گروهی از ستاره شناسان شیلیایی با استفاده از داده های گردآوری شده توسط کاوشگر کپلر سازمان فضایی آمریکا (ناسا) ، دو سیاره جدید فراخورشیدی را از سیارات 'مشتری داغ' کشف کردند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان کشف این دو سیاره فراخورشیدی به نام های EPIC210957318b و EPIC212110888b را در مقاله جدیدی منتشر کردند.
سیارات مشتری داغ و سیارات فراخورشیدی از لحاظ اندازه و ساختار شبیه بزرگترین سیاره منظومه شمسی ما هستند اما بر خلاف سیاره واقعی مشتری که با فاصله متوسط 483 میلیون مایل به دور خورشید می چرخد، سیارات مشتری داغ به ستاره های میزبان خود بسیار نزدیکتر هستند و از این رو اصطلاحا «داغ» نامیده می شوند.
در حالی که مشتری هر 11.86 سال یکبار به دور خورشید می چرخد، سیارات مشتری داغ در کمتر از 10 روز به دور ستاره های میزبان خود می گردند.
محققان به ریاست رافائل براهم از دانشگاه کاتولیک شیلی، علائم دو سیاره فراخورشیدی را در حالی که به صورت دوره ای از مقابل ستاره های میزبان خود می گذشتند، بررسی کردند. این دو ستاره هر سه تا چهار روز بخشی از اشعه های ستاره میزبان خود را مسدود می کنند.
به گفته محققان، ویژگی های گذر این دو سیاره فراخورشیدی -- از جمله عمق، شکل و مدت زمان عبور آنها از مقابل ستاره هایشان-، آنها را کاندیداهای قوی برای سیاره «ژووین» یا مشتری مانند می سازد.
سیاره های ژووین یا مشتری مانند، سیاره های غول پیکر در مناطق بیرونی منظومه شمسی هستند که با حجم بزرگ، چگالی پایین و اتمسفر غلیظ عمدتا شامل هیدروژن و هلیم مشخص می شوند.
EPIC210957318b از دیگر سیاره فراخورشیدی کشف شده، کوچکتر است و جرم آن تقریبا 0.65 برابر مشتری است. ستاره میزبان آن شبیه خورشید است و این سیاره هر 4.1 روز به دور این ستاره که در فاصله 970 سال نوری از زمین قرار دارد، می چرخد.
EPIC212110888b بزرگتر و داغتر است، جرم آن 1.63 برابر جرم مشتری است و دمای متوسط سطح آن میان 932 هزار و 430 درجه سلسیوس است.
ستاره داغ آن بزرگتر از خورشید است و هزار و 270 سال نوری از زمین فاصله دارد.
منبع:ایرنا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.