؛ با رونمایی گوگل از نسخه پیشنمایشِ ویژه توسعهدهندگان سیستمعامل اندروید ان، حالا میتوانیم نگاهی دقیقتر به قابلیتهای تازهای که در جدیدترین نسخه سیستمعامل گوگل موجود خواهند بود، داشته باشیم.
قابلیتهایی که برخی کاملا جدید و تازه هستند و برخی دیگر در واقع بهینهسازیهایی در مقایسه با نمونههای موجود در نسخههای قدیمیتر سیستمعامل اندروید به حساب میآیند. با این مقدمه، در ادامه نگاهی کامل خواهیم داشت به آنچه در جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید پیش روی کاربران قرار خواهدگرفت.
وبسایت AndroidCentral با بررسی ویژهای که روی نسخه پیشنمایش Android N ویژه توسعهدهندگان انجام داده، از تغییرات ویژه در ساختار نسخه جدید سیستمعامل اندروید خبر میدهد. پیش از هر چیز در نظر داشته باشید که این نسخه، نمونهای آزمایشی بوده و مملو از مشکلات نرمافزاری است، از همین رو استفاده از آن روی گوشی اصلی اندرویدی شما به هیچ عنوان پیشنهاد نمیشود. با این وجود، همانطور که از عنوان این بهروزرسانی پیداست، این نسخه مخصوص توسعهدهندگان بوده تا بتوانند هماهنگیها و پیشزمینههای لازم برای استفاده هرچه بهتر از محصول نهایی را فراهم کنند.
همانطور که میدانید پراکندگی زیاد نسخههای مختلف سیستمعامل اندروید باعث شده پس از عرضه بهروزرسانیهای جدید، تنها درصد محدودی از دستگاههای هوشمند اندرویدی به جدیدترین نسخه این سیستمعامل مجهز شوند. وقتی فعال بودن چیزی در حدود 1.5 میلیارد دستگاه اندرویدی در سراسر جهان را درنظر بگیرید، سختی فرایند عرضه بهروزرسانیهای واحد بیش از پیش مشخص خواهد شد. با این وجود، در جدیدترین نسخه سیستمعامل اندروید، آنطور که از سوی وبسایت اندروید سنترال عنوان شده شاهد جداسازی کامل هسته سیستمعامل (به صورت فریمورک) از رابط کاربری آن هستیم.
بدین صورت شرکتهای سازنده هیچ نیازی به تغییر هسته سیستمعامل نداشته و میتوانند در قالب بهینهسازیهای مورد نظر، رابط کاربری، برنامهها، لانچر، هشدارها و موارد دیگر را روی سیستمعامل اصلی عرضه کنند. با این تفاسیر، درنظر گرفتن سیستمعامل اندروید بهصورت یک فریمورک (به جای یک سیستمعامل) به آن معنا خواهد بود که اعمال تغییرات و پیادهسازی بهروزرسانیها، سادهتر و سریعتر انجام خواهد گرفت.
روندی که در نهایت به عرضه سریعتر بهروزرسانیها کمک خواهد کرد. بزرگترین مزیت موجود در این زمینه، عرضه سریع و کامل بهروزرسانیهای امنیتی توسط شرکت گوگل خواهد بود. با این تفاسیر، شرکتی مانند سامسونگ تنها روی بهینهسازی نرمافزاری رابط کاربری تمرکز خواهد کرد و موارد مرتبط با بهروزرسانیهای سیستمعامل را به گوگل خواهد سپرد.
لازم به ذکر است تمامی موارد یادشده تنها برپایه آنچه در نسخه پیشنمایش ویژه توسعهدهندگان اندروید N عرضه شده، پیشبینی شده و همچنان باید منتظر بمانیم تا در کنفرانس سالیانه Google I/O شاهد انتشار خبرهای کاملتر در خصوص نسخه جدید سیستمعامل اندروید باشیم.
پشتیبانی از قابلیت مدیریت چندپنجرهای برنامهها
با عرضه اندروید N، شرکت گوگل راهکار جدیدی را بهمنظور توسعه هرچه بیشتر قابلیت مالتیتسکینگ یا استفاده همزمان از چندین برنامه در کنار هم، پیش روی کاربرن قرار خواهد داد. این قابلیت جدید امکان بازکردن دو برنامه در کنار هم و قراردادن پنجره آنها در کنار یکدیگر را فراهم خواهد کرد. علاوه بر این، امکان تغییر اندازه پنجره فعال و یا تقسیم صفحهنمایش بهطور دلخواه، در میان برنامههای در حال اجرا نیز وجود خواهد داشت.
علاوه بر این، کاربرانی که از اندروید تیوی استفاده میکنند میتوانند از حالت تصویر در تصویر بهره ببرند تا همزمان با تداوم نمایش محتویات چندرسانهای، کاربر امکان استفاده از مرورگر و یا تعامل با دیگر برنامهها را نیز داشته باشد. امکان برنامه ریزی بهمنظور ضبط محتویات در حال نمایش روی تلویزیون نیز از جمله قابلیتهای جدید این سیستمعامل خواهد بود.
