نشست خبری رئیس جمهوری گفت: امیدوارم در مجلس دهم شرایط بهتری را برای همکاری داشته باشیم.

نشست خبری رئیس جمهور آغاز شدبه گزارش خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت‌الاسلام و المسلمین‌ حسن روحانی در نشست خبری با رسانه‌های داخلی و خارجی، سال 94 را سالی تاریخی و به یادماندنی عنوان کرد و گفت: امسال سالی بود که ایران با جهان تعامل سازنده داشته است. اولین قدم در این راستا در لوزان به وجود آمد و سپس به روز بیست و سوم تیر ماه رسیدیم. در این روز توافق هسته‌ای بین ایران و 5+1 رخ داد.

وی ادامه داد: چند روز بعد یعنی در 29 تیرماه همه قطعنامه‌ها علیه ایران در سازمان ملل متحد لغو شد و دیگر ایران بعنوان کشوری که صلح و امنیت را به مخاطره می‌انداخت شناخته نمی‌شد، بلکه جهان فهمید که ایران یکی از طرف‌های همکاری در جامعه جهانی است.

حجت‌الاسلام و المسلمین‌ حسن روحانی اظهار کرد: در 24 آذر ماه امسال بود که شورای حکام 12 مصوبه علیه ایران را لغو کرد و همچنین در روز 26 دی ماه برنامه اقدام مشترک یا همان برجام به تصویب نهایی رسید و از فردای همان روز همه تحریم‌های اقتصادی، مالی و بانکی که در رابطه با پرونده هسته‌ای ایران بود لغو شد.

وی با بیان اینکه هفتم اسفند آن افتخار شایسته توسط ملت ایران آفریده شد، اظهارداشت: هفتم اسفندی که مردم به نظام، رهبری و دولتشان بار دیگر اعتماد خود را نشان داده و پای صندوق‌های رای آمدند.

رئیس قوه مجریه با اشاره به اینکه دولت همه توان خود را برای برگزاری انتخابات شکوهمند و سالم به کار گرفت، گفت: ممکن است برخی از انتظارات برآورده نشده باشد، اما از روز ثبت‌نام کاندیداها تا روز انتخابات دولت هیچ شب آرامی نداشت و همه توان خود را به کار گرفت تا امید به جامعه برگرداند شود و تعداد افرادی که می توانند در انتخابات شرکت کنند بیشتر شود.

روحانی تصریح کرد: تلاش کردیم حضور و رقابت را به حداکثر برسانیم و در این زمینه از همه کاندیداها تشکر می‌کنیم به ویژه آنهایی که مورد تایید صلاحیت قرار نگرفته به دلیل اینکه همه قانونی عمل کردند و این به مثابه بلوغ سیاسی در صحنه فعالیت انتخاباتی بود.

وی ادامه داد: از همه آنهایی که مردم را به حضور در پای صندوق‌های رای تشویق کردند از جمله رهبر معظم انقلاب،  بزرگان سیاسی  که با پیام کتبی یا صوتی این کار را صورت دادند، همچنین اصحاب رسانه تشکر می کنم.

حجت‌الاسلام روحانی تاکید کرد: با تلاش فراگیر و همگانی خوشبختانه یک انتخابات خوبی هم از لحاظ حضور مردم و هم از لحاظ امنیت برگزار شد. جا دارد از همه نیروهای مسلح که برای امنیت کشور تلاش می‌کنند و تاکنون کشور امنی را پیش روی کشورهای دیگر قرار داده‌اند تشکر کنم.

وی اضافه کرد: مردم با امید و اعتماد پای صندوق‌ها آمدند و رای دادند. ما نیز هر چه می‌خواهیم باید از صندوق آرا و این اعتماد مردم به دست بیاوریم و با نحوه رای دادن باید نشان دهیم که چه چیزی را می خواهیم.

رئیس قوه مجریه افزود: خوشحالم که از میان  همه احزاب معتدلین انتخاب شدند و معنای این انتخاب مردم این است که مردم همان راه سال 92 را  ادامه دادند و برای مسئولان این انتخاب، این پیام را به همراه دارد که همکاری می‌خواهیم.

روحانی ادامه داد: هم مجلس خبرگان بعنوان ناظر جایگاه ویژه‌ای دارد و هم مجلس شورای اسلامی بعنوان یک مرجع قانونگذار اهمیت ویژه‌ای دارد و باید در کنار دولت به انجام امور کمک کند. ما نه مجلس تابع دولت می‌خواهیم و نه داریم، مجلسی می خواهیم که در کنار دولت با همدلی و همراهی اهداف ملی را دنبال کند و به سرانجام برساند.

