مسعود دانشمند دبیرکل خانه اقتصاد ایران در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: با توجه به اینکه نرخ بهره در کشور تابع بازار است نمی توان آن را بصورت دستوری کاهش داد.
وی افزود: این مسئله در دولتهای گذشته بارها اتفاق افتاده و بصورت تجربی به اثبات رسیده که کاهش نرخ بهره بصورت دستوری باعث خروج سپرده ها از نظام بانکی و حرکت آن به سمت بازارهای غیررسمی می شود و این امر امکان تسهیلات دهی بانکها را کاهش داده و نیاز بازار برای اخذ تسهیلات راتأمین نخواهد کرد.
دانشمند همچنین تصریح کرد: تا زمانی که نرخ بهره بانکی با نرخ بازار و نرخ سود بازدهی تولید متفاوت است معوقات بانکی حاصل می شود که این امر اساس شکل گیری بازار غیررسمی را به دنبال خواهد داشت.
دبیرکل خانه اقتصاد ایران در پایان تأکید کرد: انتظار می رود تا بانک مرکزی با تهیه دستورالعمل های مربوط به سپرده های بانکی و نظارت دقیق بر نحوه اجرای آن بتواند بدون دخالت مستقیم در نرخ سود، این موضوع را مدیریت و ساماندهی کند.
کاهش نرخ سود بانکی باید در راستای منافع اقتصاد باشد
ابوذر ندیمی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در گفتگو با
خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان اظهار داشت: کاهش نرخ سپرده ها باید در راستای منافع تولید باشد تا اقتصاد رونق پیدا کند.
وی افزود: دولت در کاهش نرخ تورم موفق بوده است در همین راستا ساماندهی نرخ سود و اجرایی شدن آن نیز می تواند در جهت بهبود شرایط اقتصادی کشور مؤثر باشد.
ندیمی تأکید کرد: کاهش نرخ سود می تواند در تقویت تولید کالاهای داخلی و افزایش قدرت صادرات تأثیر مثبت داشته باشد بنابراین انتظار می رود با این موضوع بتوانیم به رونق و رشد پایدار اقتصادی برسیم.
این عضوکمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان یادآور شد: بانک مرکزی باید بر نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی نظارت داشته باشد و بی نظمی هایی که در بازار پولی کشور دیده می شود را مرتفع سازد.
انتهای پیام/
سرمایه شون رو بیارن بیرون باهاش چیکار کنند؟؟مسکن بخرند؟ طلا بخرند؟ارز بخرند؟بساز بفروش کنند؟ برن تو بورس؟ خب وقتی همه اینا تو رکوده امن ترین جا برای پول تو بانکه حتی اگر نرخ سود پایین باشه
بنگاه داری بانکی و گرفتن سود از دیرکرد باز پرداخت وامها و سود های بالا به سپرده ها، کمر اقتصاد کشور رو شکسته!!!!!!؟
باید بزاریم خیلی از بانکها از چرخه خارج بشوند. ما 20 برابر نیاز بانک داریم .به عنوان مثال یک شهرستان با جمعیت 10000 نفر دارای حد اقل 15 بانک است در صورتی که فقط 4 تا کفایت میکند ولی حالا سرمایه مالی مردم بین این همه بانک تقسیم شده و میگویند پولی در بانک نمیماند. حالا تصور کنید 4 تا بانک باشد و بهره بانک هم کاهش یابد اگر سرمایه بانک کاهش پیدا کند باز هم به اندازه نیاز سرمایه بین بانکها تقسیم میشود. هستند کسانی که در بانک ها سرمایه گذاری کنند.
به عنوان مثال قیمت طلا در تمام کشورها کاهش پیدا میکند میبینی در ایران شدیدترین افزایش رو ثبت کرد
واقعا که آدم میمونه تو صحبت های یک بام و دو هوا
اون کارشناسان محترم نگران این هستند که درآمد خودشان با خروج سرمایه از بانکها کاهش پیدا کند.