بهینهسازی هشدارها
گوگل طراحی مجددی را برای قسمت هشدارهای سیستمعامل اندروید ان در نظر گرفته که شامل بهروزرسانی طرحها و ادغام هشدارهای پیوسته، تکرار مستقیم و نمایش شخصیسازی شده در این قسمت است. با بهروزرسانی قالب و طرح، شاهد بهینهسازی هرچه بیشتر ظاهر این قسمت خواهیم بود. این در حالی است که هشدارهای پیوسته امکان استفاده از سیستمهای گروهی مدیریت انبوه پیامها را فراهم خواهند کرد.
پاسخگویی مستقیم به پیامها نیز امکان نوشتن سریع پاسخ پیامها و یا دیگر مکالمات متنی را بهطور مستقیم و بدون خروج از پنجره نمایش هشدارها فراهم خواهد کرد. گوگل عنوان کرده ترکیب جدید، بهینهسازی هر چه بیشتر نمایش هشدارها را نیز به دنبال خواهد داشت. در قسمت دسترسی به تنظیمات سریع نیز کاربران میتوانند از تعداد نمایههای بیشتر و البته شخصیسازی راحتتر از طریق کشیدن و رها کردن آیکونها بهره ببرند.
مدیریت بهبودیافته باتری
همزمان با رونمایی از اندروید 6.0 مارشملو، گوگل از Doze به عنوان قابلیتی برای مدیریت هرچه بهتر باتری در زمان بیکاری دستگاههای اندرویدی رونمایی کرد. حالا در اندروید ان، این قابلیت به مراتب بهبود یافته تا محدودیتهای جدیدی برای برنامههایی که در وضعیت استندبای از باتری استفاده میکنند وضع شود. روشن کردن صفحه نمایش و یا متصل کردن دستگاه به شارژر نیز، بهطور خودکار گوشی شما را از حالت Doze خارج خواهد کرد.
بهینهسازیهای ویژه در پسزمینه
در اندروید ان، شرکت گوگل از پروژه جدیدی به نام Svelte استفاده کرده که در واقع راهکاری برای بهینهسازی هرچه بیشتر برنامههایی است که در پسزمینه دستگاه شما در حال اجرا هستند. این پروژه جدید با هدف تمرکز روی پردازشهای پسزمینه (که به اشغال رم و مصرف بیشتر باتری منجر خواهند شد) ارائه شده و کارایی سیستمعامل و دیگر برنامهها را به مراتب بهبود خواهد بخشید.
صرفهجویی در دادهها
در اندروید ان شاهد رونمایی از رابط کاربری جدیدی بهمنظور صرفهجویی در مصرف دادههای شبکه همراه خواهیم بود. این قابلیت میتواند بهطور چشمگیری مصرف اینترنت توسط برنامههای مختلف را کاهش دهد. با فعالکردن این قابلیت، کاربر کنترل کاملی روی نحوه استفاده برنامههای مختلف از اینترنت خواهد داشت و میتواند دادههای مبادله شده در پسزمینه دستگاه را بهطور کامل مدیریت کند.
لیست سیاه
یکی از قابلیتهای جدید در اندروید ان، امکان ایجاد لیست سیاه از شمارههای موردنظر شما، آنهم بهطور پیش فرض و بدون نیاز به برنامههای جانبی است. گوگل عنوان کرده این قابلیت جدید برای برنامههای پیشفرض پیامرسان و شمارهگیر قابل استفاده بوده و شمارههای مسدود شده حتی پس از بازگشت تنظیمات گوشی به وضعیت کارخانه نیز در پایگاه دادهای گوشی باقی خواهند ماند. این شرکت همچنین از قابلیت Call Screening بهمنظور نمایش بدون وقفه تماسهای ورودی، توسط برنامه پیشفرض دستگاههای اندرویدی در اندروید ان استفاده کرده است.
راهاندازی مستقیم
با استفاده از اندروید ان، کاربران میتوانند از تنظیمات محلی گستردهتر و دسترسیهایی با ابعاد بیشتر به زبانهای مختلف بهره ببرند. علاوه بر پشتیبانی از مناطق جغرافیایی مختلف، کاربران میتوانند از تنوع بیشتر برای زبانهایی رایجی مانند انگلیسی، اسپانیایی، فرانسوی و عربی استفاده کرده و پشتیبانی نسبی از 100 زبان جدید را نیز دریافت کنند. در قسمت راهاندازی اولیه دستگاه، علاوه بر امکان انتخاب زبانهای یادشده، قابلیت بهرهگیری از تنظیمات جدیدی به نام Vision نیز وجود دارد تا با بهرهگیری از آن، کاربران بتوانند از قابلیتهای جدید ویژه معلولین و یا افراد دارای مشکلات و نارساییهای جسمی استفاده کنند.
بهینه سازی رابط کاربری
در رابط کاربری تنظیمات سیستمی اندروید ان، استفاده از کلید همبرگری شکل در قسمت بالا سمت چپ صفحهنمایش، امکان انتقال سریع به گزینهای جدید را بدون بازگشت به منوی اصلی فراهم خواهد کرد. علاوه بر این، رابط کاربری و پشتیبانی پلتفرمی از OpenGL ES 3.2 در کنار پشتیبانی از جاوا 8، اضافهشدن ویژگیهای جدید به اندروید فور ورک، قابلیت جابجایی سریع میان برنامهها (با استفاده از کلید نمایش برنامههای اخیر) و حالت Night Mode بهمنظور بهینهسازی هرچه بیشتر نمایش محتویات، از جمله بهروزرسانیهای موجود در اندروید ان خواهند بود.
منبع : دنیای اقتصاد
انتهای پیام/