رئیس جمهور با بیان اینکه مجلس جایگاه ویژه خود را دارد و در قانون اساسی نیز تبیین شده است،‌ گفت: امیدوارم که همکاری ما با مجلس دهم بیش از مجلس نهم باشد،‌ گرچه در مجلس نهم همواره تلاش کردیم روابط خوبی با مجلس شورای اسلامی داشته باشیم.

وی اظهارداشت: نه سوالات فراوان نمایندگان مجلس نهم ، نه استیضاح‌ها،‌نه رد برخی از لوایح و نه تاخیرها هیچ یک ما را عصبانی نکرد و حتی اگر بودجه و برنامه ما امسال تصویب نشود رابطه خوب ما با مجلس حفظ می شود.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه بسیار امیدوارم در مجلس دهم شرایط بهتری را برای همکاری داشته باشیم، تصریح کرد: آنچه مردم ما می‌خواهند در کنار هم بودن قوا برای حل مشکلات مردم است و مردم بداخلاقی را نمی‌خواهند.

روحانی اظهارداشت: مردم در 7 اسفند پاسخ بداخلاقی‌ها را دادند و گفتند که تهمت ، افترا و شعارهای غلط نتیجه معکوس می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه همه ما باید در مسیر اخلاق، رفاه مردم و حقوقشان و آینده درخشان کشور باشیم ؛ گفت: قانون اساسی نیز خواسته در مجلس افکار و نظرات مختلف انعکاس داشته باشد.

رئیس قوه مجریه افزود: وجود نماینده تمام ادیان از جمله مسیحیان، یهودی‌ها و زرتشیان به معنای آن  است که باید همه افکار و نظرات در مجلس نماینده داشته باشند و مجلس یکدست از لحاظ فکری و جناحی مطلوب نیست، بلکه باید از نظرات همه استفاده کنیم و همدیگر را نقد سازنده کنیم.

روحانی با اشاره به اینکه برجام یك را تقریبا به حول و قوه الهی به پایان رساندیم گفت: خب برای رسیدگی به جزئیات هنوز زمان لازم است، دولت های طرف مقابل به تعهدات عمل كردند و از نظر سیاسی نظرات را به بخش‍‌های اقتصادی اعلام كردند البته تعامل بخش های اقتصادی غیر دولتی زمانبندی خود را دارد.

رییس قوه مجریه افزود: امروز فعالیت ما با بانك های خارجی شروع شده و روز به روز هم بیشتر می شود، مسئله سوییفت حل شده .و بیمه تا حد زیادی اجرایی شده است، اما بسیاری از شركت ها فعال شده اند. به ملت بزرگ ایران عرض می كنم كه نقل و انتقال ارزی ما برای تولید و صادرات حدود 10 درصد كاهش هزینه داشته است.

وی ادامه داد: به ملت عزیز ایران اعلام می كنم كه هزینه حمل و نقل دریایی 25 درصد كاهش پیدا كرده است، در طول چند ماه گذشته 4.2 میلیارد سرمایه گذاری در سازمان سرمایه گذاری به تصویب رسیده است.

روحانی خاطر نشان کرد: اعلام می كنم كه ایران جایگاه خود را در صادرات نفت بازیافته و احقاق حقوق ما تنها حقوق هسته ای نبوده است. ما از لحاظ نقش مان در صادارات نفت باید به گذشته برگردیم و قدم به قدم در حال بازگشت هستیم.

رییس جمهور کشورمان تاکید کرد:  صنعت هوایی علی رغم اینكه بعضی خوشحال نشدند ما می خواهیم كه این صنعت به جایگاه خود باز گردد.

وی ادامه داد: سالانه حدود 4.5 میلیارد دلار مردم ایران پول هواپیمای خارجی را به شركت ها پرداخت می كنند و ما می خواهیم این پول به شركت های ایرانی برگردد. فكر نمی كنم كسی ناراحت شود كه پول مردم ایران به جیب ایرانی برسد و برای توسعه كشور صرف شود و در صنعت هوایی و تجارت جایگاه خود را پیدا كنیم.در جذب سرمایه جایگاهی كه شان ملت ایران هست را پیدا كنیم.

رییس جمهور کشورمان تاکید کرد: اگر جزئیاتی از برجام یك باقیمانده در مسیر درست و صحیح اجرایی خواهد شد، و البته اگر طرف مقابل بخواهد جایی به وظیفه و حقوق خود عمل نكند عكس العمل فوری ما را خواهد دید، اما خواست من از مردم و ملت ایران برای برجام 2 هست، ما همه باید دست به دست هم دهیم. ما نیاز به یك اقدام جامع مشترك ملی برای ساختن ایران، رونق اقتصادی، پیشرفت كشور و قدرت ملی داریم.ما باید همفكر و هماهنگ شویم.

