به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در مقاله جدید مرکز پزشکی تخصصی مایوکلینیک چند راه حل ساده برای درمان مشکل ترش کردن معده ارائه شده است.
این مشکل زمانی بروز میکند که غدد گوارشی در معده اسید زیادی ترشح میکنند و وقتی مقدار آنها از حد معمول بیشتر شود، احساس سوزش سردل بروز میکند که با مصرف غذاهای ادویهدار تشدید میشود.
کارشناسان چندین اقدام خانگی را پیشنهاد میکنند که برای درمان این حالت مفید و موثر هستند.
از مصرف نوشیدنیهای گازدار و حاوی کافئین پرهیز کرده و چای گیاهی را جایگزین آن کنید. هر روز یک لیوان آب ولرم بنوشید.
موز، هندوانه و خیار را در رژیم غذایی روزانه خود بگنجانید. در ضمن آب هندوانه هم برای درمان ترشی معده بسیار مفید است.
هر روز یک لیوان شیر بنوشید. حتما آخرین وعده غذایی را 2 تا 3 ساعت قبل از رفتن به رختخواب مصرف کنید.
بعلاوه همواره وعدههایی غذایی کوچک، منظم و سروقت داشته باشید. از مصرف موادی مثل سرکه، غذاهای ادویهای، ترشی و خیارشور خودداری کنید.
فاصلههای طولانی مدت بین هر وعده غذایی یکی دیگر از عوامل افزایش اسید معده است. بنابراین توصیه میشود زمان بین وعدهها را کوتاهتر کنید اما وقت مشخصی را در هر روز به خوردن اختصاص دهید. مقداری برگ نعناع را در آب جوش بجوشانید و این جوشانده را یک لیوان بعد از هر وعده غذایی مصرف کنید.
مکیدن مقداری میخک عطاری یک راه کار موثر دیگر در این زمینه است. لیمو، بادام و ماست هم به عنوان خوردنیهایی شناخته شده هستند که اسید معده را کاهش داده و سوزش سردل را بهبود میدهند.
سیگار اسید معده را افزایش میدهد اما در عوض جویدن آدامس به دلیل تولید بزاق و کمک به حرکت غذا در مجاری گوارشی، علائم سوزش سردل را کاهش میدهد. زنجبیل به هضم غذا کمک میکند چه به صورت پودر و یا به صورت کپسول باشد.
همچنین نوشیدن یک لیوان شربت آب لیمو یک ساعت قبل از ناهار علائم این مشکل را کاهش میدهد. علاوه بر اینها مصرف سبزیجاتی مثل کلم، کدو حلوایی، لوبیا، هویج و پیاز بهاری در کاهش علائم ترش کردگی معده موثر است.
منبع:ایسنا
انتهای پیام/