بود آن روز بر ما عید مطلق/ که در جنبش درآید پرچم حق؛

«نوروز» روز ظهور ناجی عالم بشریت خواهد بود

بنا بر روایتی از امام صادق(ع) بعثت پیامبر(ص)، عید غدیر و ظهور امام عصر(عج) از وقایع عید نوروز است.

به گزارش خبرنگار حوزه قرآن و عترت گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امام صادق(ع) در رابطه با عید بزرگ ایرانیان، نوروز روایتی را دارند  که خواندن آن در آستانه تحویل سال نو خالی از لطف نیست.

معلی‌بن‌خنس نقل می‌کند که روز نوروز به خدمت امام صادق(ع) رفتم و حضرت فرمودند: آیا می‌شناسی این روز را؟
گفتم: فدایت شوم، این روزی است که عجم آن را تعظیم می‌کند و این روز تحفه‌ها و هدیه‌ها برای یکدیگر می‌فرستند.
 حضرت فرمود: سوگند یاد می‌کنم به حق خانه کعبه، که در مکه معظمه است، که این تعظیم کردن، نیست مگر برای امر قدیمی که تفسیر می‌کنم آن را برای تو تا بفهمی آن را.
گفتم: ای سید من و آقای من دانستن این مطلب به برکت شما، محبوب‌تر است نزد من از آن که مردگان من زنده شوند و دشمنان من بمیرند.
حضرت فرمود: ای معلی به درستی که روز نوروز روزی است که حق تعالی در این روز پیمان گرفت از انسان در روز ألست، که وی را به یگانگی بپرستند و از برای او شریک قرار ندهند و در بندگی و پرستیدن هیچ چیز را شریک او نگردانند و ایمان بیاورند به پیامبران و حجت‌های او بر خلق و امامان و پیشوایان دین و ائمه معصومین(ع).
و این اولین روزی است که در آن آفتاب طلوع کرد و بادهای آبستن کننده درختان وزیده است و گلها و شکوفه‌های زمین آفریده شده است.
و در این روز کشتی حضرت نوح بر کوه جودی قرار گرفته.
و در این روز جبرئیل به حضرت رسول(ص) نازل گردید و او را مأمور به تبلیغ نمود، یعنی بعثت پیامبر(ص) در این روز بوده، و در این روز حضرت ابراهیم(ع) بت ها را شکست.
و در این روز بود که پیامبر(ص) امر کرد اصحاب خود را که بیعت کنند با امیرالمؤمنین(ع) و او را با این نام بخوانند، یعنی روز غدیر در این روز بوده است.
در این روز خلافت به حضرت علی(ع) بازگشت و بار دیگر بعد از کشته‌شدن عثمان، مردم باحضرت علی (ع) بیعت کردند، روز خلافت ظاهری آن حضرت دراین روز بوده است.
در این روز قائم آل محمد(ص) حضرت امام زمان(عج) ظاهر خواهد شد و بر دشمنان غالب می‌گردد و در هیچ روز نوروزی نیست مگر آنکه ما انتظار فرج می‌کشیم و این روز را عجم حفظ کرده و حرمت آن را رعایت نموده و شما آن را ضایع کردید.


منبع:
زادالمعاد، علامه مجلسی، ص 523؛جواهر الکلام، ج 1، اغسال مستحبه.



انتهای پیام/ 
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.