روحانی ادامه داد: به ملت بزرگ ایران نوید میدهم كه سا ل95 سالی به مراتب بهتر از لحاظ شرایط اقتصادی و رفاه عمومی نسبت به سال 94 خواهد بود.ما سال سختی را پشت سر گذاشتیم، نقاط مثبت را گفتم اما مشكلاتی هم داشتیم.

رییس جمهور کشورمان اضافه کرد: ما با درآمد كم نفتی كشور را با كمك مردم و همدلی و همزبانی توانستیم كشور را به خوبی اداره كنیم. دیدید كه كشورهای تولید كننده نفت كه اطراف ما هست چه وضعی دارند، ارزش پول ملی آنها به نصف تقلیل پیدا كرده، تورم در تمام این كشورها افزایش پیدا كرده است، در برخی كشورهای تولید كننده نفت تورم به 150 درصد رسیده است اما تورم در ایران روز به روز كاهش پیدا كرده است.

وی تاکید کرد: همواره در اسفند و بهمن تورم افزایش پیدا می كند اما جالب است كه امسال منفی بوده است و این نشان از همدلی و همزبانی مردم است.

روحانی تصریح کرد: حتی در شرایط ركود در سال گذشته رشد مثبت سه درصد داشتیم و امسال هم مثبت خواهد بود و سال آینده رشد بسیار خوبی خواهیم داشت، بنابراین خواست من پیشاپیش هم برای روزهای پایانی سال 94 و سال95 همكاری بیشتر و تصمیم قاطع و همگانی و همدلی برای برجام 2 هست و امیدواریم در همه زمینه ها از فرصت بدست آمده با همكاری بیشتر قوا برای توسعه استفاده خواهیم كرد.

در ادامه رییس جمهور کشورمان به سوالات خبرنگاران پاسخ داد


دکتر روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه سخنگوی دولت در نشست خبری به نقل از شما اعلام كردند كه وزرای كابینه بخصوص وزرای اقتصادی ملزم به تدوین برنامه كوتاه مدت برای معیشت شده‌اند، جزئیات این برنامه چه زمانی اعلام می شود؟ گفت: آنچه من در هیات دولت در خواست كردم این بود كه سال آینده شرایط بهتری خواهیم داشت. بنابراین همه وزارتخانه های اقتصادی برای یك تحول باید آماده شوند، برای تعامل با بانك ها ، امروز شرایط ما نسبت به گذشته كاملا متفاوت هست كه باید وزارتخانه ها آماد ه شوند.از وزرا خواستم كه هركدام اگر طرح ضربتی مدنظر دارند تهیه كنند كه دولت در آن زمینه كمك بیشتری كند.

رییس جمهور کشورمان افزود: اما در همان جلسه هم برخی وزرا مطرح كردند، مثلا وزیری گفت كه زیرساخت های ما آماده است شما پول بیشتری بدهید تا در راه آهن شاهد تحول باشیم، یا وزیر دیگری گفت در كشت گلخانه ای كمك كنید كه ما توسعه دهیم یا در زمینه نیرو هم پیشنهاداتی ارائه شد.

وی ادامه داد: همانجا طرح های مورد نظر مطرح شد كه البته ما در حد توان به طرح همه كمك خواهیم كرد.

رییس قوه مجریه تصریح کرد: من روی یك حرف تكراری دوباره تاكید می كنم، اینكه اقتصاد كشور باید توسط بخش غیر دولتی احیا شود و دولت باید تسهیلات لازم را فراهم كند. به بخش خصوصی و بخش عمومی غیر دولتی می گویم كه ما در طول 94 قدم های مهمی برداشتیم. هزینه حمل و نقل دریایی 25 درصد كاهش داشته است. امروز در شرایط هستیم كه به راحتی در توسعه ریل می توانیم فعال شویم و حتما می توانیم در معضلات اساسی كشور ، از جمله اشتغال محیط زیست و آب و .... نیاز به كار بیشتر داریم.

خبرنگار دیگری از رئیس جمهور پرسید که گویا بعضی كارشناسان داخلی معتقدند آنطور كه برجام در نهاد ریاست جمهوری كارا و زنده جلوه داده می شود شاید در بین مردم چنین امری حس نمی‌شود. طرف آمریكایی و اروپایی گویا در حد انتظار همراهی نكردند، چه برنامه جدی قابل سند در این امر دارید؟ پاسخ داد: در فروش نفت دست ما باز شده و تحریم ها برداشته شده است، ما یك میلیون بشكه نفت می فروختیم و بیشتر ممنوع بوده و الان یك میلیون 400 هزار بشكه شده است و سال بعد بیشتر می شود. و این چیز مبهمی نیست، روابط بانكی ما برقرار شده و پول های ما در دنیا به راحتی در حال جابجا شدن هست و این مخفی نیست، قیمت ارز خارجی ما در بازار همه می بینند و می بینند كه در كشورهای مجاور چه وضعیتی پیدا كرده است، ما چیز مخفی نداریم.

روحانی ادامه داد: همه به وضوح روشن هست و هركس در صادرات كالا و واردات مواد اولیه هست برجام را حس می كند. كم كم با آمدن هواپیما در داخل كشور، مسافری هم كه سوار می شود بخوبی لمس می كند، با آمدن واگن ها و قطارهای جدید مردم برجام را حس می كنند.

رییس قوه مجریه تصریح کرد: مردم قدم به قدم برجام را لمس می كنند، رسانه های منصف هم لمس می كنند، برخی رسانه ها برایشان خیلی سخت هست چون یك مدت چیز دیگری گفتند و الان سخت است حرف را عوض كنند، همه می توانند توبه كنند و چیز بدی نیست. می گفتند سانترفیوژ می چرخد زندگی مردم هم می چرخد می گفتند مگر می شود، حالا می بینند كه می چرخد و شدنی هست.
چیز مخفی وجود ندارد، برجام یك مثل آفتاب تابان است و باید چشم ها را باز كرد.

رییس جمهور کشورمان خاطر نشان کرد: اینكه اروپا و آمریكا به وظایف عمل نمی كنند را باید از آقای دكتر عراقچی بپرسید. ممكن است موارد ایراد و اشكال هم باشد اما تعهدات اصلی كه آنها داده اند را عمل كردند و اگر هم ایرادی بوده اعلام كردیم و بعدا هم اعلام می كنیم.

وی در ادامه افزود: همه مسائل روشن را می بینند، البته به این معنا نیست كه ما دقت نكنیم ما باید در برابر خطاها بایستیم اگر موردی در اجرا دقیق نبود باید تذكر دهیم اما مردم بخوبی واقعیات را حس می كنند.

روحانی تاکید کرد: دلم میخواهد كه رسانه ها واقعیت را به همان شكلی كه هست به مردم بگویند، در انتخابات نشان دادند كه تهمت و حرف های بی اساس اثر ندارد . مردم دید ند در این انتخابات یك امنیت واقعی لمس شد بیش از هر انتخابات دیگر، اینترنت همانطور كار می كند، صبح انتخابات موبایل ها كار می كند و اینترنت هم كار می كند، گفتند عجب و خب احساس امنیت شد و من از وزارت ارتباطات وهمه دست اندركاران تشكر می كنم.

رییس قوه مجریه ادامه داد: امسال سال 94 هست و از سالهای قبل بهتر و سال بعد بهتر هم می شود.


دکتر روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه آقای صالحی در خصوص عدم همراهی برخی طرف‌های غربی در انجام تعهدات گفته است، آقای لاریجانی هم چنین نكته‌ای را گفتند، آیا شما این تاخیر در اجرای تعهدات طرف مقابل را تایید می‎كنید؟، اظهارداشت: از آقای دكتر صالحی بپرسید و هرچه در خصوص مسائل انرژی اتمی بگویند صاحب نظر هستند.

وی ادامه داد: در همین زمینه هسته ای ما برای اولین بار بعد از برجام رفتیم در تجارت مواد هسته ای ، اصلا در مخیله كسی چند سال پیش نمی آمد كه در این زمینه می توانیم با دنیا تبادل داشته باشیم.اینكه با همكاری كشورهای دیگر یك راكتور را تكمیل كنیم، پس تعامل شروع شده و برجام اجرا شده است اما ممكن است نقایصی هم باشد و باید برطرف شود.

روحانی تاکید کرد: می گویند برخی موسسات خصوصی یا بانك ها هنوز مقداری هراس دارند كه نكند با ایران وارد مبادله شویم( مارگزیده از ریسمان سیاه و سفید می ترسد) چون بانكی كه قبلا بخاطر كار با ایران جریمه شده است ممكن است امروز سخت تر شروع كنند و امریكا باید در این راستا فعال تر باشد. هنوز هم آمریكایی ها باید در اجرای برجام فعال تر باشند.

رییس قوه مجریه خاطرنشان کرد: ممكن است یك بیمه گری كه شركت آمریكایی است یا شركت آمریكایی در آن سهم دارد هنوز هم تعلل كند یا برخی تحریم ها مرتبط با هسته ای نیست.

رییس جمهور کشورمان گفت: ما می توانیم به هیات مذاكره كننده اجازه دهیم كه با دنیا در خصوص دیگر موضوعات هم مذاكره كنند كه قطعا در آنجا هم موفق خواهیم شد، اما باید اشكالات جزئی رفع شود. در كلیت برجام آقای عراقچی مسئول است ، در موضوعات اقتصادی بانك مركزی و وزارت اقتصاد و مسائل سیاست خارجی آقای ظریف.

خبرنگار دیگری از رئیس جمهور پرسید که سازمان سرمایه گذاری اعلام كرده اگر برای سرمایه گذاری‌های خارجی خطری پیش آید شرایطی فراهم می‌كند، این اتفاق باعث می‌شود شاهد افزایش پول و سرمایه به كشور باشیم، آیا دولت و بخش خصوصی توانمندی استفاده از این فرصت را دارد؟ نكته دیگر اینكه قوه قضائیه قانونی گذاشته كه كسانی كه بدهی مالی دارند بتوانند در منزل این دوران را سپری كنند، آیا دولت می پذیرد؟ و دکتر روحانی در پاسخ جواب داد: فضا برای جذب سرمایه خارجی یا برای فاینانس آماده شده است، دیروز نخست وزیر تركیه كه تهران بود و تعدادی از هیات های اقتصادی هم او را همراهی می كردند تاكید می كرد كه تركیه به ایران بیاید و سرمایه گذاری های مشترك را شروع كند. مثل همین وضع را با فرانسه داریم.

رییس قوه مجریه گفت: می‌دانید كه سرمایه گذاری با پژو از اوائل سال شروع می شود و بعد به ساخت خودروهای جدید می رسیم و متعهد هستند كه سی درصد از ساخت را به خارج صادر كنند، اما در حدی كه بخش خصوصی توان دارد خارجی می تواند ورود كند، قانون سرمایه گذاری خارجی كاملا روشن هست و برخی اموری كه در كشور سرمایه خارجی می خواهد خودش سرمایه را بر می گرداند و نیاز ندارد كه بار آن را بر دوش بگیریم.

روحانی با اشاره به اینکه برخی موارد را دولت باید تعهد دهد اظهار داشت: در این زمینه دولت وابسته به این است كه در سالهای بازپرداخت پیش بینی در آمد چقدر هست كه در دولت تاكید شده است و حتی برای اینكه در سالهای آینده مشكلی پیش نیاید بنا شده كه هرگونه تعهدی به دولت اعلام شود.

رییس قوه مجریه تاکید کرد: بنابراین همه بدنبال بهترین بهره برداری از این فضا هستیم، اما اینكه چقدر می توانیم جذب سرمایه داشته باشیم وابسته به این است كه امروز تفاهمات با كشورهای مختلف چگونه تبدیل به قرارداد شود. تفاهم با یك كشور خارجی به معنای تبدیل شدن در كوتاه مدت به قراداد نیست. اما در عین حال همه آغاز شده و تلاش این است كه حداكثر استفاده را كشور و مردم ببرد، در زمینه كار قضایی ما با زندان موافق نیستیم هرچه بشود دوران زندانی كمتر شود ما استقبال می كنیم.

دکتر روحانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اگر ما در سیاست خارجی مطلبی را بگوییم بخصوص در مسئله یمن در حالیكه می‌بینیم محموله انسان دوستانه ایران به محض تماس تلفنی با وزیرخارجه باز می‌گردد یا وقتی می‌بینیم كه تنها دروازه یمن جیبوتی روابط را بر اساس مواضع سخنگوی دولت ایران قطع می‌كند آیا این مسائل این حق را به ما نخواهد داد كه احساس كنیم دولت ایران نسبت به مسائل منطقه‌ای وارد مذاكره شده و در مسئله یمن كوتاه آمده باشد؟ تصریح کرد: مواضع ما نسبت به مسائل منطقه‌ای روشن است، حضور ما در كمك به مردم و دولت عراق، لبنان و از جمله یمن همواره بوده و هست، و اینكه یك كشور همسایه یمن رابطه اش با ما قطع شود راههای دیگری هست كه بتوانیم این كمك ها را به مردم یمن برسانیم.


