به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، روستا های مازندران رسم بر این است که پس از شخم ٬ شیار و آب تخت کردن زمین کشاورزی مرحله آب کردن شلتوک آغاز می شود.
کشاورزان بذر های تمیز شده که ناخالصی ها از آن جدا شده است را چند روزی در آب خیس می کنند و روی آن را با گیاهان گرم به ویژه "پیلم "و پتو می پوشانند.
زنان و مردان کشاورز ٬ دوبار در روز آب ولرم روی شلتوک ها می ریزند تا جوانه بزند و آماده انتقال به خزانه شود و آنجا با مراقبت بیشتر به نهال های سبز تبدیل و آماده نشا شود.
روزی که بذرها آماده انتقال به خزانه می شود ٬ آشی با برنج ٬ شیر٬ کمی نمک ٬ زرد چوبه و زعفران پخته و بین همسایه ها پخش می شود.
این آش با نیت برکت محصول آن سال ٬ دوری آفات از بذر تازه جوانه زده ٬ سلامتی کشاورز و خانواده پخته می شود.
به این آش٬ که مخصوص کشاورزی سنتی است٬ تیم سری می گویند.
انتهای پیام/