وی عنوان کرد: فکر نمیکنم، کشوری در دنیا به اندازه ایران و افغانستان از نظر قومیت، مذهب و تاریخ با هم نزدیک و مشترک باشند.
محقق عنوان کرد: اما اینکه روابط اقتصادی ایران و افغانستان به اندازهای نیست که رضایت دو طرف را فراهم کند به دلیل شرایط منطقه و تحریمها بوده است.
وی ادامه داد: واردات کالا به افغانستان از ایران تا حدی وجود دارد، اما صادرات به ایران بسیار اندک است و باید شرایطی ایجاد شود که برخی از تولیدات کشور افغانستان در ایران بازاریابی شود.
معاون دوم ریاست اجراییه دولت افغانستان تصریح کرد: بندر چابهار میتواند فرصتی برای ادامه همکاری دو کشور ایران و افغانستان باشد.
وی بیان داشت: افغانستان قانون خوبی در مورد تجارت و سرمایهگذاری دارد، بازار افغانستان آزاد است و از همه کشورها به وفور سرمایهگذار دارد و تنها جای ایران خالی است.
محقق گفت: افغانستان نقطه مشترک همه کشورها برای مبارز با تروریسم است و همه کشورها حق دارند، برای مبارزه با ترورسیم در آن جا سهم داشته و فعالیتهای اقتصادی و تجاری هم داشته باشند.
معاون دوم ریاست اجراییه دولت جمهوری اسلامی افغانستان خاطرنشان کرد: در بخشهای مختلف زمینه سرمایهگذاری را داریم، منابع افغانستان دست نخورده است.
محقق با اشاره به تعداد بالای مهاجران افغانستان در ایران گفت: دانشجویان زیادی از افغانستان در دانشگاههای ایران تحصیل میکنند و تا حدی میتوانند در عرصههای مختلف موثر واقع شوند و پیشنهاد داریم که از حضور آنها در فرصتهای کاری بیشتر فراهم شود.
انتهای پیام/ی