به گزارش خبرنگار
دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سمنان زادگاه رئیس جمهور کشورمان بیست و ششمبن مقصد سفرهای استانی کاروان دولت تدبیر و امید است، سفری استانی که اولین بار در سال جدید انجام خواهد شد.
سخنرانی در جمع مردم این استان، نشست با علما، نخبگان، ایثارگران و سرمایه گذاران، افتتاح چندین طرح عمرانی، اقتصادی، فرهنگی و آموزشی در نقاط مختلف استان سمنان از طریق ویدئو کنفرانس، حضور در نشست شورای اداری استان و نشست مطبوعاتی، از برنامههای سفر یک روزه روحانی به زادگاهش است.
در این سفر همچنین تعدادی از وزیران دولت تدبیر و امید یا نمایندگان ویژه رئیس جمهور برای افتتاح یا کلنگ زنی طرحهای مختلف عمرانی در هشت شهرستان سمنان حضور مییابند تا مردم این استان از حضور پرخیر و برکت کاروان تدبیر و امید بهرهمند شوند.
آبگیری سدهای مجن، آغاز عملیات اجرایی سد روزیه و افتتاح و بهره برداری شبکه آبیاری دشت دامغان، افتتاح شرکتهای آریا ترانسفو شرق و آریا ترانسفو قدرت، توسعه ورق گالوانیزه و ورق رنگی شرکت نورد لوله، افتتاح شرکت پالایش نفت و گاز پیروزی، شرکت معدنی املاح و مس کاوان عباس آباد، افتتاح پست ۲۳۰ به ۶۳ کیلوولت شهید بسطامی، آغاز به کار احداث نیروگاه خورشیدی ۱۰ مگاواتی خورشیدی، افتتاح ۲۴۷ واحد مسکن مهر در ۹ شهر مختلف از جمله طرحهای قابل افتتاح و کلنگ زنی در سفر کاروان تدبیر و امید به استان سمنان است.
با توجه به گستردگی پروژههای در دست افتتاح در این استان بد نیست اشارهای به پتانسیلها و ظرفیتهای این استان داشته باشیم.
استان سمنان به دلیل واقع شدن در مسیر مواصلاتی حرم امام رضا (ع) دارای موقعیت مناسب در جهت جذب گردشگر است، ویژگی منحصر به فرد این استان در داشتن جاذبههای گردشگری کوهستانی و کویری به صورت همزمان این استان را به نوع خود متمایز کرده و جاذبه گردشگری تاریخیاش نیز توان مضاعفی به ۲جاذبه قبلی این استان بخشیده است.
همچنین این استان به دلیل واقع شدن در مناطق کویری از منابع آبی زیادی برخوردار نبوده و به همین خاطر برای رشد اقتصادی نیازمند صنعتی دیگر همچون صنعت گردشگری است؛ دروازه ارگ، مسجد جامع و امام شهر سمنان، تپه حصار، چهل دختر، چشمه علی، مسجد تاریخانه و برج طغرل دامغان، آرامگاه شیخ ابوالحسن خرقانی، مجموعه بایزید بسطامی، برج کاشانه بسطام شاهرود، قصر بهرام گرمسار از جمله آثار تاریخی این استان است، تفاوت آب و هوایی این استان در مناطق مختلف امتیاز گردشگری خاصی را به استان بخشیده، شاید در کمتر استانی بتوان این فرصت را یافت که با طی مسیری حدود ۳۰دقیقه از آب و هوای کویری به آب و هوای کوهستانی رسید.
از دیگر پتانسیلهای موجود در استان سمنان، وجود چشمههای متعدد در این استان است که از جمله آنها میتوان به چشمه قلقل، چشمههای آب معدنی باداب سورت، چشمه هفت رنگ مجن، چشمه آبگرم سمنان و.. اشاره کرد که برخی از این چشمهها دارای خواص درمانی است، ولی متاسفانه این بخش از پتانسیل استان سمنان به شدت مورد غفلت واقع شده است، این غفلت تا حدی است که حتی مردم بومی خود استان نیز به دلیل نبود جاده دسترسی مناسب، نبود امکانات رفاهی مناسب در محل چشمهها میل و رغبت چندانی به استفاده از این چشمهها ندارند.
در همین راستا ظرفیتهای معدنی و صنعتی نظیر گچ، زئولیت، سلیستین، سولفات سدیم، سنگ آهن، استقرار ۵۰ واحد صنایع خودرو در استان بخصوص در شهرستان سمنان از نمونه ظرفیتهای مناسب جهت سرمایه گذاری است.
