حدود یک سال است که عربستان سعودی همسایه جنوبی خود را بمباران می کند در حالی که توجهات جهانی را به ایران جلب می‌کند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  نیروهای نظامی عربستان سعودی در بحرین حضور دارند و به نیروهای مسلح در عراق و سوریه کمک می کنند در حالی که انگشت اتهام خود را به سمت جمهوری اسلامی ایران نشانه گرفته اند.
 
عربستان سعودی با استفاده از دستگاه گسترده رسانه ای خود همچنان به دنبال القای این موضوع است که در تقابل با ایران قرار دارد و برای این خط خبری خود نیز مخاطبانی در غرب پیدا کرده است.
 
المانیتور در ادامه این گزارش به 6 دلیل برای اینکه ایران وارد جنگ یمن نمی شود اشاره می کند.
نخستین علت این موضوع این است که دستیابی به یک وضعیت طبیعی برای ایران بسیار مهمتر از دستیابی به یک موقعیت مورد نظر است. برای ایران و متحدانش که به طور مداوم با تهدیداتی از سوی گروه های تروریستی در عراق و سوریه مواجه است کاوش در عرصه جدید مانند یمن اولویت نیست.
 
دومین دلیل این است که ایران در طی تاریخ یاد گرفته است که کشش حضور در مناطق مختلف منطقه به فروپاشی می انجامد. ایران از ظرفیت های استراتژیک خود باخبر است و می داند که گسترش حضورش در منطقه و درگیر شدن در جنگ یمن می تواند موقعیت کنونی اینکشور را به خطر می اندازد.
 
سومین علت برای این موضوع هم این است که حضور ایران در جنگ یمن، تهدیدات منطقه ای را متوجه امنیت ملی ایران می کند. مبارزه علیه افراطی گری به اولویتی در سیاست خارجی ایران تبدیل شده است و حسن روحانی رئیس جمهور و ظریف وزیر خارجه ایران  از هر موقعیتی برای تقویت این اولویت استفاده کرده اند.
 
چهارمین دلیل نیز این است که دولت روحانی معتقد است که بهبود جایگاه ایران در منطقه و جهان از مسیر اقدامات مسئولانه امکان پذیر است. حمله نظامی به یمن یه هیچ وجه یک مسیر مسئولانه تلقی نمی شود. در حقیقت، این اقدام پوششی برای اقدامات غیرمسئولانه عربستان سعودی در حمله نظامی به یمن خواهد بود.
 
المانیتور در برشمردن پنجمین دلیل خود برای عدم ورود ایران به جنگ نظامی در یمن نیز می نویسد: ایران وارد جنگ نظامی در یمن نمی شود چرا که این اقدام باعث تایید خط خبری عربستان سعودی در منطقه و جهان علیه ایران می شود. ریاض با افزایش ایران هراسی تلاش می کند تا یک اجماع فرامنطقه ای علیه تهران ایجاد کند.
 
ششمین دلیل نیز این است که ایران و متحدانش می دانند که یمن به مانور نظامی نیازی ندارد  و بیشترین چیزی که نیازمند است این است که جت های جنگنده، موشک های دوربرد، هلیکوپتر و تجهیزات سنگین نظامی است. تهران به دو دلیل اما این تجهیزات را برای یمن فراهم نکرده است. نخست اینکه موقعیت توافق هسته ای را به خطر می اندازد و دوم اینکه ایران در تقابل مستقیم با عربستان سعودی قرار می دهد.
 
منبع:نامه نیوز
انتهای پیام/
برچسب ها: جنگ ، ایران ، یمن ، عربستان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.