در نوروز بسیاری از مسافران هنگام سفر از اینترنت رایگان هتل‌ها و مراکز تفریحی استفاده می‌کنند؛ موضوعی که گر چه در نگاه اول نشاندهنده خدمات خوب است، اما در این میان عده‌ای سودجو به راحتی با استفاده از وای‌فای رایگان دست به سرقت اطلاعات مسافران می‌زنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سرهنگ علیرضا آذرخش، سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا با هشدار به مسافران نوروزی درباره جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصی از طریق اینترنت رایگان، گفت:
 
بسیاری از هموطنان در ایام نوروز و در سفر، با لپ‌تاپ، تبلت یا گوشی هوشمند خود در هرکجا به اینترنت رایگان وصل می‌شوند، اما غافل از این‌که بسیاری از هکرها از طریق همین اینترنت رایگان اقدام به سرقت اطلاعات شخصی افراد می‌کنند.
 
بیشتر هکرها در مراکز اقامتی بین راهی و توریستی با اینترنت‌های رایگان و بدون‌رمز عبور براحتی به اطلاعات افراد دسترسی پیدا می‌کنند.
 
به دلیل همزمانی استفاده چند نفر از یک دستگاه مجرمان نامریی براحتی سایت‌های دیده شده را مشاهده و دستگاه شما را هک می‌کنند.
 
وی درباره را‌ه‌های جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصی هنگام سفر گفت: بهتر است تمامی اطلاعات مهم و شخصی خود را قبل از سفر در یک هارد یا فلش تخلیه کرده و این اطلاعات را همراه خود به سفر نبرید.
 
همچنین اگر در طول روز قصد دارید از اینترنت باز و رایگان استفاده کنید، روی دستگاه خود دیوار آتشین(فایر وال) را نصب کنید.
 
سرپرست معاونت تشخیص و پیشگیری پلیس فتا به مسافران نوروزی توصیه کرد هنگام سفر برای لپ‌تاپ، تبلت و تلفن همراه خود از رمزهای ترکیبی و پیچیده مانند حروف، علائم و عدد استفاده کنند تا در صورت سرقت کسی نتواند به اطلاعاتشان دست یابد.
 
همچنین بهتر است در هنگام سفر به جای اعتماد و استفاده از اینترنت رایگان بدون رمز از بسته‌های اینترنت اپراتورها استفاده شود.
 
راه‌های ورود دزدان به خانه
 
هر ساله همزمان با سفرهای نوروزی و نشاط مردم عده‌ای از هموطنان قبل و در هنگام سفر دغدغه سرقت از خانه‌هایشان را دارند. آمار پلیس نشان می‌دهد بیشترین جرم ثبت شده در نوروز سرقت از خانه‌هاست.
 
موضوعی که دغدغه مسافران نوروزی را دو برابر کرده است. گرچه سارقان همیشه یک گام جلوتر از پلیس بوده و هربار روش جدیدی را برای ارتکاب سرقت استفاده می‌کنند، اما هموطنان با رعایت چند نکته ساده به‌راحتی می‌توانند از نفوذ سارقان به خانه‌شان و سرقت جلوگیری کنند.
 
سردار عباسعلی محمدیان، رئیس پلیس آگاهی تهران با بیان این‌که بزرگ‌ترین عامل وسوسه‌کننده سارق برای سرقت از خانه‌ها نگهداری طلا، ارز و پول نقد است، گفت: بهترین راه برای ناکام گذاشتن سارقان از سرقت، نگهداری پول و لوازم با ارزش در صندوق امانات بانک‌هاست.
 
سارقان در سال‌های اخیر دیگر به دنبال تلویزیون، یخچال و مبل نیستند و چون ریسک سرقت از خانه زیاد است سعی می‌کنند لوازم کم‌حجم و با ارزش را سرقت کنند.
 
اگر سارقی برای سرقت وارد منزلی شود ابتدا سراغ جای پول و طلا می‌رود و اگر در منزل پول و طلا پیدا نکند محل را ترک می‌کند.
 
برخی‌ها فکر می‌کنند خانه امن‌ترین جا برای نگهداری پول و طلاست در حالی‌که سارق با حس قوی‌ای که دارد، براحتی با ورود به هر خانه‌ای ابتدا سراغ محل نگهداری پول و طلا می‌رود.
 
وی ادامه داد: هموطنان هنگام رفتن به مسافرت حتما از چراغ‌های تایمردار در خانه استفاده کنند تا در طول شبانه‌روز به تناوب نور خانه تامین شود.
 
همچنین می‌توانید در مدت سفر، خانه را به یک فرد امین سپرده تا در طول روز از آن مراقبت کند. البته باید در این مورد نیز تمام درهای اتاق‌ها قفل شده و فقط کلید ورودی خانه در اختیار آن فرد قرار گیرد.
 
