سید مهدی میر غضنفری متخصص فیزیولوژیک و مدیر طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ارتش در گفتو گو با خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به نقش حیاتی معده در سلامت بدن و ایجاد آرامش درایام نوروز، اظهار کرد: یکی از مهمترین اعضای بدن و سیستم گوارشی از دیدگاه طب سنتی معده است، زیرا معده محل تامین انرژی است؛ در صورتی که غذا در معده به خوبی هضم نشود مواد مورد نیاز بدن نیز جذب نمی شود وبه تبع باعث بروز اختلالاتی در هضم و جذب مواد غذایی و دفع مواد زائد میشود.
وی افزود: یکی از مهمترین اصول سبک زندگی سنتی هضم و جذب مواد غذایی و دفع مواد زائد و سموم از بدن است؛ در حقیقت اگر ما غذای مناسب با توجه به مزاج و نیاز بدن بخوریم انرژی لازم به بدن انتقال داده میشود و کمتر دچار سوء هاضمه وبروز اختلالات گوارشی یا اختلالات در اندامهای دیگر بدن میشویم.
میرغضنفری تصریح کرد: علاوه بر انتخاب نوع مواد غذایی، نحوه مصرف و خوب جویدن آن با ایجاد شرایط مناسب مانند ایجاد آرامش هنگام مصرف مواد غذایی دارای اهمیت بسیار است؛ حجم مواد غذایی یکی دیگر از عوامل تضمین سلامت معده است و باید توجه ویژهای به آن شود.
وی تاکید کرد: انتخاب نوع غذا مانند غذاهای سبک ، لطیف و نرم، پر انرژی و متناسب با مزاج افراد که تمام گروههای غذایی شامل غلات، پروتئینها،چربیهای گیاهی، ویتامینها، سبزی و میوهها در آن گنجانده شده باشد، خوب جویدن و توجه به اصول 6 گانه سبک زندگی سلامت بدن به ویژه معده را تضمین میکند.
میر غضنفری در بخش پایانی گفت: گوشت بره یا بزغاله، گوشت پرندگان مانند مرغ، بلدرچین، پرندگانی که نه خیلی بزرگ و یا کوچک باشند،گوشتهای لطیف با هضم آسان، گوشت ماهی،سبزیها و میوهها برای معده مفید و غذاهای سخت برای معده مضر است، تاحد امکان بهتر است از مصرف مواد پرچرب، فستفودها، نوشابه های گازدار، افزودنیها و . . . پرهیز شود.
انتهای پیام/