رونق سفرههای رنگین، شام آخرین چهارشنبه سال ،شیش انداز پلو،غذایی سنتی با خاطرات مادر بزرگهای زنجانیست.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از زنجان؛؛مردم شهر زنجان با توجه به قدمت تاریخی و فراز ونشیب های بسیار در طول زمان خود،دارای آداب و رسوم وفرهنگ و رسم های مختلف هستند.

زنجانیها در مراسمات خود غذاهای سنتی مخصوص آن مراسم را طبخ و سفره های پر برکت خود را با آن رنگین می کنند.

از غذاهائي كه معمولاً فقط در مراسم خاصي پخته مي‌شوند و مردم زنجان در ساير اوقات سال كمتر از آن استفاده مي‌كنند مي‌توان به غذاي شب چهارشنبه سوري اشاره كرد .

در شب چهارشنبه سوري معمولاً خانواده‌ها به همراه برنج ، خورشتي بنام «‌شش‌انداز» درست مي‌كنند كه تركيبي است كه از روغن ، پیاز،خرما ، كشمش ، گردو ، تخم‌مرغ ، وشیره انگور است کنار شیش انداز، رشته پلو يا زعفران پلو ( بسته به استطاعت خانواده) پخته مي‌شود . يكي از دلايلي كه مردم براي مصرف این غذا،طب گرم آن است که به خاطر شرایط اب و هوایی سرد زنجان طبخ می شود.

گفتنی است در این شب به تعداد افراد خانواده تخم‌مرغي با پوست پياز نازك در لابلاي برنج گذاشته مي‌شود تا رنگ بگيرد و زینت افزای سفره های هفت سینشان شود.

و همچنین کد بانوهای زنجانی از آشهای سنتی زنجان به خصوص سوت آشی و ترش اشی به عنوان دسر برای رنگین کردن سفره های خود استفاده می کنند.



انتهای پیام/ن


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.