به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اکنون تحقیقات جدید دانشمندان ژاپنی از نگرانی جدیدی رونمایی کرده که نشان میدهد زندگی در محیط گرانش صفر بر رشد فولیکولهای موی فضانوردان تاثیر میگذارد.
بررسی 10 فضانوردی که در ایستگاه فضایی بینالمللی سکونت داشتند، نشان داد ژنهای مسدود کننده رشد مو در سفرهای فضایی فعالتر میشوند؛ از این رو در مدار زمین، رشد موی سر کندتر شده یا کاملا متوقف میشود.
اگرچه این تحقیق همچنین نشان داد که فولیکولهای موی مردان و زنان ممکن است واکنش متفاوتی در محیط فضا نشان دهند. برای مثال محققان دریافتند که فعالیتهای برخی ژنهای دخیل در رشد مو در فضانوردان زن باثباتتر از همکاران مردشان بود.
این تحقیق نشان میدهد که شاید انسانها با زندگی کردن در فضا، به گونههای کچل تبدیل شوند و توانایی تجدید مو پس از ریزش آن را از دست بدهند.
محققان فولیکولهای موی 10 فضانورد را که حدود شش ماه در ایستگاه فضایی بینالمللی سکونت داشتند، بررسی کردند. این فولیکولها در زمانهای مختلف حضور این فضانوردان در فضا از جمله قبل از پرواز و پس از بازگشت آنها جمعآوری شد.
از هر فضانورد شش فولیکول مو دریافت و در دمای منفی 80 درجه سانتیگراد نگهداری شد. در ایستگاه فضایی، فضانوردان از ماشینهای اصلاح موی خاصی برخوردارند که مو را در زمان اصلاح بسرعت پاکسازی میکند تا موی اضافه در آزمایشگاه شناور نماند.
سال گذشته کریس هدفیلد، فضانورد کانادایی موهای خود را در فضا کوتاه کرد اما تحقیق جدید نشان داده که این کار احتمالا غیرضروری بوده زیرا موی وی آنچنان رشدی نداشته است.
محققان همچنین چندین ژن دیگر را در فولیکولهای مو شناسایی کردند که در زمان اقامت فضانوردان در فضا تحت تاثیر قرار گرفته بودند. این ژنها سرنخهای جدید در مورد تاثیرگذاری فضا بر این تغییرات ارائه میکند. برای مثال ژن PCDH8 در فضا افزایش مییابد که این افزایش همچنین در مغز افرادی که کوکائین مصرف میکنند نیز دیده شده است. از این رو محققان معتقدند که سکونت در فضا ممکن است تغییرات عصبی شیمیایی نیز به همراه داشته باشد.
این تحقیق در مجله Public Library of Science One منتشر شده است.
منبع: ایسنا
انتهای پیام/