وی با اشاره به اینکه وضع مردم یمن بسیار بد هست گفت: دولت سعودی به بمباران های غیر انسانی خود ادامه مید هد، سازمان های بین المللی توجه چندانی ندارند، قدرت های بزرگ فعال نیستند، تقریبا سراغ ندارم كه با یك مقام خارجی ملاقات داشته باشیم و در مورد یمن حرف نزده باشیم. همواره یكی از مسائل ما یمن هست. ما این كمك ها را ادامه خواهیم داد. گرچه شرایط سخت هست.

خبرنگار دیگری از دکتر روحانی پرسید که نزديك 70 درصد تركيب مجلس دهم نسبت به مجلس نهم تغيير كرده، برآورد شما در خصوص تعامل مجلس آينده و دولت چیست؟ که وی پاسخ داد: نسبت به مجلس آينده بسيار اميدوار هستم، البته كار اصلی را مردم انجام دادند و من بايد از همه مردم بخصوص تهرانی‌ها تشكر كنم. چون تهرانی ها دو كار مهم انجام دادند يكی اينكه 46 اسم نوشتند كه كار سختی است و مهم هست و با حوصله انجام شد، كار تهرانی ها سخت تر از شهرهای بزرگ بود. دوم اينكه مردم تهران با هوشمندی كار را يكسره كردند و نگذاشتند به دور دوم برسد، چون دور دوم سخت هست، تنظيمات وبودجه می خواهد و مردم تهران كار بزرگی انجام دادند، البته در سراسر ايران چنين شد و ما به انتخاب مردم احترام می گذاريم. پيش بينی من اين است كه رابطه دو لت با مجلس دهم بهتر خواهد بود.

وی ادامه داد: مردم در انتخاب رياست جمهوری گفتند كه از شما می خواهيم كه د ر تعامل با دنيا باشيد و درگيری و دعوا نمی خواهيم در مجلس هم پيام ديگری به نمايندگان دادند و همان پيام 92 را دادند و تلاقی اين دو پيام در بين دولت يازدهم و مجلس دهم خواهيم ديد. البته ما همواره با مجلس تعامل داشتيم. آنچه حاصل شده حاصل همان توصيه مقام معظم رهبری است كه همدلی و همزبانی را بهتر ديديم.

رئیس قوه مجریه در پاسخ به سوال خبرنگاری که پرسید: همانطور كه اطلاع دارید روسیه طرحی را برای فدرال در سوریه را مطرح كرده است و این پیشنهاد مطرح شده است اما در مقابل آمریكا طرحی را برای تقسیم سوریه دارد ارزیابی شما نسبت به این دو مسئله چطور هست؟ آیا تهران همچنان به تحركات روسیه در سوریه اطمینان دارد؟، اظهارداشت: بین ما و روسیه كه همسایه هست دعوا درست نكنید. ما همفكری و هماهنگی داریم. البته به این معنا نیست كه همه اقدامات روسیه مورد تایید ایران باشد. ما تماس های زیادی داریم، هدف اصلی این هست كه مردم سوریه به زندگی عادی خود برگردند و جنگ تمام شود  و با تروریزم مبارزه شود و در نهایت آنچه خواست مردم سوریه است برای آینده این كشور مبنا باشد.

وی ادامه داد: ما به همه همسایگان به صراحت اعلام كردیم كه تمامیت ارضی كشورهای منطقه اصل مورد تاكید ما هست.نسبت به هركشور منطقه این اصل را مورد تاكید داریم. نظر ما وحدت سوریه هست و اینكه در این كشور هرچه سریعتر بتوانیم با ادامه آتش بس عادلانه شرایط را برای تحولات لازم برای اصلاح قانون اساسی و انتخابات آینده و حكومت آینده طبق نظر مردم آماده كنیم.

دکتر روحانی همچنین در پاسخ به این سوال که امروز برخی نمایندگان از دولت در خواست لایحه دو دوازدهم داشتند، خبرهایی هم در خصوص ارائه لایحه در روز سه شنبه آمده است آیا شما تایید می‌كنید؟، گفت: نظر ما این بود كه حدالامكان بودجه سال در سال 94 به تصویب نهایی برسد، به محض اینكه برجام محقق شد یعنی روزی كه اجرایی و عملیاتی شد لایحه را تقدیم كردیم.

روحانی تصریح کرد: زودتر هم نمی توانستیم ارائه كنیم و بیش از 60 روز فرصت در اختیار مجلس بود البته آنها هم انتخابات داشتند اما می شد كه این لایحه تصویب شود من هم تقاضا كردم. بدلیل اینكه تكلیف دولت برای سال آینده روشن می شود و به نفع مردم هست. اما خب اگر به هر دلیلی نتواند لایحه را مصوب كند سازوكارهای قانونی خود را دارد و ممكن است چنددوازدهم و لایحه را دولت بدهد. البته نمایندگان گفتند ما خودمان طرح می دهیم كه امكان پذیر نیست.

خبرنگاری از دکتر روحانی پرسید: بیش از یكسال هست كه آقای خاتمی كه در 92 هم از حامیان شما بود ممنوع التصویر هستند، در این خصوص اظهار نظرهای مختلفی مطرح شده كه حجت الاسلام و السلمین محسنی‌اژه‌ای گفتند كه تصمیم شورای عالی امنیت ملی بوده و بارها پیگیر شدیم كه اظهار نظری نشده است، بارها گفته شده كه در زمان شما نبوده است، بصورت شفاف بگویید كه بعنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی اقدامی كردید و اگر چنین است كی به نتیجه می رسد؟ که رئیس جمهور پاسخ داد: قبلا گفتم هیچ مصوبه‌ای در شورای عالی امنیت ملی نسبت به حضرت آقای خاتمی وجود نداشته در گذشته هم نبوده است. چون همیشه بوده‌ام و در هیچ دوره‌ای نبوده است و دبیرخانه هم حق ندارد و از آقای شمخانی هم پرسیدم گفتند مصوبه‌ای نیست برفرض هم كه باشد غیرقانونی است و این حرف ها به شوخی بیشتر شباهت دارد تا واقعیت، امیدوارم شفافیت در پاسخ بوده باشد.

رئیس قوه مجریه در پاسخ به این سوال که دولت چه برنامه‌ای برای پایان دادن به طرح های نیمه تمام دارد؟ گفت: وقتی در كشور طرح‌هایی را بدون توجه به امكانات كشور مصوب می كنیم یا اقدام می كنیم دچار مشكل می شویم و رقمی بالا طرح های نیمه تمام وجود دارد، به همه استانداران گفتیم كه طرح های نیمه تمام را اگر بخش خصوصی برای تكمیل آمادگی دارد دولت با شرایط سهل طرح را واگذار می كند و ما خیلی موفق نبودیم چون بسیاری از این طرح ها برای بخش خصوصی سودآور نیست كه سرمایه گذاری كند.

وی ادامه داد: سازمان مدیریت مسئول این كار شده است و امیدواریم در سال آینده برخی از این طرح هایی كه برای بخش غیر دولتی جاذبه داشته باشد را واگذار كنیم، دولت یازدهم از آغاز برنامه داشت كه بر مبنای پیشرفت كار طرح ها را تكمیل كند. در سفرهای استانی هم معمولا قول هایی كه دولت میدهد مبنا این است كه تا پایان دولت به اتمام برساند یا در طرحهای مهم بخش قابل ملاحظه ای را اجرایی كند.

روحانی تصریح کرد:بیش از 50 درصد طرح هایی كه درسفرهای استانی قول دادم افتتاح شده است وبقیه هم در دست اجرا هست، امیدواریم طرح هایی كه در این دولت قول دادیم را تا پایان دولت تكمیل كنیم.

خبرنگار دیگری از رییس جمهور سوال کرد: یكی از نخستین اثرات رای مردم معتدل شدن فضای سیاسی كشور است و مشخص هست كه مجلسی معتدل و همسو با دولت تشكیل می شود، در این راستا برخی جریان ها بر رفع كدورت ها تاكید می كنند و برخی به آشتی ملی تاكید می كنند. برنامه شما چیست؟ که وی پاسخ داد: همه كسانی كه در انتخابات شركت كردند به وظیفه سیاسی خود عمل كردند، ملت پیروز انتخابات بود، دلمان میخواهد كه شاهد مجلسی معتدلتر باشیم و بتوانیم با هماهنگی بیشتری با مجلس كار كنیم و نظر مردم هم همین هست كه بدون دعوا و مشكلات دو قوه تعامل كنند، مسائل زیادی در كشور وجود دارد كه باید حل و فصل شود.

وی اضافه کرد: می دانید در طول سالهای گذشته كه درآمد نفتی به وفور در اختیار بود متاسفانه پایان سال 91 وقتی مشاهده می كنیم تقریبا اشتغال خالصی را نمی بینیم سالی 12 تا 13 هزار، درحالیكه نیاز به اشتغال میلیونی داریم، برای اینكه بتوانیم بیكاری را رفع كنیم كه این با همدلی و رونق حاصل می شود و باید انرژی را برای شكوفایی بگذاریم. نباید یكدیگر را تخریب كنیم، اگر كسی به مجلس راه پیدا نكرده می تواند در عرصه دیگری خدمت كند، دولت برای نزدیكی جناح ها و احزاب به هم همه تلاش خود را می كند، فضای نقد سازنده ایجاد شود و من امیدوارم كه در ماه های آینده فضای ما از امسال هم بهتر شود.

