در هفتمين نشست گروه کاری کشورهای عضو تجارت و سرمایه گذاری پروسه قلب آسیا درهندوستان، برنامه‌های جدید و فعالیتهای سال ۲۰۱۶ اين گروه، با پیشنهادات افغانستان طرح و مورد بررسى قرارگرفت.

به گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران جوان؛ در خبرنامه‌اى که دیروز ازسوى دفتر مطبوعات وزارت امورخارجۀ افغانستان، به آژانس خبرى پژواک مواصلت کرده، آمده است که اشتراک کنندگان برنامه‌های سال گذشته این گروه را مورد ارزیابی قرار داده و در روشنایی اقدامات اعتمادسازی برای حوزه کشورهای قلب آسیا، برنامه‌های جدید و فعالیت‌های سال ۲۰۱۶ کاری اين گروه، به شمول پیشنهادات وزارت امور خارجۀ افغانستان را طرح و بررسی نمودند.

فعالیت‌های گروه کاری کشورهای عضو تجارت و سرمایه گذاری پروسۀ قلب آسیا برای سال ۲۰۱۶ در برگیرندۀ طرحها برای رشد تجارت و توسعۀ سرمایه گذاری در منطقه به محوریت افغانستان در سطوح دو جانبه و چند جانبه و به منظور ایجاد اعتمادسازی سیاسی تجارتی و اقتصادی میان کشورهای قلب آسیا را تشکيل ميدهد.

تدویر کنفرانس های تواصل تجارتی و همایش تجارتی (تجارت با افغانستان) و (ساخت [بازسازى] افغانستان) به میزبانی هند درسال جاری، حمایت از برنامه های متشبثین زن در داخل و خارج افغانستان، ارتقای ظرفیت های تخنیکی در امور سازمان تجارت جهانی، معادن و خط آهن برای کارمندان وزارت های ذیربط حکومت افغانستان، از طرح های این گروه برای سال ۲۰۱۶ شمرده میشود.

همچنان حمایت بیشتر این برنامه ها ازسوی سازمان همکاری های جنوب آسیا (سارک) و سازمان ملل متحد درامور توسعه اقتصادی حوزه آسیای مرکزی، بخش ديگر اين طرح ها را احتوا ميکند.
 
وزارت خارجه هند، هفتمین نشست تکنیکی اقدامات اعتماد سازی در ساحه تجارت و سرمایه گذاری میان کشورهای عضو و حمایت کنندگان بین المللی پروسه قلب آسیا را در مقر آن وزارت، به تاريخ ۱۴ حوت در دهلی جدید میزبانی کرد.

این نشست، به ریاست مشترک رییس عمومی حوزه پاکستان، ایران و افغانستان وزارت خارجه هند (گوپال بگلای)؛ و رییس همکاری های اقتصادی وزارت امور خارجۀ افغانستان (وحیدالله ویسی) و با اشتراک سفرا، مقام هاى ارشد و نمایندگان ۱۸ کشور و سازمان بین بین المللی و منطقه یی دایر گرديد.

قرار است که مجلس آینده وزرای پروسه قلب آسیا، در اواخر سال ۲۰۱۶ در دهلی به میزبانی مشترک حکومات افغانستان وهند دایر گردد که وزارت امور خارجه افغانستان، مسوولیت انسجام و برنامه ریزی اقدامات اعتمادسازی این پروسه را به عهده دارد.

پروسۀ قلب آسيا، در سال ٢٠١١ ميلادى به اين هدف ايجاد گرديده که افغانستان و کشورهاى ديگر منطقه، همکارى‌هاىشان را  برضد تروريزم، افراط گرايى و محو غربت و مهاجرت افزايش بدهند.

انتهای پیام/
برچسب ها: افغانستان ، تجارت ، آسیا
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.