در علم تغذیه طبقه بندی میوه‌ها بر چه اساسی است؟

دسته‌بندی میوه‌ها در علم تغذیه بر اساس طعم میوه‌ها نیست بلکه با توجه به یک سری از معیارهای شیمیایی صورت می‌گیرد.

پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه و رژیم درمانی و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان  با اشاره به دسته‌بندی میوه‌ها از نظر علم تغذیه، گفت: میوه‌ها بر اساس طعمشان دسته‌بندی نمی‌شوند بلکه این دسته‌بندی‌ها بر اساس یک سری معیارهای شیمیایی در میوه‌ها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: از نظر علم تغذیه میوه‌ها به سه دسته تقسیم می‌شوند، اولین دسته مربوط به میوه‌هایی است که دارای شاخص قندی بالا هستند مانند انگور، انجیر، انبه، خربزه، طالبی، آلبالو و موز که دارای میزان قند بالایی نسبت به دیگر میوه‌ها هستند.

این متخصص تغذیه در ادامه افزود: دسته دوم مربوط به میوه‌هایی مانند خانواده توت‌ها (توت سفید، شاه توت، توت سیاه، توت فرنگی) و گیلاس، می‌شود که از نظر میزان قد دارای شاخص قند پایینی هستند و دسته سوم با شاخص قندی متوسطی هستند مثل سیب، پرتقال، هلو، گلابی و سایر میوه‌ها که باید توجه داشت در این تقسیم‌بندی شاخص‌ها قندی طعم شیرین میوه‌ها مدنظر نیست.

دکتر فرح‌بخش در قسمت پایانی خاطرنشان کرد: این دسته‌بندی و شاخص‌های قندی میوه‌ها برای افراد معمولی (برای چاقی و لاغری آنچنان تأثیر واضحی ندارد) چندان مورد اهمیت نیستند بلکه اهمیت این شاخص‌ها بیشتر برای افراد مبتلا به دیابت (غیرقابل کنترل) مطرح است و این افراد باید تا زمانی که دیابتشان تحت کنترل قرار نگرفته از مصرف میوه‌هایی با شاخص قندی بالا خودداری کنند و پس از اینکه دیابتشان کنترل شد، می‌توانند از همه میوه‌ها استفاده کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار