به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان؛
آسوشیتد پرس در مطلبی نوشت: "ناگورنو قره باغ" که روز گذشته در آن درگیری های شدیدی میان نیروهای آذربایجان و ارمنستان رخ داد، از سال 1994 در برزخی جدی قرار دارد.
این منطقه از آذربایجان با 150 هزار ساکن در بخشی ای به وسعت 12 هزار کیلومتر مربع – که تا حدودی کوچکتر از یالت کنتیکت آمریکاست – از زمان پایان جنگ تمام عیار تحت کنترل نیروهای ارمنی قرار دارد. در این جنگ بیش از 30 هزار نفر کشته و حدود یک میلیون نفر آواره شدند.
تنش طولانی مدت میان ارامنه مسیحی و اکثریت مسلمان آذری در پی فروپاشی شوروی و مستقل شدن جمهوری ها منجر به وقوع جنگ شد. آتش بس سال 1994 باعث شد نیروهای ارمنی و آذربایجانی در سراسر منطقه غیرنظامی رو در روی یکدیگر بایستند. به این ترتیب هر روز گزارشهایی درخصوص وقوع درگیری میان این دو گروه منتشر می شد.
تلاشهای بین المللی برای میانجی گری تنها توانست اندکی به بهبود این وضع کمک کند. ادامه یافتن درگیری ها یک ضربه اقتصادی برای ارمنستان بود؛ زیرا به دنبال ادامه یافتن درگیری ها ترکیه مرز خود را به روی این کشور بست و تنها مرزهای گرجستان و ایران به روی ارمنستان باز بود.
روز شنبه درگیری های شدیدی میان نیروهای نظامی جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ صورت گرفت. وزارت دفاع ارمنستان اعلام کرد در نتیجه این درگیری ها تاکنون 18 نیروی ارمنی کشته و 35 سرباز زخمی شدند. این وزارتخانه همچنین جمهوری آذربایجان را به حمله گسترده به محورهایی در منطقه مورد اختلاف قره باغ متهم کرد.
ناگورنو قره باغ منطقه ای در قفقاز جنوبی است. این منطقه از غرب با ارمنستان، از جنوب با ایران و از شمال و شرق با جمهوری آذربایجان هم مرز است.
انتهای پیام/
هدفتون چیه؟؟
؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