با توجه به آمار سرسام آور سرطان باید هر فرد معاینه هایی را برای پیشگیری از توده های سرطانی انجام دهد.

دکتر آیناز صورتی آنکولوژیست و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خصوص غدد زیر بغل گفت: توده های زیر بغل یکی از نشانه های بدخیمی هایی همچون بدخیمی های سینه در زنان، دستگاه لنفاوی و گوارش است.

وی در خصوص مشاهده یا لمس هر توده ای در بدن به خصوص زیر بغل بیان کرد: با توجه به اینکه بیشترین آمار سرطان در زنان، سرطان سینه است بهتر است ابتدا توسط خود فرد معایناتی صورت بگیرد واگر توده ی را در زیر بغل احساس کردند بلافاصله با زیر نظر قرار گرفتن پزشک متخصص آزمایش های متعددی همچون ماموگرافی،سونوگرافی وپاتیولوژیست انجام شود.

وی تصریح کرد: ما برای درک بهتر بیماری از این روش استفاده می کنیم تا بدخیم یا خوش خیم بودن توده ی مشاهده شده را به صورت دقیق متوجه شویم.

صورتی با اشاره به اینکه بدخیمی یا خوش خیمی توده ها بستگی به مکان ابتلا و سایز توده دارد، اظهار کرد: اگر سایز توده بیش از حد بزرگ باشد (به عنوان مثال بالای 50 درصد) ممکن است نشان از یک توده ی زیر بغل در قسمت سینه باشد اما چون علائم متاستاز بودن را دارد احتمال آن کمتر است بنابراین نمی توان درصد مشخصی را به آن اختصاص داد.

دکتر صورتی خاطرنشان کرد: توده زیر بغل می تواند نشان از  یک بدخیمی غدد لنفاوی از سرطان باشد که از طریق گردش خون وارد غدد لنفاوی می شود، همچنین به علت اینکه غده ی لنفاوی مکانی برای سلول های دفاعی است در صورت ایجاد عفونت در آن منجر به  تکثیر بی رویه می شود از این رو توجه به توده های بدنی بسیار حائز اهمیت است.
  
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.