به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از واشینگتن پست، طبق یک مطالعه جدید، نسبت افراد دارای کمبود وزن به افراد دارای اضافه وزن که در سال 1975 تقریبا 2 به یک بود، در یکی دو سال گذشته برعکس شده است. این یافته به معنای آن است که در حال حاضر، از هر 3 نفری که برروی کره زمین زندگی میکنند، 2 نفر دارای اضافه وزن هستند.
به گفته مجید عزتی – استاد ایرانی کالج سلطنتی لندن – که اجرای این مطالعه را برعهده داشته است، تعداد افرادی که در سراسر جهان دچار اضافه وزن خطرناک هستند، اکنون بیش از هر زمان دیگری است.
طی 4 دهه گذشته، میزان چاقی در مردان بیش از سه برابر افزایش یافته و از 3 درصد به تقریبا 11 درصد رسیده است. این میزان در میان زنان نیز با دو و نیم برابر افزایش از 6 به 15 درصد رسیده است.
عزتی برای انجام این مطالعه گسترده و جمعآوری دادههای موردنیاز با بیش از 700 کارشناس و متخصص سلامت در سراسر جهان همکاری نزدیک داشته است. وی معتقد است در صورت تداوم روند کنونی چاقی در جهان، تا سال 2025 میزان چاقی در میان مردان و زنان به ترتیب به 18 و 21 درصد خواهد رسید.
همچنین در این مطالعه آمده است، درحالیکه چین تقریبا یک چهارم جمعیت جهان را در خود جای داده است، اما آمریکا با جمعیت به مراتب کمتر، به لحاظ تعداد افراد چاق یا دارای اضافه وزن با این کشور آسیایی برابری میکند. طبق این مطالعه، طی 4 دهه اخیر تقریبا هیچ کشوری در برابر روند فزاینده چاقی مصون نبوده است.
عزتی در پایان این مطالعه با اعلام اینکه چاقی در جهان به نقطه بحرانی رسیده است، ابراز امیدواری کرده است یافتههای او مسئولیت مقابله با این روند خطرناک را از افراد متوجه دولتها کند.
انتهای پیام/