به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان،ایام نوروز از مقاطعی به شمار می رود که عموما سارقان برای آن لحظه شماری می کنند تا شاید در نبودن صاحبخانه و خواب خوش تعطیلات،کیسه ای پر پول برای خود بدوزند.
در این گزارش به شیوه های نوینی از سرقت پرداخته می شود که اطلاع و آگاهی از آن می تواند تا حدود بسیاری از بروز خسارت و صدمات مالی و حتی جانی در این ارتباط جلوگیری کند.
* سیاه کن،دزد و ببراین شیوه از سرقت روشی است که در آن یک تیم سه نفره به مصاف طعمه نگون بخت می روند،در این شیوه یکی از سارقان با سرگرم ساختن صاحب مال،ذهن و فکر او را مشغول به خود می سازد و در ادامه سارق دیگر عملیات سرقت اعم از جیب بری،کیف بری و...را عملیاتی و سپس فرد سوم با دور کردن مال از محل سرقت،حاشیه امن لازم را برای سارقان ایجاد می کند تا در صورت بغرنج تر شدن وضعیت و به دام افتادن سارقان،امکان اثبات جرم از آنان سلب شود.
کارشناسان معتقدند عمده چنین سرقت هایی در اماکن شلوغ همچون اتوبوس،مترو و محل هایی که تجمع در آن بسیار است و طعمه به ناچار مجبور است مدتی را بصورت ثابت در محلی خاص همچون وسایل نقلیه سپری کند،اتفاق می افتد.
عمده هدفگذاری سارقان در این شیوه به وجوه نقد متمرکز می شود و با توجه به این موضوع،پلیس توصیه می کند،مردم از جابجایی پول نقد و چک و...خودداری کنند و از طریق عابر بانک،مبلغ مورد نیاز خود را حمل کنند،البته مشروط بر اینکه رمز کارت بر روی کارت نگاشته نشده باشد تا سارقان امکان دسترسی به وجوه نقد را از طریق دستگاه های کارت خوان یا عابر بانک پیدا نکنند.
* سرقت به بهانه مسافرکشییکی دیگر از شیوه های سرقت در این ایام معطوف به مسافر کش نماهایی می شود که به بهانه مسافر،طعمه مورد نظر خود را هدف قرار می دهند،بازیگردانان این شیوه عموما چهار نفر هستند،نفر نخست راننده،یک نفر در صندلی جلو و دونفر نیز از همدستان سارقان در صندلی عقب خودرو قرار می گیرند.
در این شیوه بگونه ای برنامه ریزی و طراحی می شود که فرد مورد نظر(بزه دیده) در صندلی عقب خودرو و بین دو همدست قرار گیرد،بعد از طی شدن مسیر،راننده به بهانه اینکه درب خودرو باز است،به سمت عقب خم می شود تا درب را محکم ببندد،در این زمان،لحظه طلایی مورد نظر سارقان فراهم می شود تا با همدستان خود که در کنار طعمه نشسته اند،سرقت مورد نظر خود را عملیاتی کنند.
* تیغ جراحی،ابزاری که کیف خانم ها را هدف قرار می دهدروش مرسوم دیگر سارقان برای خالی کردن محتویات داخل کیف طعمه خود،با اتکای به تیغ جراحی عملیاتی می شود،در این شیوه که عمدتا هدف،خانم ها هستند،کیف فرد بزه دیده در مکان های شلوغ در فرصتی محدود و اندک،توسط سارقان بریده و محتویات داخل آن تخلیه می شود.
کارشناسان انتظامی توصیه می کنند برای پیشگیری از این روش سرقت،بهتر است کیف دستی بصورت آویزان و مهار نشده حمل نشود،بلکه باید بند آن بگونه ای بر روی شانه قرار گیرد که صاحب کیف اشراف و تسلط کافی نسبت به کیف خویش داشته باشد.
*وقتی بالکن و کولر،دریچه ورود سارقان می شودیکی از روزنه های ورودی سارقان به شرکت ها،منازل و واحدهای تجاری کانال کولر و بعضا بالکن هایی است که بنا به موقعیت ساختمان،احداث و تعبیه می شود.
کارشناسان معتقدند،در شیوه های جدید،سارقان منزل کمتر زحمت خروج وسایل منزل را به خود می دهند و تنها سعی می کنند با سرقت اقلام قیمتی همچون پول،طلا،جواهر،لب تاپ و...به اهداف شوم مورد نظر خود دست یابند.
بطور طبیعی ایمن سازی بالکن و دریچه های کولر یکی از نمونه راهکارهایی است که می تواند مانع از ورود سارقان به منزل شود.
نباید از نظر دور داشت که برخی از سارقان،با سو استفاده از نام و مشخصات صاحبخانه که بر روی آیفون ها نگاشته می شود از فرصت استفاده کرده و با معرفی خود به عنوان آشنا و بستگان فردی که در منزل حضور ندارد،وارد بنای مسکونی می شوند لذا توجه شود که حتی المقدور از مرقوم کردن یا قرار دادن اسم یا مشخصات خود در حاشیه آیفون ها جلو گیری شود.
* استفاده از دوربین های مدار بسته فراموش نشوددر طول سالیان اخیر باب شده که صاحبخانه پول و اشیا قیمتی خود را در اتاق خواب یا لا به لای لباس ها مخفی می کند،روشی نخ نما شده برای سارقان که تاثیر چندانی در حفظ آنها و پیشگیری از سرقت ندارد.
به واقع سارقان منزل بعد از ورود به خانه های مورد نظر خود،در اولین اقدام به اتاق خواب و محل هایی که عده ای گمان می کنند از ضزیب ایمنی مطلوبی برخوردار است مراجعه و نقشه شوم خود را عملیاتی می کنند،لذا صندوق امانات بانک،مطمئن ترین محل برای حفاظت و نگهداری از اشیا و اموال ارزشمند و قیمتی به شمار می رود،از سوی دیگر گاوصندوق هایی که امکان حمل آن وجود ندارد نیز محل مناسب دیگری است که می تواند از بروز سرقت جلوگیری کند.
نصب و تعبیه دوربین های مدار بسته،مولفه حائز اهمیت دیگری است که می تواند بازدارندگی لازم از سرقت را فراهم کند و یا حداقل اینکه در صورت بروز آن،به شناسایی و کشف اموال کمک کند.
کارشناسان انتظامی توصیه می کنند در هنگام خروج از منزل،تلاش شود کلیه اعضای خانواده بصورت دسته جمعی از منزل خارج نشوند و به نحوی طراحی شده و آرام آرام این امر انجام شود تا برای سارق یا سارقین،جلب توجه نکند و مضافا بر اینکه روشنایی در منزل نیز اصل حائز اهمیت دیگری است که با استفاده از چراغ های تایمر دار می توان این امر را به نحو مطلوبی محقق کرد تا از اطمینان خاطر سارقان نسبت به عدم حضور اعضای خانواده در منزل کم کند.
و در نهایت ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که سارقان از خلاهای ایمنی و امنیتی برای پیشبرد اهداف خود بهره می گیرند و هر آنچه موارد معطوف به ایمنی منزل،اموال شخصی و خودرو افزایش یابد به همان میزان امکان بروز سرقت کاهش خواهد یافت.
انتهای پیام/