این پتنت در تاریخ 23 مارس 1903 میلادی به ثبت رسید و هواپیمای این دو برادر، از پارچه و چوب ساخته شد.

 به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان ؛ شاید کمتر کسی را بتوان یافت که نام برادران رایت را حداقل برای یک بار هم که شده نشنیده باشد. برادرانی که برای اولین بار در دسامبر سال 1903 میلادی به خاطر اختراع اولین هواپیمای قابل کنترل موتوردار، به شهرتی جهانی رسیدند و نام خود را در تاریخ ثبت کردند.

اما متاسفانه پتنت مربوط به این هواپیما چیزی حدود 36 سال ناپدید شده بود تا این که به تازگی، این پتنت با شماره 821393 که امضای برادران رایت به نام های ویلبر و ارویل در زیر آن درج شده است، توسط یکی از کارمندان بخش بایگانی اداره National Archives شهر لنکسا کانزاس واقع در ایالت کانزاس آمریکا پیدا شد.

نقشه اصلی

ویلیام جی. بوسانکو، مدیر اداره نام برده عنوان کرد که قدمت این پتنت به بیش از 113 سال می رسد و آن ها از سال 2000 میلادی متوجه گم شدن این پتنت شدند که تلاش ها برای پیدا کردن آن تا به امروز ادامه داشت و خوشبختانه موفق به یافتن آن شدیم. وی در ادامه افزود:"این سند در میان میلیاردها سندی که روزانه جابه جا می شود، به جایی رفت که نباید می رفت."

البته قبل از پیدا شدن این سند، حدس و گمان های زیادی در خصوص نحوه گم شدن این پتنت زده می شد و برخی بر این عقیده بودند که ارزش بالای این پتنت، سارقان را وسوسه کرده و به تبع، آن را دزدیده اند. در همین رابطه، میشل یاکلسون، افسر تحقیق بایگانی عنوان کرد:"حدس ما بر این است که احتمالاً یک اشتباه در بایگانی فایل ها منجر به گم شدن این پتنت شده است. به طوری که اگر فردی، برگه ای را اشتباهی در جای دیگر بگذارد، دیگر به راحتی نمی توان آن را پیدا کرد و گم می شود."

البته این پتنت تنها سند گم شده این اداره نبود و در فهرست اسناد گم شده این اداره، نامه های ژنرال های جنگ های داخلی و نقشه های بمباران در خلال جنگ جهانی دوم نیز دیده می شود.
نقشه اصلی

گفتنی است این پتنت در تاریخ 23 مارس 1903 میلادی به ثبت رسید و هواپیمای این دو برادر، از پارچه و چوب ساخته شد. سپس در تاریخ 17 دسامبر همان سال، اولین هواپیمای سنگین تر از هوا و قابل کنترل آنها در تپه های Kill Devil به پرواز درآمد. این هواپیما به مدت 12 ثانیه و در ارتفاع 36 متری سطح زمین پرواز کرد.

منبع: عصرایران
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.