به گزارش
حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری؛ مرتضی سرهنگی، مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری، در معرفی آثار ادبی و تاریخی مناسب برای مطالعه در ایام نوروز، اظهار كرد: كتابهایی همچون «آن بیستوسه نفر»، «دختر شینا»، «عصرهای كریسكان»، «زندان الرشید»، «زندان موصل» را به علاقهمندان به ادبیات و تاریخ معاصر كشورمان پیشنهاد میكنم.
وی ادامه داد: هر كدام از این آثار شكلی از جنگ تحمیلی را نشان میدهند و از زاویهای تازه روایتگر آن دوران هستند.
سرهنگی خاطرنشان كرد: البته در این آثار تنها تراژدی و مصائب جنگ روایت نشده است، بلكه در كتابهای تاریخ و خاطرات شفاهی جنگ، امید هم وجود دارد و در نهایت این آثار از امید سخن میگویند.
این نویسنده و پژوهشگر ضمن اشاره به كتابهای تولید شده در حوزه تاریخ شفاهی آزادگان كشور، با بیان اینكه ادبیات اسارت یا بازداشتگاهی و اردوگاهی در دنیا شناخته شده است، اظهار كرد: انسانیترین گونه ادبیات جنگ، همین ادبیات اسارت است و با خواندن این آثار در واقع خودتان را متر میكنید. بیشترین ترجمهها در دنیا از ادبیات اسارت صورت میگیرد؛ چرا كه مردم علاقه دارند بدانند افرادی شبیه خودشان در اسارت چگونه دوام آوردهاند.
وی همچنین گفت: بسیاری از جنگها به خاطر مرزها اتفاق میافتد، اما ادبیات و هنر بدون مرز است. چرا كه انسانی ست. كتابهای تاریخ و خاطرات شفاهی دفاع مقدس نیز نگاهی انسانی به جنگ دارند و در این آثار قرار نیست طرز تفكر خاص به مخاطب القا شود، بلكه تنها لایههای انسانی جنگ را نشان میدهیم.
وی درباره فعالیتهای دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری در سال 95 نیز گفت: سال دیگر نقش زنها در خاطرهنگاری جنگ با انتشار چند كتاب بسیار پر رنگ خواهد بود. البته در سالی كه گذشت هم بانوان در آثار جنگ تحمیلی كه توسط حوزه هنری منتشر شد، نقش بسزایی داشتند؛ اما سال دیگر با انتشار آثار تازه، بر تاثیرگذاری بانوان به عنوان راوی و هم خاطرهنگار و بار سنگینی كه در این حوزه بر دوش دارند، تاكید ویژه خواهیم داشت.
انتهای پیام/