که حداقل پنج روز برای مبارزه با گرم شدن کره زمین، 2 درجه یا حداقل 1.5 درجه دمای جهان پایین تر بیاید.
پیش بینی ها نشان می دهد میانگین دمای جهان در سال 2016، 1.14 درجه سانتیگراد بالا دمای پیش بینی شده و بالاتر از دمای زمین قبل از صنعتی شدن خواهد بود و به همین دلیل 1.5 درجه دمای هدف کشورها برای کاهش انتخاب شد، سازمان پیش بینی آب و هوایی انگلیس گفت: ما فقط 5 درصد شانس داریم تا میانگین دمای جهان در سال 2016 کمتر از سال 2015 شود.
پروفسور آدام اسکایف، رئیس بخش پیش بینی اظهار داشت: ال نینو یک چرخه طبیعی گرم شدن اقیانوس آرام است که بر آب و هوای جهانی تاثیرمی گذارد، این چرخه از سال 1998 در حال اوج گرفتن است و ما پیش بینی می کنیم سال 2016 نقطه اوج آن باشد.
موج گرما چین، روسیه، استرالیا، خاورمیانه و بخشهایی از جنوب آمریکا را در دو سال گذشته به آتش کشیده است همچنین سیل اخیر در شمال غرب انگلستان و برخی کشورها بیش از 40 درصد تخمین زده می شود که علت آن تغییرات آب و هوایی است.
با وجود افزایش انتشار گازهای گلخانه ای گرما بیشتر از همیشه در جو کره زمین به دام انداخته شده ودر دهه گذشته شاهد گرم شدن کره زمین به طور آهسته بودیم اما به نظر می رسد دوره افزایش آهسته درجه حرارت هوا به پایان رسیده است و نرخ گرم شدن کره زمین در سال های آینده سریع تر خواهد بود و سال 2014 اولین سال گرم شدن جهان بود.
روند درجه حرارت ناشی از تغییرات آب و هوا ادامه خواهد داشت مگر اینکه انتشار کربن از سوی ساکنین کره زمین کاهش یابد البته انتظار می رود پدیده ال نینواز سال 2016 از نقطه اوج خود خارج شده و شدت آن کاهش یابد.
سیمون بولاک عضو کمپین دوستانداران زمین گفت:شواهد زیادی نشان دهنده آن است که جهان در حال گرم شدن سریع است و ما با طوفان های به مراتب بیشتر و و سیل های شدیدتر در بخشی از کره زمین و گرمای شدید در برخی نقاط کره زمین روبرو شویم.
مدیر برنامه های موسسه تحقیقات گرانتام در تغییر آب و هوا در مدرسه اقتصاد لندن گفت: متوسط جهانی درجه حرارت رو به افزایش است و این بدان معنی است که دولت ها باید اقدام بیشتری برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای انجام دهند و استفاده از تکنولوژی های پاک مانند استفاده از سلول های خورشیدی در تامین انرژی نقشه مهمی را ایفا می کند.
به جز تلاش دولت مردان ما نیز میتوانیم با استفاده از وسایل نقلیه عمومی، وسایل یکبار مصرف تجدیدپذیر و قابل بازیافت، با خاموش کردن یک چراغ اضافی، عایق کردن منزل مسکونی مان به محیط زندگی و سلامتی خود و خانواده مان کمک کنیم.
گفتنی است؛ امسال شرکت اپل و گوگل که یکی از بزرگترین شرکت های تکنولوژی در دنیا هستند فعالیت های خاصی را به منظور روز جهانی زمین انجام دادند.
منبع:guardian
Theweathernetwork
telegraph.co.uk
انتهای پیام/
ی لحظه به مردم اهواز و ابادان فکر کن.
55 درجه
60 درجه
.....
این دما ها مال قبلا هستش.
امسال بیشتر هم می شه
خدایا لااقل ما رو از آتش دوزخ نجات بده
آمین