مدیر عامل خانه هنرمندان ایران از برنامه‌های این خانه در سال 95 و نقاط قوت و ضعف حوزه‌های گوناگون هنری گفت.

مجتبی رجبی‌‌معمار، مدیر عامل خانه هنرمندان ایران در گفتگو با خبرنگار حوزه تجسمی گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص سال 94 و رویدادهای خوب و بد این سال گفت: یکی از بهترین‌ اتفاق‌هایی که در این سال برای خود من رخ داد، عهده‌دار شدن مسئولیت خانه هنرمندان بود و امیدوارم توان این را داشته باشم تا به جامعه هنری خدمت و کمک کنیم.

رجبی معمار اظهار داشت: به همین جهت باید تشکل‌ها و نهادهای حمایتی از هنر بیش از پیش توسعه یابند و من نیز این فرصت را مغتنم می‌شمارم و امیدوارم توفیق بهره‌مندی هرچه بهتر از آن را در سال جدید پیدا کنم.

وی با اشاره به حوزه‌های گوناگون هنر و اتفاقاتی که در این حوزه‌ها در سال گذشته رخ داده بود، اظهار کرد:‌ در هر سالی در هنر ما با تلاطم‌های مختلفی مواجه بوده و هستیم اما با نگاهی جزئی‌تر به این رویدادها باید گفت که آثار نیما در سال 94 از کیفیت بیشتری برخوردار بودند، همچنین تعداد فیلم‌ها نیز قابل توجه بودند و در این سال حدود 190 کار ساخته شد که با ارزیابی کلی از جشنواره بر اساس عقیده کارشناسان و هنرمندان، ما شاهد حرکتی رو به جلو در این حوزه بودیم.

مدیرعامل خانه هنرمندان تصریح کرد: علاوه بر این تثبیت دبیر جشنواره فجر نیز یکی دیگر از تصمیم‌های مثبت در این عرصه بود که موجب شد تا جلوی برخی از شایعات و مسائل گرفته شود و طبق این روند و صحبت‌های محمد حیدری امسال جشنواره حتماً با کیفیت بهتری برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در عرصه موسیقی نیز فعالیت‌های خوبی صورت گرفته‌، اما هنوز ابهاماتی مثل تشخیص‌ها و سلیقه‌های موجود جهت پذیرش و ارائه برخی آثار وجود دارد که موجب محدود شدن کار‌ها می‌شود و قوه قضاییه و ارشاد نیز باید در این راستا مجدداً تجدیدنظر کنند، زیرا این مسئله که هنگام صدور مجوز اثری، برخی نهادها و افراد مداخله و ممانعت می‌کنند برای جامعه هنری ما وضعیت مطلوبی نیست.

رجبی معمار افزود: در کنار این موضوع هنرمندان پاپ هم باید در محتوی و کیفیت کارهایشان ملاحظات بیشتری داشته باشند و امیدوارم در سال 95 شاهد اجراهای بهتری در موسیقی از لحاظ محتوی و کیفیت باشیم اما در موسیقی پاپ به ویژه در حوزه نماهنگ و کلیپ یکی از اقدامات خوبی که صورت گرفت، برگزاری جشنواره ققنوس بود. این جشنواره اقدام مؤثری در حوزه پاپ و توسعه فعالیت‌‌های هدفمند اجتماعی محسوب می‌شد و طبق اخبار، ستاد اجرایی این جشنواره نوید برگزاری دور دوم آن را در سال 95 داده است.

وی اذعان کرد: جشنواره موسیقی فجر هم با تمام دشواری‌ها و سختی‌ها، به خوبی برگزار شد و این دوره به منزله یک پایه گذاری قوی بود تا سال بعد شاهد برگزاری بهتر و با کیفیت‌تر جشنواره باشیم.

رجبی‌معمار، در ادامه در رابطه با وضعیت و برنامه خانه هنرمندان بیان کرد: این خانه از زمان تأسیسش تا به امروز همواره توسط مدیران هر دوره فعالیت‌های گسترده‌ای را در عرصه هنر داشته، همچنین در 3 ماه گذشته نیز تحرک آن گسترش بیشتری پیدا کرده بود و در همین ایام برنامه 6 ماه بعد نیز مشخص شده، به طوری که از الآن تعیین شده که چه کارهایی و چه نمایشگاه‌هایی قرار است در گالری‌ها برگزار و به نمایش گذاشته شوند.

وی راجع به سینما تک و تماشاخانه ایرانشهر گفت: سینما تک خانه در سال جاری نیز همچنان به نمایش فیلم‌های هنر و تجربه ادامه می‌دهد در کنار این برنامه‌ها افزایش تعامل بین‌المللی به جهت رفت‌وآمد هنرمندان ایرانی به خارج و بالعکس از دیگر مواردی است که قصد توسعه آن را داریم.

مدیرعامل خانه هنرمندان افزود: برای تماشاخانه ایرانشهر گروه‌های زیادی درخواست اجرا داشتند ولی ظرفیت این فضا در طول یکسال حدود 30 تا 35 کار تئاتر است، به همین جهت تصمیم گرفتیم تا آثار هنرمندان و تئاتری‌های برجسته کشور را انتخاب کنیم، از همین رو آثار مشخص شده‌اند و سعی شده تا کارهایی انتخاب بشوند که تا به حال به روی صحنه نرفته‌اند و آثار ایرانی یا متون برجسته جهانی را شامل می‌شوند.

رجبی‌معمار که پیش از این مدیریت برخی شبکه‌های صدا و سیما را عهده دار بوده، در ادامه این گفتگو ضمن آرزویی برای رسانه ملی اظهار کرد: صدا و سیما از سازمان‌هایی است که انتظارات از آن بالا است و ساختار کنونی این مجموعه همواره از جهت رخدادهای مالی و تغییرات پی‌درپی در تلاطم بوده و هست و من امیدوارم حال که شرایط کشور نیز به گونه‌ای تغییر کرده، مدیران محترم این سازمان سال 95 را سال تثبیت شرایط اعلام کنند و در این سال ما شاهد تثبیت شرایط تولید، برنامه‌ریزی و بودجه برای عوامل سازمان باشیم تا صدا و سیما نیز بتواند رتبه جدیدی را در این سال کسب کند و ارائه دهد.

مدیر عامل خانه هنرمندان یادآور شد: یکی دیگر از آرزوها برای سال 95 این است که به جد به عنوان سالی که داشتیم نزدیک شویم و عمل کنیم و همدلی و همزبانی واقعاً شکل بگیرد، چرا که این نام‌گذاری توسط مقام معظم رهبری تنها برای یک سال نیست و ایشان با توجه به نیاز جامعه چنین عناوینی را انتخاب می‌کنند به همین جهت باید در سال‌های دیگر نیز حواسمان به این رویداد باشد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: من امیدوارم امسال واقعاً همدلی و همزبانی بین همه قوا و مردم ایجاد شود و ظرفیت‌های موجود در کشور نیز همدل شوند، همچنین آرزومندم که فرصتی برای هنرمندان کشور فراهم شود تا در شرایط بهتری کار کنند چرا که این گروه از جامعه با مشکلات زیادی مواجه هستند، از جمله این جامعه هنری برخلاف سایر نظام‌ها چون پزشکان، مهندسان و ... ساختار قانونمندی ندارد برای همین همواره مشکلاتی را در حوزه حقوقی، اجتماعی و به طور کل ساختارشان دارند، به همین دلیل تثبیت شرایط فرهنگی و حقوقی نیز یکی دیگر از خواسته‌ها و آرزوهایی است که در این حوزه داریم.


گفتگو از فاطمه شهدوست

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.