دکتر روحانی در پاسخ به این سوال که برای سال آینده رشد اقتصادی را برای 5 تا 6 درصد هدفگذاری كردید، بگویید میزان بشكه نفتی كه قرار است فروش رفت به چه شكل تفكیك می شود و رشدی كه هدفگذاری شده واقع بینانه هست یا خیر، گفت: پیش بینی تیم اقتصادی دولت هم رشد 5 درصد هست، خودم هم همین را اعتقاد دارم. در زمینه نفت و میعانات گازی برای اینكه بتوانیم تولید نفت را بالا ببریم یك مرتبه كار نمی كنیم و به تدریج انجام می دهیم. فكر می كنم ما تا قبل از نیمه سال آینده بتوانیم تولید نفت خام را به 2 میلیون بشكه در روز برسانیم و میعانات ما به پارس جنوبی برمی گردد كه قطعا فعال تر خواهد بود، در سال آینده فازهای 17 . 18 را هم افتتاح می كنیم، در حال حاضر هم حدود 200 هزار میعانات گازی داریم.

خبرنگار دیگری پرسید: آقای نوبخت گفتند كه دوستانی كه توسط مردم تهران حذف شدند در دولت از آنها بهره گرفته می شود، در این رابطه توضیح دهید؟ و دکتر روحانی پاسخ داد: بسیاری از نمایندگان محترم مجلس معمولا با فعالیت های دیگری از قبل مشغول بكار بوده اند و وقتی نماینده نباشند به شغل قبلی باز می گردند، به هرحال نیروهای ماهر و با تجربه را باید استفاده كنیم.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه به نظر می رسد كه در دوران پساتحریم هنوز هم شركت های بزرگ چینی هستند كه بدنبال سرمایه گذاری هستند اما ترس دارند كه توافق هسته ای عملیاتی نشود یا دچار فروپاشی شود، نظر شما چیست؟ گفت: ترس خوب نیست. من فكر نمی كنم اینطور باشد، در سفری كه رئیس جمهوری چین در ایران داشتند و مذاكراتی كه داشتیم و توافقاتی كه حاصل شد و همچنین سرمایه گذاری هایی كه باید انجام شود. من این نكته را احساس نكردم، ممكن است كه یك شركت خاص چینی باشد كه تردید داشته باشد، اما هیچ تردیدی را در شركت های آسیایی و اروپایی نمی بینم و همه تفاهمات كه در حال انجام هست و قرادادها بر این مبنا هست كه برجام پابرجا خواهد بود و ما به تعهدات پایبند هستیم و دولت ایران همواره به قول پایبند بوده و در گذشته هم اینطور بوده و در آینده هم چنین هست و اجرای برجا م به نفع همه هست.

رییس جمهور کشورمان تاکید کرد: دو طرف راه تعامل را انتخاب كرده اند و هیچ نگرانی وجود ندارد و سرمایه گذاری ها به خوبی می تواند انجام شود و ایران كشور با ثباتی است.

روحانی تاکید کرد: شركت های خارجی برای سرمایه گذاری در ایران باید شرایط لحاظ شده را رعایت كنند كه از جمله آن می توان به سرمایه گذاری و صادرات محصول و ورود فناوری به ایران اشاره كرد.

خبرنگار دیگری پرسید که روابط ایران و عربستان دچار تنش هست، اما عربستان از حجاج خواسته كه به سفرهای زیارتی ادامه دهند در حالیكه سال گذشته فاجعه منا را داشتیم، دولت چه برنامه ای برای تامین امنیت سفرهای حج دارد؟ پاسخ داد: هیات ایرانی ما هنوز به عربستان نرفته كه راجع به حج صحبت كند، عمره را هم كه قبل از حوادث منا تعطیل كردیم، فاجعه منا بسیار تاسف بار بود برای همه مسلمانان و بخصوص ایرانیان، امسال هنوز مذاكرات شروع نشده است من فكر می كنم در روزهای آینده این سفر انجام خواهد شد و مذاكرات انجام می شود، یكی از تاكیدات ما ایجاد شرایط مناسب برای حجاج ایرانی هست بخصوص كه امسال اقدامات دیرتر صورت گرفته است، ما اینجا برای ویزا حافظ منافع داریم و الان نمی توانم اظهار نظر ی كنم تا مذاكرات انجام شود.

انتهای پیام/

برچسب ها: دولت ، خبر ، نشست خبری ، رسانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار