عضو شورای عالی حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه از زمان آغاز دوران فقه اجتهادی تا به امروز، فروعات بسیاری توسط علما و بزرگان بر فقه مطرح شده است، اظهار کرد: به قدری این موارد گسترده و متنوع هستند که انسان دچار شگفتی می شود و به حق باید از همه تلاشگران این عرصه در اعصار مختلف تشکر کنیم.
وی مهم ترین تفاوت فقه امروز و گذشته را مسئله «حکومت داری» دانست و توضیح داد: امروز فقه حکومت می کند و در برابر همه سخنان متفاوت مطرح در جهان، مدعی است که می تواند تمام شئون زندگی اجتماعی انسان معاصر را رقم بزند.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با اشاره به تلاش هایی که در ابتدای پیروزی انقلاب در راستای القای ناکارآمدی نظام اسلامی صورت می گرفت، اظهار کرد: اما امروز فقه به نام اجتهاد تمدن ساز، این ادعا را به کرسی نشاند و ضمن پاسخ گویی به تمام نیازهای انسان، جوامع بشری را نیز به این راه دعوت کرد.
وی ضمن تاکید بر اینکه امروز حوزه باید بتواند به تمام مسائل پیش رو مبتنی بر اجتهاد تمدن ساز پاسخگو باشد، گفت: استادان، بزرگان، علما و فضلای حوزه علمیه خراسان در طول تاریخ، تلاش های ارزنده ای نسبت به این امر داشته اند و آثار ماندگاری را نیز به جای گذاشته اند. امید می رود در دوره پیش رو نیز با نظری که مقام معظم رهبری نسبت به حوزه علمیه خراسان داشته اند، گام های بلندی در تکمیل تلاش های گذشته برداشته شود.
روحانیت؛ گروه مرجع
تولیت آستان قدس رضوی از روحانیت به عنوان مطمئن ترین گروه مرجع در جامعه انقلابی ایران یاد و تصریح کرد: امروز با وجود تمام مشکلاتی که معاندان از ابتدای انقلاب اسلامی به وجود آورده اند، در مسائل گوناگون سیاسی و اجتماعی، روحانیت قوی ترین، اثرگذارترین و مطمئن ترین گروه مرجع جامعه ماست.
حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه در این شرایط به طور طبیعی عداوت دشمنان هم بیشتر می شود، خاطرنشان کرد: دشمنان ما با توان و ظرفیت روحانیت انقلابی و بصیرت آفرین آشنا هستند و بر این اساس هر روز توطئه و فتنه ای را برنامه ریزی و اجرا می کنند.
وی ابراز امیدوراری کرد که حوزه های علمیه و به ویژه حوزه علمیه خراسان تحت نام امام باقر(ع) و امام رضا(ع) محفوظ بمانند و بتوانند مسیر کمال خود را بهتر از گذشته طی کنند.
انتهای پیام/س