وزیر امور اقتصاد و دارایی تصریح کرد: به صورت تمام قد در مقابل برخی واگذاری ها ایستاده ام و ترجیح می دهم وزیر نباشم تا اینکه برخی شرکت ها به صورت رددیون و تهاتر واگذار کنم.

به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، علی طیب‌نیا در جلسه شورای گفت‌وگوی بخش خصوصی دولت که با حضور رئیس کل بانک مرکزی برگزار شد، تصریح کرد: بیماری اقتصاد ایران دولتی بودن و وابستگی درآمدها به نفت است البته به سمت اجرای سیاست‌های اصل 44 رفته ایم و در جلسه‌ای که با رهبر انقلاب اسلامی داشتیم، تأکید ویژه به این بحث شد.

وی افزود:بنا بر اعلام رسمی سازمان خصوصی سازی واگذاری های واقعی تا سال ۹۲ تنها ۱۳ درصد بوده که جمع ارزش آنها از مرز صد هزار میلیارد تومان می گذرد و این در شرایطی است که این واگذاری ها به صورت اولیه بوده و پس از آن چند دست چرخیده است.


وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: در کار تحقیقاتی که وزیر راه و شهرسازی انجام داده تنها دو تا سه درصد واگذاری های صورت گرفته تا سال ۹۲ به بخش خصوصی واقعی بوده در حالی که در دولت جدید و سال ۹۳ این سهم را به ۸۵ درصد رساندیم و در سال جاری نیز مطلقا واگذاری ها به خصولتی ها نداشتیم.

وی تصریح کرد: به صورت تمام قد در مقابل برخی واگذاری ها ایستاده ام و ترجیح می دهم وزیر نباشم تا اینکه برخی شرکت ها به صورت رددیون و تهاتر واگذار کنم. همین چند وقت پیش هم جلسه سنگینی داشتیم که نپذیرفتم واگذاری مربوطه به سرانجام برسد، یعنی ترجیح می دهم وزیر نباشم تا این افتضاح به نام ثبت نشود.

وی اظهار داشت: 60 شرکت بزرگ را برای سهام عدالت دادند که بی‌صاحب‌سازی به جای خصوصی‌سازی شد.

طیب‌نیا افزود:‌لایحه ساماندهی سهام عدالت تصویب شده و مردم دوست ندارند، سرمایه شان به سرنوشت بنگاه‌‌های قبل دچار شود.

وی تاکید کرد:باور داشته باشیم که دولت‌ بنگاه‌دار و مدیر خوبی نیست، دولتی بودن ساختار ایران مشکل عدم کارآمدی است و بنگاه‌ها مرکز رانت و فساد شده است.

طیب‌نیا از مسائل و مشکلات پشت‌پرده واگذاری‌ها گلایه کرد و گفت: هزار مدل جوسازی و بازی درمی‌آورند که واگذاری انجام نشود. مثلاً روز واگذاری سندی از بدهی شرکتی پیدا می‌شود و یا برای واگذاری‌ باشگاه‌های سرخابی صورت مالی را نمی‌فرستند تهدید کردند اگر صورت مالی نیاید همه را عزل می‌کنند و مجبور شدند که بدهند، اما سطر به سطر و کلمه به کلمه حاشیه‌نویسی کردند. مگر می‌شود کارشناس روی باشگاه قیمت بگذارد.

وی با تأکید براینکه وابستگی اقتصاد به نفت قطع و از دولتی شدن بیرون آید، یادآور شد: ویژگی اصلی اقتصاد مقاومتی مردمی بودن آن است و بدون این اصلاحات اساسی رشد مستمر اقتصاد امکانپذیر نیست.

انتهای پیام/
برچسب ها: اقتصاد ، واگذاری ، رد دیون
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار