به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نشست خبری ستاد مرکزی اعتکاف صبح امروز شنبه ۲۸ فروردین با سخنان حجت الاسلام حسین روحانی نژاد، معاون فرهنگی اجتماعی سازمان تبلیغات در ساختمان نواب سازمان تبلیغاتت اسلامی برگزار شد.
روحانی نژاد در این نشست با اشاره به اینکه مراسم اعتکاف امسال از ۱۳ رجب شروع و ۱۵ رجب به پایان می رسد، گفت: یک رشد ۳۵ درصدی جمعیتی معتکفین را در هرسال داشته ایم. سال گذشته منهای معتکفین دانشگاه تهران و اماکن مقدسه مانند شاهچراغ و حرم عبدالعطیم وحرم حضرت معصومه و آستان مقدس رضوی بالغ بر ۶۶۰ هزار نفر معتکف داشتیم. در سالجاری هم پیش بینی می کنیم جمعیتی حدود ۷۷۵ هزار نفر در مراسم اعتکاف شرکت کنند. امسال با توجه به افزایش تعداد مساجد و عدم تداخل این مراسم با امتحانات مدارس و دانشگاه ها جمعت بیشتری در این مراسم شرکت می کنند.
وی افزود: ثبت نام معتکفین از طریق سامانه الکرونیکی انجام می شود و هزینه ناچپزی برای هزینه های این ۳ روز از معتکفین اخذ می شود که قطعا هزینه های آنها بیشتر می شود اما خیرین و واقفین بخش زیادی از نذورات و هدایای خود را به این مراسم اختصاص داده اند و همیشه هزینه دریافتی از معتکفین کمتر از هزینه های تمام شده آنها است که بسته به مکان و امکانات ارائه شده دریافتی از هر معتکف مساجد متفاوت است.
روحانی نژاد ادامه داد: آقایان ۳۰ درصد و خواهران ۷۰ درصد جمعیت معتکفین را تشکیل می دهند که در میان این افراد سیکل و دیپلم و فوق دیپلم بیشترین شرکت کننده را دارند و خانمهای خانه دار و دانشجویان بیشرین شرکت کننده هستند. البته حوزویان و دانشجویان لیسانس به باللا هم در این مراسم شرکت می کنند. بیشرین گروه سنی هم از سن ۴۱ سال به بالا است. ۲۱ درصد روستاییان و ۷۹ درصد جمعیت شهری در این مراسم شرکت می کنند.
وی افزود: مبلغین و قاریان و مداحان به مکان های اعتکاف اعزام می شوند و برای روز ۱۳ رجب و میلاد حضرت علی(ع) و ۱۵ رجب شهادت حضرت زینب(س) برنامه های ویژه ای برگزار می شود. ما می خواهیم این مراسم به کل با مشارکت مردمی برگزار شود و ما فقط بر آن نظارت داریم نه دخالت. البته از همه نهادها می خواهیم در برگزاری این مراسم به ما کمک کنند. از شهردای ها اورژانس و وزارت کشور و نیروی انتظامی و سازمان تبلیغات سپاسگزاریم. زیرا خدمات ویژه ای در این ایام به معتکفین ارائه می دهند.
روحانی نژاد گفت: ۵۵۰۶ مسجد در سراسر کشور آماده میزبانی از معتکفین عزیز هستند. اعتکاف می تواند ۳ و ۶ و ۹ و ۱۵ روزه باشد که شرط آن روزه داربودن در روز آخر مراسم است. البته روزهای قبل هم مستحب است که معتکفین روزه دار باشند. این مراسم از منظر رهبر معطم انقلاب هم آسیب شناسی شده است و ایشان بر برنامه ریزی دقیق برای آن تأکید کرده اند. البته پربرنامگی هم خودش آسیب زا است. این ایام فرصت خوبی برای خودسازی و تزکیه و تدبر و تفکر و تأمل شرکت کنندگان است همچنین بر خانواده ها و آشنایان و نزدیکان این افراد هم اثر می گذارد. استقبال معنوی بعد از پایان این مراسم از این عزیزان خود نشان دهنده این تأثیرات بر آنها است. کتابهای کافی و لازم این مراسم در همه مساجد برگزار کننده توزیع شده است و در قم هم یک کتابخانه تخصصی تأسیسی کرده ایم. مهدهای کودک برای نگهداری کودکان معتکفینی که کودک دارند در نظر گرفته شده است.
وی در پایان گفت: با اینکه از نظر جمعیتی نسبت جمعیت شرکت کننده در اعتکاف، ۷ هزار نفر به ۷۰ میلیون نفر است، اما قطعا تأثیرات خاص خودش را بر جامعه و خانواده ها می گذارد.
منبع: مهر
انتهای پیام/