به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛
در این همایش که اولین اتفاق بینالمللی مهم صنعت خودرو کشور در پسابرجام به شمار میرود، رئیسجمهور نیز به عنوان میهمان ویژه سخنرانی خواهد کرد و این نشان میدهد همایش موردنظر برای دولت از درجه اهمیت بالایی برخوردار است.
این اهمیت از آن جهت است که در همایش سوم به دلیل اجرایی شدن برجام و لغو تحریمهای بینالمللی، میهمانان بیشتر و سرشناستری در مقایسه با دو دوره قبلی دارد و بنابراین فرصت بسیار خوبی برای ترغیب خودروسازان و قطعهسازان و طراحان خارجی به کشور وجود خواهد داشت.
از همین رو به نظر میرسد رئیسجمهور سمت و سوی سخنرانی خود را به جاذبههای صنعت و بازار خودرو ایران برده و بدین واسطه، شرکتهای خارجی را به سرمایهگذاری در «جاده مخصوص» ترغیب کند.
روحانی که تا به امروز بارها از آغوش باز ایران برای سرمایهگذاریهای خارجی سخن گفته، یک بار نیز (در اجلاس داووس) اختصاصی به صنعت خودرو پرداخته بود و از آمادگی دولت برای فروش سهام خودروسازان ایرانی به شرکتهای خارجی صحبت به میان آورد.
هرچند با گذشت دو سال از این اظهارات، هنوز اقدامی عملی برای واگذاری سهام خودروسازان ایرانی به خارجیها انجام نشده، با این حال به نظر میرسد دولت همچنان مایل به انجام این کار بوده و در پی فراهم آوردن مقدمات آن است. از همین رو برخی کارشناسان معتقدند روحانی طی سخنرانی خود در همایش صنعت خودرو، باز هم خارجیها را برای سرمایهگذاری در خودروسازی ایران دعوت خواهد کرد.
به عبارت بهتر، دولت بدش نمی آید تمام یا بخشی از سهام خودروسازان کشور را در صورت پیدا شدن مشتریانی مناسب و واجد شرایط، به خارجیها واگذار کند، چه آنکه رئیسجمهور پیشتر در اجلاس داووس این موضوع را مطرح کرده بود.
با این حساب، تاکید دوباره رئیسجمهور بر آمادگی دولت مبنی بر فروش سهام خودروسازان به خارجیها، میتواند خارجیها را بیش از پیش نسبت به این موضوع ترغیب کند. به اعتقاد کارشناسان، رئیسجمهور در سخنرانی خود سعی خواهد کرد امنیت سرمایهگذاری در ایران پسابرجام را برای خارجیها باورپذیر کرده و از این راه احتمال سرمایهگذاری آنها در صنعت خودرو کشور بالا ببرد.
از سوی دیگر اما این احتمال نیز وجود دارد که روحانی از برنامه دولت برای کاهش تعرفه واردات خودرو نیز بگوید؛ برنامهای که ظاهراً قرار است در جهت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی، به اجرا در بیاید. به هر حال ایران در حال فراهم کردن مقدمات پیوستن به سازمان تجارت جهانی است و یکی از پیش نیازهای اصلی تحقق این هدف، کاهش تدریجی تعرفهها است.
منبع:اقتصادنیوز
انتهای پیام/