کلید را به هیچ عنوان در اختیار افراد ناشناس قرار ندهید و هیچ‌گاه آن را در زیر جا کفشی، زیر گلدان یا بالای در قرار نداده و همراه خود ببرید.
 
به گفته رئیس پلیس آگاهی تهران، بهتر است در روزهای سفر از قفل‌های ضدسرقت و درهای آکاردئونی استفاده شود.
 
همچنین باید تمام منافذ ورودی خانه مثل کانال کولر، پنجره‌ها و در بالکن مسدود شود. بهتر است تمام قفل‌هایی که کلید یدک آنها را گم کرده یا در گذشته در اختیار افراد دیگر قرار داده‌اید تعویض کنید.
 
دزدان عید هم خودرو می‌دزدند
 
یکی از دغدغه‌های دیگر هموطنان در نوروز سرقت خودرو و لوازم داخل آن است. سردار عباسعلی محمدیان در مورد مهم‌ترین راه‌های جلوگیری از سرقت خودرو در ایام پایانی سال و در سفرهای نوروزی گفت: اولین اصل که باید از سوی رانندگان رعایت شود این است که اوراق شناسایی خودرو و خود را داخل ماشین قرار ندهند.
 
در بسیاری از موارد قرار دادن بسته یا کیفی در داخل خودرو دزد را به طمع انداخته و خود عاملی برای ارتکاب سرقت شده است.
 
همیشه باید در خودرو را بعد از پیاده شدن به خوبی قفل کرده و از بالا بودن شیشه‌ها اطمینان پیدا کنید.
 
متاسفانه بسیاری از رانندگان در پارکینگ خانه از قفل کردن در خودداری می‌کنند که همین موضوع باعث می‌شود سارق براحتی با ورود به خانه، سرقت انجام دهد.
 
وی اضافه کرد: مهم‌ترین اصل در پیشگیری از سرقت رعایت مسائل ایمنی است. خودرو باید بدون شک به تجهیزات ایمنی مانند دزدگیر، قفل فرمان، قفل پدال و سوئیچ مخفی که سرقت را به تاخیر می‌اندازد، مجهز باشد.
 
همچنین نباید خودرو را به بهانه این‌که فرد پیر یا کودکی داخل ماشین است روشن رها کرده و به خرید رفت.
 
بارها دیده شده سارقان خودرو را با وجود نفر در داخل آن به سرقت برده‌اند. گاهی افرادی به بهانه این‌که مسافر هستند در صبح‌های زود و اواخر شب پیشنهادهای وسوسه‌انگیزی را مطرح می‌کنند که نباید به آنها توجه کرد. همچنین در تمامی ایام سال بویژه نوروز از سوار کردن افراد ناشناس خودداری کنید.
 
رئیس پلیس آگاهی تهران با اشاره به چند روش سارقان برای سرقت خودرو در نوروز گفت: گاهی سارقان به عنوان مسافر سوار خودرو شده و با تعارف کردن خوراکی و نوشیدنی راننده را بیهوش کرده و اقدام به سرقت می‌کنند.
 
همچنین این دسته از مجرمان اخیرا با استفاده از خوشبوکننده‌ها و درخواست بو کردن آن اقدام به بیهوش کردن طعمه و سرقت خودرو می‌کنند. به هیچ وجه در هنگام رانندگی از گرفتن خوردنی و آشامیدنی از مسافر خودداری کنید.
 
یکی دیگر از راه‌های سرقت خودرو در نوروز در پوشش خانوادگی است. در این روش سارقان با اعضای خانواده خودرو را به مقصدی حاشیه‌ای به صورت دربست کرایه کرده و در نیمه راه دست به سرقت آن می‌زنند.
 
محمدیان از شهروندان خواست در هنگام سفر خودرو را در پارکینگ خانه قرار دهند و درصورتی که پارکینگ خصوصی یا عمومی در نزدیکی محل سفر وجود ندارد، خودرو در معرض دید قرار گیرد.
 
همچنین اگر برای چند لحظه از خودرو خارج می‌شوید حتما درهای آنها را قفل کنید تا گرفتار سارقان لوازم داخل خودرو نشوید. بارها مشاهده شده لوازم داخل خودرو در چند دقیقه خارج شدن راننده از خودرو برای انجام کاری سرقت شده است.
 
وی در پایان در مورد تظاهر به بیماری یا خوابیدن افراد در کنار جاده هشدار داد و از رانندگان خودروهای شخصی خواست به هیچ عنوان افراد غریبه را در کنار جاده سوار خودرو نکنند.
 
منبع:جام جم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.