به گزارش خبرنگار
حوزه سینما گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ در کشورمان شاهد برگزاری جشنوارهها و همایشهایی متعددی با موضوعات مختلف هستیم. یکی از این اتفاقات فرهنگی قصد دارد اولین دوره خود را به مسئله ایدز در کودکان با عنوان سینما، کودکان و اچ آی وی بپردازد تا به این لحظه هنرمندان مطرح فراوانی اعلام همکاری کردند و انجمن مستند سازان ایران بانی آن شده البته خانه سینما نیز در این راستا در حال انجام وظایفی است.
در خصوص اهمیت برگزاری این جشنواره یکی از سینماگران مطرح و رئیس انجمن مستند سازان ایران این موضوع را به چالش کشیدند.
پوران درخشنده:کودکان ایدز خطری برای ما نداردبه نظرم برگزاری چنین جشنوارههایی از اهمیت بالایی برخوردار است چون ما در کشورمان به دلیل عدم آگاهی و اطلاعرسانی صحیح شاهد ظهور مشکلات اجتماعی فراوانی هستیم که بسیاری از آنها شبیه به تابو شده است، تابویی که راجع به آن حرف نمیزنیم بلکه باید عمیقتر مورد توجه قرار گیرد.
بچههای اچ آی وی کسانی هستند که به دلخواه درگیر این قضیه نشدند و از مادرانشان به آنها منتقل شده است. مادر نیز به دلایل فراوانی از جمله عدم آگاهی مناسب به این بیماری مبتلا شدند. در این راستا وظیفه ما این است که اطلاعرسانی کنیم و بگوییم این بچهها نیاز به محبت، دیده شدن، گرفتن سهم از زندگی، در آغوش قرار گرفتن و... دارند. باید بفهمانیم خطری برای ما ندارند.
تلاش ما و انجمن باید در راستای جدی گرفته شدن مسئله پیشگیری قبل از درمان باشد. خوشبختانه کارهای متعددی از جمله برگزاری چنین جشنوارهای در حال انجام شدن است که هدفمند به کار خود میپردازند اما باید توجه داشت انجام آن در سطح گستردهتر وظیفه رسانهها و سینما است.
در واقع در برخی از فیلمهایم درباره این مسئله صحبت کردم از جمله فیلم «شمعی در باد» که یکی از شخصیتها درگیر چنین موضوعی است اما وظیفه خود میدانم که با کمال میل بازهم حمایت کنم، البته با نگاهی نو و به روز تا مخاطب و جامعه ما بپذیرد.
باید توجه داشت که با یک گل بهار نمیشود یعنی باید فیلمهای بیشتری در بخش مستند، کوتاه، بلند و حتی سریالهای تلویزیونی ساخت تا با اتحاد در فضایی گسترده اطلاعرسانی و آگاهیرسانی انجام دهیم و جلوی برخی از روابط غلط حالا به هر شکل و دلیلی گرفته شود.
ارد زند رئیس انجمن مستندسازان: امیدواریم فیلمسازان، ما را در این مسیر یاری کنندغیر از انجمن مستندسازان که این انجمن بانی اصلی همایش سینما، کودکان و اچ آی وی است، من و بسیاری از همکاران ما، فرزاد توحیدی دبیر همایش و کاظمی دینانی رئیس انجمن روابط عمومی ایران کمکهای فراوانی در جهت برگزاری همایش کردند. ما از همان آغازی که مسئولیت انجمن را بر عهده گرفتیم متوجه شدیم روی مسائل مهم ناهنجاریهای اجتماعی آن چنان مانوری صورت نمیگیرد. اگر حمایت و حرکتی هم وجود دارد گروهی نیست. به این جهت به فکر راه انداختن موج جدید وگستردهتری در جهت ساخت فیلمهای بیشتری با موضوع ایدز افتادیم. البته یک فیلم هم تأثیر خودش را دارد اما در سطح گستردهتر شاهد تأثیرات بیشتری در جامعه خواهیم بود.
با بررسی همه جوانب برگزاری جشنواره را مد نظر قرار دادیم که امیدواریم خیرین و فیلمسازان ما را در این مسیر یاری کنند، ما نیز بیکار نخواهیم نشست و قرار است از طریق راهاندازی صندوق حمایت بخشی از سرمایههای مستندسازانی که قصد فعالیت در حوزه ایدز دارند را فراهم کنیم.
امیدواریم تا زمانی که ما و هر کسی که قرار است در هیأت مدیره این جشنواره فعالیت کند، ادامهدهنده این راه مهم و تأثیرگذار باشد و به صورت مستدام و رو به جلو حرکت کند.
انتهای پیام/