به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی در این باره گفت: بعد از انجام عملیات مرمت و بازسازی برخی قسمتهای این بنای مهم برای حفظ هویت تاریخی و فرهنگی این مجموعه، پرونده ثبتی آن در سال گذشته تشكیل و به شورای عالی ثبت آثار تاریخی و فرهنگی سازمان مركزی ارسال شد.
محمد فتحی بیان كرد: پس از بررسی پرونده و احراز شرایط لازم برای ثبت، حكم ثبتی آن به این اداره كل و سایر ادارات و نهادها ابلاغ شد.
معاون میراث فرهنگی اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان غربی اظهار كرد: مرمت خانه چوبی واقع در محوطه دانشگاه ارومیه به عنوان یك مكان تاریخی علمی با 700 میلیون ریال اعتبار در سال گذشته انجام شد.
وی اضافه كرد: عملیات تقویت سازه و ساخت، رفع خطر، آوار برداری بارهای اضافی سقف و قسمتی از خانه چوبی دانشگاه ارومیه كه فرو ریخته بود و نیز اجرای پوشش محافظتی در این زمینه از جمله اقداماتی است كه در فرایند مرمت این بنا صورت گرفت.
فتحی اظهار كرد: این بنا متعلق به دوره قاجار بوده و تبدیل به موزه پزشكی و طب در آذربایجان غربی می شود.
بنابر این گزارش: مجموعه بناهای پردیس دانشگاه ارومیه به تعداد 13 اثر، در مساحتی به وسعت 9.3 هكتار است و دارای ساختمان های متفاوت با پلان های متفرقه بوده كه به صورت پراكنده در محوطه زیبا و باغ مانندی واقع شده است.
بناهای این مجموعه به صورت آجری بوده و بیشتر آنها سقف شیروانی دارد.
در فضای داخلی آن نیز با توجه به كاربری و نوع استفاده، دخل و تصرفات جزیی دیده می شود و برای جلوگیری از فرسایش آجرها به غیر از ساختمان چوبی، از اندود سیمان و سنگ مرمر استفاده شده است.
پردیس دانشگاه ارومیه در خیابان شهید بهشتی یا همان دانشكده ارومیه واقع شده و از جمله ویژگی های بارز این مجموعه می توان به احداث اولین دانشگاه پزشكی، استفاده از معماری مدرن در طراحی ساختمان ها در دوره پهلوی و همچنین وجود درختان كهنسال اشاره كرد.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/