به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
پروفسور «علی ابوطالبی» استاد ایرانی علوم سیاسی دانشگاه ویسکانسین آمریکا و نویسنده کتابهایی چون «اسلام و دموکراسی» در یادداشتی که در وبگاه آمریکایی «ایی پیک» در زمینه «نحوه پیدایش اسلام سیاسی و عدم شکل گیری عناصر انتحاری در ایران و نیز قیاس بین دموکراسی اسلامی و تندروهای مسلمان (شبه نظامیانی چون اعضای داعش و القاعده که مبادرت به عملیات انتحاری می نمایند) نوشت: دموکراسی اسلامی میتواند ابزاری مشروع برای مقابله با گروههای مسلمان شبه نظامی که عملیات انتحاری انجام میدهند، باشد.
بر این اساس ، نمونه یک دموکراسی اسلامی عینی تمایل در حل و فصل درگیریهای هویتی در زمینه امور فرهنگی و ملی با ارائه ارزشهای هنجاری و قانونی، ایده آل، غیر حزبی، همراه با ارزشهای هنجاری برای گروههایی است که ب سر منابع قدرت اجتماعی، اقتصادی و سیاسی رقابت دارند.
نویسنده در ادامه با یاد نمودن از «ایران به عنوان کشور نمونه دموکراسی عینی اسلامی » نوشت: ایران نمونهای از کشور مسلمان چند فرهنگی با توزیع مجدد منابع اجتماعی ، اقتصادی و قدرت سیاسی و کشوری است که از سوی روحانیون فرهیخته یا دموکراسی سیاسی بر مبنای رقابت آزاد همه مدعیان قدرت با گستره وسیع چند فرهنگی است که در سی و هفت سال گذشته شکل گرفته است.
نویسنده این مطلب در خاتمه خاطر نشان ساخت: اکثر اعضای مجلس ایران را اینک غیر روحانیون شکل دادهاند و بسیاری از صاحبان فن و بروکراتها با کشور و دولت در تعامل هستند. ایران کشوری همراه با شفافیت مناسب از اسلام و حرکت به سوی دموکراسی اسلامی نوین در حال تحول است.
انتهای پیام/