غار شکارچیان در دامنه کوه بیستون و در بالای سر نقش برجسته هرکول قرار دارد.

به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه ؛ غار شکارچیان دارای فضای کوچکی به مساحت 35 متر مربع است و به احتمال زیاد پناهگاه موقت شکارچیانی بوده که در آنجا لاشه شکار را جهت حمل به اقامتگاه اصلی، قصابی و آماده می‌کردند.

کشف استخوان انسان نئاندرتال در غار شکارچیان

شکارچیان می‌توانستند در هنگام شکار از غار شکارچیان بعنوان مخفیگاه استفاده کنند، زیرا موقعیت مکانی آن به گونه‌ای است که تا به آن نزدیک نشویم، از فاصله دور و از پایین به خوبی دیده نمی‌شود و شکارچیان می‌توانستند به راحتی در آن حرکات حیواناتی که در پایین و بخصوص در کنار سراب بودند را زیر نظر بگیرند.

در سال 1949 میلادی پروفسور "کارلتون کوون" در این غار به کاوش پرداخت و به آثار زیادی از دوره پارینه سنگی میانی تا عصر حاضر دست یافت.

از جمله این یافته‌ها می‌توان به ابزارهای سنگی، ابزارهای استخوانی، استخوان‌های جانوری، استخوان انسان نئاندرتال و سفال‌های دوران هخامنشی تا عصر حاضر اشاره کرد.

استخوان‌های جانوری کشف شده از غار شکارچیان به حیواناتی همچون گوزن، غزال، گاو وحشی، اسب سانان و گراز تعلق دارد.

کشف استخوان انسان نئاندرتال در غار شکارچیان

علاوه بر آن مقدار زیادی ابزار سنگی شامل تیغه‌های سنگی و تبرهای بادامی شکل بدست آمد. طی این کاوش بخشی از استخوان ساعد انسان نئاندرتال کشف شد که شباهت‌هایی با نمونه‌های بدست آمده از خاورمیانه و اروپا دارد.

کشف استخوان انسان نئاندرتال در غار شکارچیان گواه حضور انسان نئاندرتال در ایران بویژه منطقه زاگرس و بیستون است.

غار شکارچیان در تاریخ 19 اسفند 1380 به شماره 4889 در فهرست اثار ملی کشور به ثبت رسید.


انتهای پیام/

برچسب ها: کرمانشاه ، انسان ، استخوان ، غار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.