کوهنوردی ورزش طبیعت و کوهستان است که فرد صعود به قلل این مناطق می‌کند و از آن لذت می‌برد.

محمد نصیری رئیس کمیته هیمالیانوردی در گفتگو با خبرنگار حوزه سایر حوزه‌های گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، در این مورد گفت: در طی سال‌هاست کوهنوردان ایران به هیمالیانوردی می‌پردازند.
 
هیمالیانوردی مرحله نهایی این ورزش است یعنی ورزشکار بعد از دیدن دوره‌های آموزشی و انجام صعودهای قلل چهار هزار متری و بالاتر و کسب تجربه در فکر کوهنوردی در هیمالیا می‌افتد.
  
زمان هیمالیانوردی در نپال
 
زمان هیمالیانوردی در نپال فروردین ماه است، اورست بلندترین کوه این کشور و دنیا است و 8 قله بالا هشت هزار متری نیز در خود جای داده است.
 
وی تصریح کرد: در فصل پاییز نیز در نپال هیمالیا نوردی می‌شود و با فصل بهار تفاوت بالایی دارد، در پاییز هوا سردتر و روزهای کوتاهتر و این در حالی است که در بهار روزها بلند و هوا بارش و گرم است.
 
نصیری در ادامه گفت: نوبت دوم هیمالیانوردی تیر و مرداد است که در منطقه پامیر و پاکستان انجام می‌شود و در نهایت شهریور به سمت هندوستان می‌رود و این صعود‌ها تمام می‌شود.
 
وی عنوان کرد: تیم ملی هیمالیانوردی امید ایران نیمه اردیبهشت سال 95 به کازبک در ازبکستان راهی خواهد شد.
 
نصیری عنوان کرد: هیمالیانوردانی که از طریق فدراسیون و شورای برون مرزی مجوز می‌گیرند فیلتر می‌شود یعنی باید با تجربه باشند و دوره‌های آموزشی نظیر اصول ایمنی و کامل کوهنوردی، دوره‌های هواشناسی کار با gpc دوره کمک های اولیه و پزشکی دوره یخ برف، سنگنوردی را دیده باشد، در این بین متاسفانه هر ازگاهی‌ شاهد این موضوع هستیم که کوهنوردی بدون اطلاع به فدراسیون اقدام به صعودهای انفرادی در مناطق هیمالیا می‌کند و ما اطلاع نداریم و زمانی که حوادثی رخ می‌دهد اطلاع پیدا می‌کنیم فردی به این منطقه اعزام شده است.
 
وی تاکید کرد: در سال‌های اخیر پیشرفت خوبی در هیمالیانوردی‌ داشته‌ایم ولی متاسفانه اعزام‌ها کمتر شده است و این به دلیل وضعیت نامناسب مالی است اگر فردی بخواهد هم اکنون هیمالیانوردی‌ می‌کند 120 میلیون هزینه می‌خواهد و این در حال است که 6-5 سال پیش 40 میلیون بود.
 
سلامتی کوهنوردان دعای سر سفره سال تحویل
 
وی در این مورد گفت: خیلی از کوهنوردان هستند که موقع سال تحویل از طبیعت و کوهستان هستند، ما نیز گاهی اتفاق افتاده که دور از خانواده‌ باشیم و سال تحویل سفره را در طبیعت می‌گسترانیم اینک محیط کوهستان برای کوهنورد رشد جسمی و سلامت جامعه را به همراه 16 رشته باشد.
 
نصیری عنوان کرد: کوهنوردی را از 17 سال پیش آغاز کردم و 14 سالی است که به صورت حرفه‌ای و آکادمیک به آن می‌پردازم.
 
در کارنامه خود صعود به 3 قله 8 هزار متری هیمالیا نپال و پاکستان، قله کلیمانجارو در قاره آفریقا،‌ آرارات آیلندپیک، سرپرست تیم اعزامی به هیمالیای هندوستان دارم  و اینک در ایران تمامی کوه ها را صعود کردم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار