پدرها معمولا کم توقعترین و محکمترین افرادی هستند که هر کدام در ذهن داریم. پدران مثل یک فرشته نجات هستند که ما آنها را کمتر دیده و کمتر حس میکنیم. پدرها کوههایي هستند که میتوان بیهیچ دغدغهای به آنها تکیه کرد و برای همیشه مطمئن بود که این تکیهگاه امنترین جای دنیاست حتی اگر خسته باشند، حتی اگر سخت باشد برای همیشه می ماند. آنها معمولا مظلوم واقع میشوند، با اینکه از روزی که پدر میشوند مسئولیتی سنگین روی دوش آنها است و بی آنکه متوجه باشیم همیشه پشتمان به آنها گرم است، وقتی پدر داریم هیچ چیزی کم نیست و همهچیز سر جای خودش است.
پدر کوه رنج است و معدن گنج ، مظهرایثاراست و وفا، کانون لطف است و صفا، نگاهش نافذ و پر اقتدار، کلامش متین و استوار، وجودش همیشه کوشا و بی قرار و هستی اش پرافتخار، گامهایش پرصلابت، دستهایش توانا و پر سخاوت ، بازوانش قوی و پرقدرت و نگاهش آینه محبت. پدر روشنایی خانه است و نور فروزان کاشانه، پدر دریای محبت است و اقیانوس شفقت، ناخدای دریای طوفانی و غواص اقیانوس مهربانی، پدر امیدبخش زندگی است و مایه سرزندگی، مهرش شهد گلهای منزل است و لبخندش قرار دل…
سوختن و ساختن به قیمت هدیه کردن شادی
صحنه زندگی ما با خاطرههایی سرشار از گذشت و ایثار، گره خورده است. در اطراف ما، هنرمندانی هستند که عمری پروانه بودن را حتی با شرارت شمع و باغبانی را حتی با تلخی تیغ، عمیق زندگی کردهاند. آنان تمام شدن را به بهای ساختن و سوختن را به قیمت شادی بخشیدن اندوختهاند. اینکه کسی بتواند تا این حد، بیدریغ عشق بورزد و اینگونه لبریز از سخاوت باشد، معمایی است شگرف با پاسخی آسان؛ قداست واژهای به نام پدر. اوست که میتواند بی هیچ چشمداشت، اینگونه چشمه زلال مهربانی باشد و جوهر گرانمایه وجود را جاری جسم و جان فرزندانش سازد. اوست که میتواند اینگونه ارزان عاطفه ارزانی کند. او بلندتر از ادراک واژهها و فراتر از قامت سپاسهای ماست.
مژگان نیکنام دکتری روانشناسی در تعریف واژه پدر اظهار داشت: واژه پدر بسیار وسیع و مانند الماس گرانبهایی است که قیمت گذاری نمی شود. درواقع واژه پدر را نمی شود به چند کلمه و یا حتی یک جمله تفکیک و معنی کرد و باید به جای پیداکردن معنی این واژه، باید او را بیش از پیش درک کرد و با شناخت جایگاهش به درستی و احترام با او رفتار کرد.
نماز ستون دین و پدر ستون خانواده
در فرهنگ اسلام، پدر بودن شأنی مهم و مقامی والاست و ارزش فوق العادهای دارد، در بینش اسلامی پدر، امانت داری است که فرزند به وی سپرده می شود و او در حفظ و شکوفایی این هدیه و امانت الهی می کوشد و با تلاش و مجاهدتهای بی دریغ خود؛ مانند باغبانی پر مهر و عطوفت به پرورش گلهای هستیاش می پردازد. چه مقامی از این بالاتر!
خشنودی پدر محور رضایت الهی است ، پیامبر گرامی اسلام(ص) و پیشوایان معصوم(ع) با توجه به اهمیت مسائل خانواده و ضرورت احترام صحیح افراد به ارکان اصلی خانواده یعنی پدر و مادر، سخنان بسیار تشویق کنندهای بیان کردند تا مسائل تربیت صحیح اسلام شکل گرفته و جامعه اسلامی سرشار از فضائل شود، در یکی از این سخنان گوهربار، پیامبر اسلام(ص) فرمودند: "خشنودی خداوند در خرسندی پدر و ناخشنودی خداوند در نارضایتی پدر است". این روایت، بیانگر مقام والای پدر در اسلام بوده و نقش احترام و رضایت پدر را در کسب رضایت الهی بیان می کند.
این دکترای روانشناسی گفت: با توجه به فرهنگ ما که بر اساس کانون خانواده استوار شده است، خانواده برای هرکس مفهوم عمیقی دارد. پدر رکن اصلی خانواده و نقش حمایتی را برعهده دارد. پدر ستون خانواده و کسی است که خانواده بر مبنای او می چرخد. مدیریت چهارچوب خانواده (نگه داشتن چهارچوبها سرجای خود) نیز برعهده پدر و مدیریت فرآیندها بر عهده مادر است.
پشت هر مرد موفق یک زن موفق است
نیکنام با اشاره به ویژگیهای یک پدر بیان کرد: مسئولیت پذیری، تعهد، آینده نگری، داشتن رفتار هدفمند و توانی برای زنده و امیدوار نگه داشتن خانواده، از جمله موارد مهمی است که فرد به عنوان پدر یک خانواده دارد. پدر، انرژی و حمایت عاطفی را از همسر و بازخورد مثبت رفتار و اعمالش را از فرزندانش می گیرد، بنابراین در این صورت است که او می تواند در کنار همسر و فرزندان، نقش خود را به درستی ایفا کند.
وی با بیان اینکه تعامل و روابط در خانواده اهمیت زیادی دارد، افزود: از همین باب است که جمله آشنای " پشت هر مرد موفق، زن موفقی است" بر سر زبانها افتاده است. مرد به پشتوانه و دلگرمی همسر خود، رشد می کند و اگر زن نتواند گرما، دلگرمی و انرژی مثبت دهد، درآن صورت مرد سرخورده و ناکام می شود. بنابراین با تعاملات درست است که جایگاه پدر در خانواده، رو به روز شکوفا می شود و اگر این تعامل نباشد، جایگاه پدری برای یک پدر به درستی معنا نمی گیرد.
عاطفه پدرانه کجاست؟
هستند فرزندانی که در تقسیم محبت خود بین مادر و پدرشان، با پر کردن کفه ترازوی مادر از مهر، کفه ترازوی پدر را سبک تر می کنند و وقتی از آنها علت را جویا می شویم معمولا به مادران خود بهای بیشتر می دهند و پدران را کمی نامهربانتر، خشن یا تند می خوانند؛ اما واقعا چنین نیست پدری که صبح تا شب برای رفاه و تامین مادی خانوادهاش دست به هرکاری می زند، نمی تواند تند یا نامهربانتر از مادر نسبت به فرزندش باشد.
این دکترای روانشناسی در این خصوص گفت: وقتی کسی چه سهوا و چه عمدا، بیش از حد به وظایفش رسیدگی کند، از نظر طرف مقابل کمرنگ دیده می شود. از همین رو فرزندان، به دلیل اینکه بیشتر وقت خود را با مادر می گذرانند و پدر حضور فیزیکی کمتری برای آنها دارد، نقش پدر برایشان کمرنگ تر است و او را گاهی نامهربانتر از مادر می خوانند. هرچند که دلبستگی مادر و فرزند از بدو تولد، عاطفی و بیشتر است اما این گونه نیست که پدر مهر و عاطفه کمتری به فرزندش داشته باشد. درواقع نوع ابراز محبت مادر با پدر متفاوت است و پدر با تکیه گاه فرزند شدن به او ابراز احساسات می کند و می گوید که در همه حال و همه شرایط (بخصوص شرایط بحرانی فرزند) پشتوانه و حامی فرزندانش است، پس ابراز عاطفه پدر، همان پشتوانه عاطفی بودن او است.
وی ادامه داد: با این نگاه، فرزند متوجه می شود که درست به اندازه مادر، پدر هم مهر و عاطفه به پای فرزندش می ریزد و دیگر از الفاظ تند و خشن بودن پدر یا هرچیز دیگری استفاده نمی کند.
خودتان مهم هستید نه پولتان
این داستان را کم و بیش شنیدهایم که پسری با مجموع پول توجیبیهای خود و گرفتن تنها 10 دلار از پدرش، درنظر داشت که پول یک روز درآمد پدرش را به او بدهد تا یکساعت زودتر از روزهای عادی نزد او به خانه برود و وقتش را باهم سپری کنند.
نیکنام بیان کرد: پدران باید بدانند که خانواده آنها، جز درآمد به خود آنها نیاز دارند هرچند که متاسفانه علاوه بر پدران، امروزه مادران هم با کار زیاد در بیرون، خود را از فرزندشان محروم می کنند، در صورتی که نمی دانند فرزند آنها بیش از مادیات به حضور فیزیکی مادر و پدر احتیاج دارد.
بانو همسرت را بیشتر ببین
مردهای این دوره، جوانی وزندگی کردن رو فراموش کردند...فشار مخارج و مسئولیت زندگی، بی سر وصدا دونه دونه، موهای تیره شان را سفید می کند...، راستی خانما، تا حالا آرزوهای همسرانتان را شنیدید؟، اصلا فکر کردید که چرا این همه هدیه که این روزا رد و بدل می شود، نتوانسته عشق را در جامعه بیشتر کند؟
بانو.... گاهی نگاهی به دستهای همسرت بنداز و به خطوطی که در اطراف چشم ها و پیشونی همسرت دارد عمق می گیرد...
بانو....گاهی عکسهایش را از جوانی تا حال کنار هم بچین و باور کن فقط تو جوانیت را در این خانه نذاشتی...
بانو بیا امسال کنار هر هدیه ای که برای همسرت تهیه کردی، در یک برگ کاغذ حداقل، بیست ویژگی همسرت را یادداشت کن و از او بخاطر این ویژگیها تشکر کن...(با هدیه تقدیمش کن)
روز پدر روز قدردانی از تلاشهای پدر و روز توجه به زحمتهای طاقت فرسای اوست ، روزی که برای فرزندان فرصت مناسبی ایجاد می کند تا با حضور در کنار پدران و تبریک این روز اعلام محبتی دوباره کرده و با بوسه ای بر دستان پدر و نگاهی همراه با عشق و محبت به او صمیمانه ترین پیامهای دوستی را از اعماق وجود، عیان سازند که : دوستت دارم…
گزارش از محیامعصومی
انتهای پیام/
ایکاش الان که همه رو پروفایلاشون عکسای پدراشونو گذاشتن همونقدرم ب پدراشوا حترام بذارن ....واقعا خالصانه دوستشون داشته باشن..
پدرهمیشه درقلب منی بااینکه نیستی .......مریم تهران