در این رابطه حسن سعدالدین فرماندار سمنان به ظرفیتهای زیر بنایی در شهرستان سمنان اشاره کرد و افزود: وجود امکانات حمل ونقل ریلی در شهرک صنعتی سمنان، گمرک فعال، منطقه ویژه اقتصادی، مراکز علمی و دانشگاهی، شبکههای انرژی و مخابراتی و موقعیت استراتژیک شهرستان و استان سمنان در همجواری با ۵ استان بزرگ کشور و البته امنیت بالای این شهرستان میتواند فرصتی خاص و طلائی برای سرمایه گذاران داخلی و خارجی باشد.
وی یکی از فرصتهای سرمایه گذاری را در بخش صنایع تبدیلی عنوان کرد وگفت: باید از خام فروشی پرهیز کنیم و با کمک سرمایه گذاران ارزش سرمایههای ملی بخصوص در بخش معدنی را افزایش دهیم.
فرماندار سمنان در ادامه ضعف اطلاع رسانی مناسب در معرفی ظرفیتهای استان را چالشی بزرگ عنوان کرد و خواستار معرفی بیشتر ظرفیتهای موجود در شهرستان سمنان در راستای ترغیب بیشتر سرمایه گذاران جهت سرمایه گذاری در بخشهای مختلف شد.
همچنین رئیس سازمان امور اقتصادی و دارایی استان سمنان نیز در اینباره گفت: ما در شرایط خاصی قرار داریم بنابراین باید نگرش خاصی هم داشته باشیم و نامگذاری سالهای گذشته توسط رهبر معظم انقلاب نشان از اهمیت توجه به بخش اقتصادی است.
آقائی افزود: تاکنون با کمک دانشگاه سمنان در مرکز خدمات سرمایه گذاری استان، ۴۰ فرصت سرمایه گذاری در استان سمنان شناسایی شده است که بزودی با تکمیل این فرصتهای امکان سنجی شده از طرق مختلف اطلاع رسانی خواهد شد.
نائب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری استان تصریح کرد: با شناسایی فرصتهای موجود و معرفی به سرمایه گذاران و در نهایت ورود سرمایه گذاران خارجی، دانش فنی نیز وارد کشور خواهد شد که میتواند در بخشهای مختلف صنعتی و معدنی بخصوص صنایع تبدیلی به توسعه استان سمنان کمک کند.
آقایی برگزاری همایش سرمایه گذاری در استان با حضور صاحب نظران و بخشهای خصوصی، رفع مشکلات سرمایه گذاران موجود در استان، شفاف سازی خدمات دستگاهها به سرمایه گذاران و گاها تغییر تفکر مقوله سرمایه گذاران و تدوین راهنمایی سرمایه گذاری و جذب تکنولوژیهای جدید را زمینه ایجاد امید و نشاط دانست.
با توجه به اینکه در جلسه هماهنگی سفرکاروان تدبیر و امید به استان سمنان نیازمندیهای این استان و نهایی کردن طرحهای پیشنهادی برای تحقق توسعه همه جانبه و پایدار در استان، از اهداف این نشست بود و شرکت کنندگان در این نشست، طرحهای مرتبط با حوزههای تامین آب شرب، گسترش مراکز بیمارستانی، آموزش و پرورش، صنعت و معدن، راهها و همچنین توسعه گردشگری زیست محیطی را مورد بررسی قرار دادند، بر این اساس توجه به پتانسیلهای این استان میتواند تحولی در روند پیشرفت و توسعه پایدار استان سمنان ایجاد کند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به نامگذاری سال جدید از سوی مقام معظم رهبری تحت عنوان "اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل"؛ مورد توجه قرار دادن ظرفیتهای اقتصادی این استان به دنبال سفر روحانی میتواند زمینه رشد و توسعه این استان را به همراه بیاورد، بر این اساس همدلی و همراهی مسئولان، استفاده از ظرفیتهای قانونی برنامه پنجم توسعه و مصوبات هیئت دولت و همچنین استفاده از قانون بهبود مستمر فضای کسب و کار فرصتهای بالقوهای در راستای تحقق حماسه اقتصادی است و مراکز خدمت سرمایه گذاری استان با آمادگی کامل پذیرای سرمایه گذاران داخلی و خارجی خواهد بود.
انتهای پیام/