به گزارش حوزه دولت
گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران، محمدباقر نوبخت روز شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان گیلان بیان داشت: دولت با وجود محدودیت های مالی، تکالیف خود را در سال گذشته انجام داد؛ حقوق کارکنان دولت و 410 هزار میلیارد ریال یارانه های نقدی خانوارها نیز پرداخت شد.
وی ادامه داد: در سال گذشته (1394) با وجود مشکلات، دولت نه تنها پرداخت های خود را انجام داد بلکه بار برخی سازمان های دیگر را نیز به دوش کشید.
* برنامه سازمان مدیریت در سال جدید، فعال کردن طرح های تولیدیرئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل از سوی مقام معظم رهبری گفت: اقدام سازمان مدیریت و برنامه ریزی در سال 95 و آینده، فعال کردن طرح های تولیدی است.
وی خاطرنشان کرد: بیش از 670 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری توسط بخش غیردولتی انجام شده و باید از فضای پسابرجام نهایت استفاده را ببریم.
وی با تقسیم بندی طرح های تولیدی کشور، آنها را شامل طرح هایی که فعال هستند اما نه با همه ظرفیت، طرح هایی که آماده هستند اما فعال نیستند و طرح هایی با پیشرفت فیزیکی 80 درصد ذکر و اضافه کرد: باید برای فعال کردن این طرح ها از منابع مختلف همچون سرمایه در گردش، صندوق توسعه ملی، هدفمندی یارانه ها، بانک ها و فاینانس استفاده کرد.
* باید به رشد پنج درصدی اقتصادی برسیمرئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی دستیابی به رشد پنج درصدی اقتصادی را از اهداف تعیین شده برای امسال عنوان و بیان کرد: سال 95 پیش بینی و مقرر شده که 590 هزار میلیارد ریال در طرح های تملک دارایی سرمایه ای و عمرانی هزینه شود.
وی اضافه کرد: الزام داریم که از منابع صندوق توسعه ملی به صورت ارزی سرمایه گذاری کنیم، 10 درصد برای صنعت و 10 درصد برای کشاورزی ریالی است که در حد 30 هزار میلیارد ریال است و از سوی این صندوق، هزینه و سرمایه گذاری می شود.
نوبخت به کاهش درآمد ارزی دولت و کاهش قیمت نفت از سه سال گذشته اشاره و اضافه کرد: با توجه به اجازه نداشتن صادرات بیش از یک میلیون بشکه و کاهش قیمت نفت به زیر 30 دلار، درآمد امروز کشور در مقایسه با 119 میلیارد دلار در سه سال گذشته، به 19 میلیارد دلار کاهش یافته است.
وی یادآور شد: نقدینگی سرمایه گذاری بخش خصوصی یک توان بالقوه خواهد بود ولی در حال حاضر این سرمایه گذاری صورت نمی گیرد حال اینکه اگر می خواهیم تحولی در کشور رخ دهد، باید از سوی بخش غیردولتی داخلی و خارجی انجام شود.
* زنجیر تحریم ها از پای اقتصاد ملی برداشته شدنوبخت با اشاره به برداشته شدن تحریم ها اظهار کرد: با اقدام بزرگی که توسط فرزندان این کشور انجام شد، امسال با سال گذشته متفاوت است و زنجیر تحریم ها از پای اقتصاد ملی برداشته شد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی ادامه داد: باید از این فرصت، نهایت استفاده را ببریم و پیش بینی ما در سالجاری، بین پنج تا شش درصد رشد سرمایه گذاری است.
وی افزود: از آنجایی که مالیات ها هم به درآمد نفتی وابسته است، وقتی که در این بخش مشکل داشتیم واحدهای تولیدی نتوانستند مالیات پرداخت کنند.
وی بخش عمرانی را بدلیل آنکه رشد اقتصادی و اشتغال جوانان از این طریق حاصل می شود، قابل اهمیت دانست و گفت: در سیاست های اقتصادمقاومتی و کل نظام، کوچک تر شدن دولت مطرح است و عرصه باید برای بخش غیردولتی بازتر و در دسترس باشد.
* طرح های مصوب سفر رئیس جمهوری به گیلان باید اجرایی شودرئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین به طرح های عمرانی استان گیلان اشاره و تاکید کرد: طرح های عمرانی و مصوبات سفر رئیس جمهوری که قرار بوده در سال 95 به بهره برداری برسد، باید اجرایی شود.
نوبخت با بیان اینکه در سال گذشته در این استان چهار هزار میلیارد ریال برای طرح های عمرانی پرداخت شد، به مصوبات سفر رئیس جمهوری به گیلان اشاره و اضافه کرد: هم اکنون بمنظور تکمیل آزادراه رشت - قزوین برای هشت کیلومتر، افزون بر 10 هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
نوبخت افزود: راه های شمال کشور در اولویت قرار دارد و برای تسهیل تردد مردم، در کنار این آزادراه، در جاده کندوان، قائم شهر و هراز نیز عملیات مشابهی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: با وجود محدودیت های مالی، اولویت دولت با طرح هایی است که دارای ارزش اقتصادی و ملی باشد.
وی راه آهن ، رودخانه های زرجوب و گوهررود و سدهای در حال ساخت را به عنوان طرح های اولویت دار استان گیلان عنوان و بیان کرد: این طرح ها باید در زمان مقرر به بهره برداری برسد.
نوبخت اضافه کرد: طرح سد شفارود باید با لحاظ رعایت مسائل زیست محیطی اجرایی شود چراکه این طرح دارای فاینانس چین است و اگر انجام ندهیم، دچار خسارت می شویم.
وی افزود: در مجموع 189 طرح در استان گیلان وجود دارد که برای آنها، هفت هزار و 320 میلیارد ریال اعتبار نیاز است و این طرح ها می تواند برای 12 هزار و 554 نفر اشتغالزایی کند که بخش قابل توجهی از آن، در واحدهای تولیدی است.
نخستین جلسه شورای برنامه ریزی استان گیلان در سال جدید، امروز (شنبه) با حضور محمدباقر نوبخت رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی برگزار شد.
پیش این جلسه نیز، جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گیلان به ریاست استاندار برگزار شد.
انتهای پیام/