روزانه بین ۲۰ تا ۲۵ مترمربع از زمین‌های همدان با آهک‌ پاشی زباله‌های عفونی از بین می‌روند.

تولید روزانه ۶ تن زباله عفونی در همدان
به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، بابک مهدی آزاد ظهر امروز در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی شهرستان همدان اظهار داشت: روزانه در شهر همدان زباله‌های عفونی تولید شده توسط 9 بیمارستان، 44 کلینیک تشخیصی و درمانی و 440 مطب پزشک به صورت مجزا توسط پیمانکار شهرداری جمع‌آوری و سریع دفع می‌شود.
 
وی افزود: براساس ماده 8 قانون مدیریت پسماند هزینه‌های جمع‌آوری زباله‌ها باید توسط تولیدکننده پسماند پرداخت شود و در این راستا کلینیک‌ها با تأخیر 3 تا 4 ماهه هزینه‌ها را پرداخت می‌کنند اما تاکنون از مطب‌ها هزینه‌ای بابت جمع‌آوری زباله دریافت نشده است.
 
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان بیان کرد: نظام پزشکی همدان براساس اطلاعیه‌ای به مطب‌های خصوصی پزشکان اعلام کرده است که بدون عقد قرارداد هزینه‌ای را بابت جمع‌آوری زباله‌های عفونی پرداخت نکنند.
 
وی گفت: ساعت فعالیت مطب پزشکان در شهر همدان با زمان جمع‌آوری زباله‌ها توسط سازمان مدیریت پسماند متفاوت است به طوری که از ساعت 4 تا 11 صبح جمع‌آوری زباله‌های عفونی انجام می‌شود ولی مطب‌ها عموما بعدازظهرها فعالیت دارند.

انتهای پیام/ز
 
آزاد افزود: بر این اساس خدمت‌کاران مطب پزشکان زباله‌های عفونی را شب‌ها بعد از اتمام کار در باکس‌ زباله‌های عادی شهر قرار می‌دهند که این سبب مخلوط شدن زباله‌های عادی و عفونی می‌شود.
 
وی عنوان کرد: خودروها سازمان مدیریت پسماند شهرداری برای تردد در نقاط پرترافیک شهری که عموما محل استقرار مطب پزشکان است با محدودیت ترافیکی مواجه هستند بر این اساس لازم است ساعتی برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی مشخص شود.
 
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری همدان تأکید کرد: مطب‌ها نیز باید نسبت به تفکیک زباله‌های عفونی،عادی و شهری اقدام کنند چرا که آلودگی آنها برای شهروندان خطرآفرین است.
 
وی با اشاره به اینکه 10 کلینیک تشخیصی و درمانی همدان امسال نسبت به انعقاد قرارداد برای جمع‌آوری زباله‌های عفونی اقدام نکردند، افزود: براساس ماده 13 قانون مدیریت پسماند مخلوط کردن زباله‌های عفونی و عادی ممنوع است.
 
آزاد با اشاره به اینکه روزانه 6 تن زباله عفونی از سطح شهر همدان جمع‌آوری می‌شود، گفت: در حال حاضر در بیمارستان‌ها زباله‌های عفونی با سیستم اتوکلاو میکروب‌زدایی می‌شود و اصلا کاهش تولید پسماند انجام نمی‌شود در حالی که با استفاده دستگاه پلاسما این حجم زباله به 3 درصد می‎رسد که دفع آن راحت‌تر است.
 
وی تصریح کرد: روزانه بین 20 تا 25 مترمربع از زمین استان همدان برای دفن زباله‌های عفونی با انجام چندین مرحله آهک‌ پاشی از بین می‌روند.
 
انتهای پیام/ز
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.